Oändliga möjligheter och ett mått av entreprenörskap

Möt Patrik Hall, kontorschef för Consid i Karlskrona!

Patrik är hästfantasten och tvåbarnsfadern från Trollhättan som tack vare sin värnplikt hamnade i Karlskrona och är den som ska sätta Consid på kartan i sydöstra Sverige. Möt Patrik Hall, kontorschef för vårt senaste kontor – Consid i Karlskrona.

Patrik och jag slår oss ner i varsin soffa i loungen på vårt huvudkontor. Kaffekopparna har precis blivit påfyllda och den nya bekantskapen oss emellan tar så sakteliga form. Det är med spänning jag ser fram emot att höra mer om kontorschefen för vårt senaste kontor som nu slagit upp portarna i Karlskrona. Jag ber honom berätta lite om sig själv och sin bakgrund.

– Jag är 47 år och uppvuxen i Trollhättan. Jag läste på Högskolan Väst och flyttade sedan för att göra värnplikten i Stockholm och Karlskrona, där jag sedan hamnade som underofficer inom marinen.

Planen var att läsa vidare till yrkesofficer, men Patrik valde att hoppa av den militära karriären till förmån för en civil sådan – till början som systemutvecklare och projektledare, både i Karlskrona och i Tyskland, för att senare ta vara på entreprenörsådran inom sig och starta upp nya verksamheter.

– 1999 var jag första gången delaktig i att etablera ett konsultbolag i Karlskrona, och 2007 hoppade jag av för att starta upp ytterligare ett och då som delägare. På så sätt har jag jobbat som konsult, konsultchef, säljare, regionchef och vd inom konsultbranschen.

Före och efter att ha byggt upp konsultbolagen har Patrik hunnit med längre perioder på två större, globala bolag, men till sist kände han suget efter att jobba mer regionalt.

– Jag var sugen på att komma tillbaka till konsultvärlden och jobba mer med regionala kunder, det regionala näringslivet. Så att jag ska få vara med och leda etableringen av Consid i sydöstra Sverige känns helt klockrent.

Jag frågar med nyfikenhet hur hans story med Consid började.

– Consid kontaktade kommunen för att kika på möjligheter till etableringar, och kommunen kontaktade mig då jag var relevant att delta utifrån min tidigare arbetsroll vilket satte igång tankar och ideer. Men framförallt så blev jag så triggad av Consid som bolag – det kändes som att det låg helt i linje med vad jag skulle vilja göra, så jag kontaktade Peter och frågade om vi kunde ses – och på den vägen är det.

 

Oändliga möjligheter

När Patrik inte jobbar umgås han gärna med familjen – frun Ann-Sofie, dottern på 15 år, sonen på 18 år och familjens två hundar. Hela familjen brinner för ridsport och äger tre hästar, så fritiden ägnas mestadels åt ridning, både träningar och tävlingar, och lite jakt när det hinns med. När jag frågar varför Consid och Karlskrona är en sådan perfect match känns hans svar självklart.

– Det finns en oproportionerligt stor mängd IT-uppdrag och affärsmöjligheter  i Karlskrona och flera större aktörer med ett stort behov av IT-kompetens. Sedan har Consid ett så brett erbjudande vilket gör oss unika i regionen – vi kan ta rollen som en helhetsleverantör på ett helt annat sätt än någon annan. Det finns en stor möjlighet att växa här, tack vare rekryteringsunderlaget och ett starkt varumärke och employer brand.

Patrik berättar att det han triggades av hos Consid var den starka tillväxten med bibehållen lönsamhet, men inte minst att vi är topprankade som arbetsgivare.

– Det är superviktigt för mig att det finns bevis på att personalen trivs – det är något som alla säger, men Consid har det svart på vitt. Med detta i ryggen finns goda förutsättningar för oss att ta positionen som Karlskronas absolut mest attraktiva arbetsgivare.

Våra kaffekoppar börjar eka tomma, och nya möten för att smida planen för vår första tid i Karlskrona väntar. Innan vi kastar oss in i nästa agendapunkt frågar jag honom om han vill rekommendera något.

– Ja, tre saker. Eller, tre personliga investeringar som du aldrig kommer ångra. Köp en el-cykel, skaffa en gasolgrill, och köp häst till barnen om intresset finns.

Hedvig Hägglöf Consid Copywriter

Hedvig Hägglöf

Copywriter

hedvig.hagglof@consid.se 070-399 94 76‬