"På Consid är ingen dag den andra lik" – Möt Cindy Le, It-konsult på Consid i Västerås

Cindy är den engagerade regionchefen och världsvana IT-konsulten som efter några varv i branschen hamnade på Consid i Västerås. Möt Cindy Le, den sprudlande ”test- och kravaren” med känsla för utveckling och effektivisering.

Jag hinner inte mer än heja på Cindy innan jag förstår att hon är en människokännare av rang. Hon välkomnar mig och sträcker fram en rykande kopp te och vi slår oss ner i de fluffiga sofforna. Jag är nyfiken på vad som finns bakom hennes yrkesroll på Consid. Vem är Cindy? Låt oss spola tillbaka bandet och börja från början. Cindy berättar med stor inlevelse och närvaro om karriärsstarten, arbetet på IKEA och resan som tog henne hela vägen till Consid.

 

”Utveckling och effektivisering av verksamheter och flöden är något jag går igång på.”

 

– Jag kommer från Jönköping men har under en längre period bott i Eskilstuna. När jag började studera industriell ekonomi och organisation i Jönköping insåg jag snabbt att jag tycker om att utvecklas tillsammans i ett team. Jag skulle säga att jag brinner för att förbättra saker. Utveckling och effektivisering av verksamheter och flöden är verkligen något jag går igång på. Under tiden jag studerade i Jönköping arbetade jag även på IKEA med kvalitet i deras leveransflöden. Det gav mig oerhört mycket erfarenhet som jag har med mig i mitt dagliga arbete än idag. Efter examen fick jag jobb som processutvecklare där jag fick hantera verksamhetsflöden och så var jag en del av ett stort IT-projekt. Det här projektet var även Consid en del av, så det var under denna tid jag hade förmånen att lära känna bolaget på riktigt. Fun fact: jag tänkte faktiskt söka till KAM på Consid efter examen, men blev erbjuden ett annat jobb innan jag hann söka. Men så hamnade jag ju här tillslut, sicken tur!

IT-branschens bredd och variation gör det ibland svårt att helt förstå vilka yrken som finns och vad de faktiskt innebär. Jag ber Cindy berätta mer om sin roll och hon ler med eftertanke.

– Det jag tycker så mycket om med min roll på Consid är att ingen dag är den andra lik. Idag sitter jag med ett projekt där jag huvudsakligen arbetar som kravanalytiker, men jag hjälper även till med testningen. En vanlig dag kan innehålla allt från att testa av nya funktioner, sitta i kravmöten, jobba med dokumentation eller att hålla i användartester för slutanvändare.

”Jag föredrar upplevelse före materiella ting.”

 

Jag frågar Cindy vad hon helst gör när hon inte är på kontoret. Det är ingen som helst tvekan om att det är en kvinna med båda fötterna stadigt på jorden jag har framför mig.   

– Jag är nyfiken och jag älskar att lära mig nya saker, och så har jag en förkärlek för att rensa. Finns det något mer befriande än när man har rensat ut saker man inte längre har användning för? Jag tror inte det. Jag föredrar upplevelser före materiella ting. Därför spenderar jag helst min tid med att träna, pyssla om mina växterlaga mat och bara varva ner på hemmaplan. Jag går även mer än gärna på event med exempelvis Q Rendezvous eller Unga aktiesparare, och så tycker jag hemskt mycket om att resa och uppleva nya saker. 

Cindy berättar att hon alltid varit en engagerad person och att hon gärna lär känna nya människor i olika kontexter. De senaste åren har hon varit extra involverad i Unga aktiesparare där hon idag är regionchef.  

– I mitt arbete med Unga aktiesparare stöttar jag våra ideella lokalavdelningar med deras arbete i regionen från Linköping upp till Gävle och fungerar som länken mellan dem och kansliet, samt ser till att regionen fungerar. Tidigare har jag varit ordförande i Eskilstuna. Den avdelningen startade jag upp i samband med att jag flyttade tillbaka dit och ville träffa likasinnade människor. Inom Unga aktiesparare har jag dessutom provat på att vara föreläsare för vår utbildningsserie UA-akademin – Sveriges bästa aktieutbildning.  

När jag har ett proffs på tråden vad gäller sparande vore det rent dumt att inte fråga efter Cindys topp tre bästa spartips. 

– Om du bara vill spara och inte investera så kan du börja lätt genom att:

  • Sätta månadssparande på autogiro vid löning
  • Tänka ”pris per användning” när du köper något nytt
  • Ta med matlåda till jobbet

Annars förespråkar jag såklart UA:s fem gyllene regler:

  • Förstå vad du köper
  • Håll dig informerad
  • Spara långsiktigt
  • Spara regelbundet
  • Sprid risken

 

”Alla jag mött på Consid är drivna och positiva och hjälper gärna till när man behöver stöttning.”

 

Jag tror inte att jag talar för mig själv när jag säger att vi har tur som har Cindy med oss på tåget. Jag är nyfiken på att höra vad det var som fick henne att vända sig till Consid.

– När jag fick upp ögonen för Consid slogs jag av företagskulturen och den känsla som bolaget förmedlar externt. Det var just känslan av gemenskap som fick mig att vilja söka hit. Alla jag mött är drivna och positiva och hjälper gärna till när man behöver stöttning. Att arbetsgivaren bryr sig om sina anställda på riktigt och att man har mycket frihet, oavsett kontor (och jag har varit på åtta stycken) – är något jag värderar högt. Jag är därför jätteglad över att få vara en del av Consid.

Vårt samtal har varit både lärorikt och inspirerande och jag känner att jag lämnar Cindy fylld på ny energi. En sann glädjespridare är vad hon är. Jag passar på att fråga om hon har några avslutande tips som hon vill dela med sig av.

– Sluta aldrig att vara nyfiken och försök att sträva efter att lära dig nya saker som gör dig rik som människa – till exempel: investera i aktier eller fonder!

Hedvig Hägglöf Consid Copywriter

Hedvig Hägglöf

Copywriter

hedvig.hagglof@consid.se 070-399 94 76‬