Möt Anders Henriksson

Innovationschef och ansvarig för affärsområdet Digital Transformation

Anders Henriksson är Göteborgaren med rötterna i den Bohuslänska skärgården som älskar segling och fiske. Redan vid åtta års ålder fick han en Commodore 64 och den digitala teknikens möjligheter fullkomligt exploderade. Idag är han innovationschef och nybliven affärsområdesansvarig för Digital Transformation. 

http://Anders%20Henriksson%20på%20Consid%20Innovation

Anders L. Henriksson

Affärsområdesansvarig

anders.l.henriksson@consid.se 0709-60 72 89

Anders Henriksson, innovationschef och affärsområdesansvarig för Digital Transformation

Anders har under sina hittills tre år på Consid bland annat lett arbetet inom innovation. Han berättar om tiden som varit, om rollen som innovationschef, om hur det är att leva i skiftet till det nya digitala paradigmet och om hur han ser på framtiden och rollen som affärsområdesansvarig för Digital Transformation. Men vi börjar från början.

Teknikintresset hos Anders kom tidigt, närmare bestämt redan vid åtta års ålder. Sedan dess har han varit nyfiken på allt som har med teknik att göra och under karriären har han bland annat startat och drivit företag i IT-branschen. Jag förstår snabbt att Anders har ett enormt driv och ett öppet, kreativt sinne. Han berättar med glädje i rösten om det som utgör vardagen när han inte arbetar med innovation och IT och om hur han får utlopp för sina kreativa idéer.

–  Jag tycker väldigt mycket om att skapa – även utanför den digitala världen. Att bygga, renovera, snickra och arbeta med händerna skapar en viktig motpol till jobbet. Sedan älskar jag havet och att segla och fiska.

”En av de absolut viktigaste förmågorna vi behöver för att kunna möta det digitala paradigmskifte vi är mitt uppe i är just innovation.”

Sedan en kort tid tillbaka har Anders tagit över rollen som affärsområdesansvarig för Digital Transformation – området där Consid ger stöd åt kunder så att de kan möta sina digitala utmaningar. Jag är nyfiken på att höra vad han tar med sig från rollen som innovationschef. Vilka lärdomar kan han applicera i det fortsatta arbetet? Anders berättar om det som gjort honom stolt genom åren och vad han tar med sig från yrkeslivet i stort.

– Tekniken och alla möjligheter den ger har alltid varit spännande för mig. Men samtidigt har entreprenörskap, företagande och affärsutveckling också fått mig att bli motiverad och nyfiken.

– En av de absolut viktigaste förmågorna vi behöver för att kunna möta det digitala paradigmskifte vi är mitt uppe i är just innovation. Det gäller att verkligen ta tillvara på sin innovationskraft för att kunna möta framtiden. I rollen som innovationschef har jag hjälpt många organisationer och företag att ta tillvara och utveckla den innovationskraft som alla har. Att som konsult lämna efter sig ett bestående värde som verkligen ger effekt – det är jag stolt över.

– Med ett genuint intresse för människor, affärsutveckling och verksamhetsutveckling tillsammans med en djup teknisk förståelse, 20 års erfarenhet från branschen och ett analytiskt och strategiskt sinne tror jag att jag har den bakgrund som krävs för att på riktigt göra skillnad för våra kunder, och i vårt samhälle. Jag har levt och verkat i den digitala världen sedan den praktiskt taget började existera. Jag fick vara med och uppleva IT-bubblan runt år 2000 och jag har sedan dess arbetat i branschen nästan uteslutande som konsult. Jag har haft förmånen att få träffa väldigt många företag och organisationer från vitt skilda branscher och fått bidra på deras resa på olika sätt. Men de har också lärt mig otroligt mycket.

”Vi har förmåga att hjälpa våra kunder att adressera sin transformation på flera olika nivåer.”

Vad är det Anders ser mest fram emot i arbetet framöver och vilka mål har Consid när det kommer till erbjudandet inom området Digital Transformation? Anders berättar:

– I den tid vi lever är skiftet till det nya digitala paradigmet, och hur man tar sig an det, helt avgörande för alla organisationer och företag. Det handlar ganska lite om teknik egentligen, utan primärt om hur man förhåller sig till den och utnyttjar den kraft och de möjligheter den ger. Att tillsammans med alla fantastiska kollegor på Consid kunna hjälpa våra kunder att få effekt av den transformation de står inför, eller är mitt inne i, och på riktigt sätta sig i förarsätet mot framtiden – det är något jag ser väldigt mycket fram emot.

– Consid verkar precis där framtiden formas, i skärningspunkten mellan människa och teknik. Med Consids entreprenöriella kultur, kompetens och styrka är vi väl rustade inför att vara en lots på den digital resan, men också inför att på riktigt genomföra alla de olika initiativ som krävs för att våra kunder ska bli bäst i världen på att utnyttja den digitala teknikens möjligheter. Vi har förmåga att hjälpa våra kunder att adressera sin transformation på flera olika nivåer. På strategisk och taktisk nivå likväl som på operativ och teknisk nivå. Jag upplever att vi, på riktigt, är en digital fullservice-partner som kan hålla våra kunder i handen och vara en riktigt trygg och proaktiv partner. Det känner jag mig stolt över att få vara en del av.

Ett inspirerande samtal tillsammans med Anders får mig verkligen på det klara att om det är någon som kan komma att ta Consid till helt nya nivåer tillsammans med sina kollegor så är det just han. Klok som en bok och fylld av smarta idéer. Innan vi skiljs åt för denna gång hör jag med honom om han vill skicka med en uppmaning av något slag. Anders sammanfattar vårt samtal:

– Våga utmana gamla sanningar! Den förändring av samhället vi är mitt uppe i omfattar alla människor, företag och organisationer. För att möta framtiden och göra förflyttningen till ett mer digitalt paradigm kan jag inte nog understryka vikten av innovation. Det kan göra ont och vara svårt på kort sikt, men på lite längre sikt är det enda vägen framåt. Vilka fantastiska möjligheter framtiden ger!

Läs mer om vårt affärsområde Digital Transformation här.

Vill du veta mer om Digital transformation?

Lämna dina kontaktuppgifter så hör Anders av sig

    Fler nyheter från vår blogg: