”Ett gott ledarskap innebär att vara engagerad och lyhörd”

Möt Christoffer Nilsson, vår nya kontorsansvariga i Karlstad.

Christoffer Nilsson är småbarnsfadern med rötterna i Örebro. Sedan 12 år tillbaka bor han i Karlstad där han arbetat som både VD och försäljningschef. Nu har det blivit dags att sätta segel mot nya horisonter tillsammans med oss på Consid. Möt Christoffer, vår nya kontorsansvariga i Karlstad.

Christoffer Nilsson, kontorsansvarig i Karlstad

För bara en liten tid sedan meddelade Consid att ännu ett kontor i landet etableras. Det blir det 22 i följd och denna gång öppnas ett nytt kontor upp i Karlstad. Christoffer, med mångårig erfarenhet av ledarskap, försäljning och digitalisering har nu fått det stora uppdraget att leda arbetet framåt i staden. I ett möte om övergången till Consid, möjligheterna med Karlstad, hans syn på ledarskap och framtiden inom IT får vi lära känna den karismatiska och drivna Christoffer. Låt oss börja från början.

”Människor har alltid inspirerat mig.”

Var det en självklarhet för Christoffer att arbeta med just ledarskap och olika typer av verksamheter? Jag är nyfiken på att höra hur bollen sattes i rullning och vad det var som inspirerade honom som ung. Hur kommer det sig att han hamnade där han hamnade?

– Redan i tidig ålder gillade jag att möta olika typer av personligheter och människor har alltid inspirerat mig på många sätt. Därför föll det sig väldigt naturligt att jag skulle arbeta med just ledarskap när jag inledde min karriär. Detta i kombination med att utveckla verksamheter med hjälp av modern teknik var det som gjorde att jag kom in på det yrkesspår jag gjorde. Detta är jag mycket glad för idag då det tagit mig till härliga platser där jag fått träffa många nya människor och haft möjlighet att utveckla roliga saker.

I och med Christoffers erfarenheter av ledarskap är jag nyfiken på att höra hur han anser att gott ledarskap utmärker sig och hur han ser på sitt eget.

– Ett gott ledarskap innebär att vara engagerad och lyhörd, att man inspirerar och lyfter fram kollegor på ett situationsanpassat sätt utifrån både individ och grupp och att man låter sina kollegor utveckla sitt medarbetarskap. Jag tror att detta är otroligt viktigt för att lyckas tillsammans. Jag ser mig själv som trygg och transparent i mitt ledarskap och jag vill vara en kollega som man får förtroende för.

”Ledarskap och försäljning – det bästa av två världar.”

Med en lång karriär bestående av två delar berättar han vidare om sina tidigare uppdrag och om de mest stolta guldkornen från åren som gått.

– Min karriär har varit centrerad mycket kring det jag verkligen brinner för; ledarskap och försäljning. Det bästa av två världar i min mening. Att få utveckla människor och samtidigt hjälpa kunder med digitalisering är något jag tyckt och fortfarande tycker är fantastiskt roligt. Att få bidra till att digitalisera vårt samhälle där utvecklingen går så otroligt fort framåt är både givande och mycket inspirerande. Vi kan möjliggöra så många nya saker med stöd av tekniken! Jag har tidigare arbetat som försäljningschef och VVD på Ninetech och kommer senast från Smiling Workplaces där jag arbetade som VD.

Så fick Consid ett helt nytt kontor på en helt ny ort! Jag hör med Christoffer hur tankarna går och hur det känns att bli en del av ett av Sveriges snabbast växande IT-bolag. Vad ser han mest fram emot med tiden som kommer och vilka mål hoppas han kunna uppnå i rollen som ansvarig?

– Det känns jätteroligt att få möjligheten att etablera ett så fint varumärke i Karlstad, med tryggheten att det är ett stort bolag som består utav grymma och drivande medarbetare med kompetenser som sträcker sig över hela landet. Att få bygga kontoret i Karlstad från grunden är en rolig utmaning och en enorm möjlighet som jag ser mycket fram emot att få vara en del av. Målen är många, men att få med engagerade medarbetare och kunder lokalt, som blir ambassadörer för Consid är en viktig del i etableringen. Att starka relationer är avgörande för att lyckas är en viktig erfarenhet som jag har med mig från tidigare etableringar.

”Vi kommer in med helt ny vind på marknaden.”

– Nu känns det mest riktigt spännande att få göra denna resa tillsammans med kollegor och kunder. Vi ska helt enkelt göra en stark tillväxt med blandad kompetens som kan bidra till digitalisering på företag och organisationer i Karlstad och Värmland. Jag är övertygad om att det kommer att bli en oerhört rolig resa och jag är extra spänd inför framtiden just med tanke på det positiva och varma bemötande jag fått. Det känns att det är något speciellt med Consid!

Vad är det Karlstad behöver som just vi kan erbjuda? Varför passar det så bra med en etablering i denna stad? Jag hör med Christoffer som har stenkoll på Karlstad.

– Staden har under en längre tid haft flertalet IT-bolag där det inte hänt så mycket. Det är här vi på Consid kommer in med helt ny vind på marknaden. Vi sticker ut som ett starkt bolag med bred kompetens och erfarenhet som många kunder vill arbeta med. En stor styrka i att finnas på plats i Karlstad är att man nu kommer se oss som en lokal partner som är nära, men som har musklerna att samarbeta med andra kontor när så krävs. Den geografiska placeringen som Karlstad har är även till stor fördel i och med närheten till många andra städer i Sverige.

”IT-branschen måste våga vara mer kreativ.”

Vårt samtal börjar lida mot sitt slut och jag kan konstatera att Karlstad kommer att få en trygg och drivande ledare. Jag passar på att höra med honom hur han tror att IT-branschen kan komma att se ut och förändras de närmaste åren.

– För att kunna ta digitaliseringen framåt i snabbare takt tror jag att IT-branschen måste våga vara mer kreativ. Våga testa och våga göra fel, för att komma på nya sätt. Tittar man exempelvis på Modern Workplace kan man se att utvecklingen nu kommer gå ännu snabbare framåt, speciellt i dessa tider. Med hjälp av automatisering, samarbete och kommunikation kommer vi kunna komma på nytänkande arbetssätt och det i en allt snabbare takt. Det är i och med detta extra viktigt att övriga funktioner i samhället anpassas och skapar förutsättningar. Det ska bli spännande att följa med och påverka hur denna bransch utvecklas!

Avslutningsvis ber jag honom fundera ut sitt bästa techtips just nu. Svaret kunde inte komma mer passande!

– Den digitala tekniken är en stark bidragande faktor till sociala sammankomster, trots distans. Hjälp därför dina nära och kära att komma igång med enkel teknik och bjud in till en digital aktivitet! Varför inte ett roligt quiz med släkten?

Fler nyheter från vår blogg: