Personporträtt: Isabella Lund

Projektledare och konsultchef i Jönköping

Med en positiv inställning och strävan efter att entusiasmera och engagera sina kollegor bygger Isabella Lund en stark relation till Consids kunder tillsammans med sitt team. Lär känna Isabella och ta del av hennes yrkesresa och tips till andra projektledare!

Möt Isabella Lund, projektledare och konsultchef på Consid i Jönköping

Jag slår mig ner tillsammans med Isabella Lund för en kopp kaffe och en pratstund om hur det är att vara projektledare, vilka faktorer som gjort att hon är där hon är idag och vem hon är utanför sin roll på Consid i Jönköping. Efter flera år i både Stockholm, Oslo och Stuttgart har hon nu slagit sig till ro i Jönköping i takt med att familjen växer.

– Jag bor här tillsammans med min man, våra två barn (vi väntar just nu med spänning på nummer 3) och våra tre katter. Det är med andra ord full fart!

”Jag har arbetat inom många olika branscher – allt ifrån handel, design, reklam och IT”

Isabellas yrkeskarriär har präglats av relationsbyggande och kommunikation och att förstå kundens verksamhet och behov. Ämnet har alltid intresserat henne och hon berättar att det kändes naturligt att säljare skulle bli det första yrkesvalet. Jag hör med henne vad som format henne som yrkesverksam kvinna och hur resan till Consid sett ut.

– Efter ett par år som säljare fick jag möjlighet att som säljledare bygga mitt eget team och vara med och utforma erbjudanden utifrån de behov som identifierades på marknaden. Under mina år på snabbfotade mindre IT-bolag har jag fått ta del av hela processen, från första dialog med kund till slutgiltig leverans. Jag har arbetat inom många olika branscher – allt ifrån handel, design, reklam och IT, där den största drivkraften har varit att få möjlighet att arbeta med människor, kompetensutveckling och gruppdynamik. Detta har lagt grunden till min nuvarande roll som projektledare och konsultchef. Jag hade också förmånen att tidigt i min karriär arbeta med en chef som såg mina kvalifikationer och lät mig utvecklas. Hon visade på vikten av att vara driven samtidigt som man har högt i tak och roligt på jobbet. Detta har präglat mig och är något som jag försöker anamma dagligen i mitt arbete.

Jag är nyfiken på att höra hur det kom sig att valet av arbetsplats föll på Consid? Isabella berättar att hon länge hade bolaget på sin radar.

– När jag flyttade tillbaka hem från Stockholm stod Consid som arbetsgivare högt på listan. Jag hade från många håll hört positivt om bolaget och förstod att Consid, med sin snabbrörlighet och erbjudande mot marknaden, skulle tilltala mig. Jag var övertygad om att Consid skulle få mig att utvecklas och utmanas.

”Att få vara kreativ är bland det roligaste jag vet”

Isabella gillar högt tempo och att ha mycket på gång. Parallellt med uppdragen på jobbet pågår det alltid något projekt på hemmaplan där skapande står i fokus.

– Jag har ett stort intresse för färg, form och arkitektur och hämtar inspiration och energi i skapandeprocessen. Jag uppslukas gärna av den nordiska formgivningens historia och jag tilltalas av det hållbara och enkla formspråket. Att få vara kreativ genom t.ex. keramik eller renovering, djupdykning i materialval och skissande på nästa ”hemmaprojekt” är bland det roligaste jag vet. Just nu sätter vi takfot och förbereder för gjutning av platta – det finns med andra ord en gedigen backlog att hugga tag i!

”Jag spelar en viktig funktion, både som samordnare och i rollen som ”kanal” mellan kund och team”

Hur ser egentligen arbetslivet på Consid ut och har Isabella något uppdrag i bagaget som sticker ut lite extra när hon tänker tillbaka? Hon delar med sig av både nu och då.

– Som projektledare på Consid har jag fått förmånen att jobba i varierande projekt med allt ifrån nyutveckling och förvaltning av befintliga lösningar till projekt med fokus på människor och processer. Den gemensamma nämnaren i mina uppdrag är strävan efter att skapa värde och kundnytta. Då mina projekt är varierande ser mina dagar väldigt olika ut, vilket gör att jag aldrig upplever att något känns långsamt eller repetitivt. Gemensamt för projekten är att jag har en dedikerad projektgrupp med kollegor som besitter spetskompetens inom sina områden. Tillsammans med projektgrupp och kund sätter vi planen och prioriteringarna för projektet och där kommer min roll som projektledare att spela en viktig funktion, både som samordnare och i rollen som ”kanal” mellan kund och team.

”Jag lärde mig hur viktigt det är att hitta gemensamma ramverk”

– Ett av de roligaste och kanske svåraste projekten som jag drivit, är ett projekt där vi skulle omstrukturera befintlig leveransorganisation genom att introducera en offshore-partner. Den största utmaningen vi ställdes inför var de kulturella olikheterna som är svåra att hantera genom fördefinierade processer. Det handlade snarare om mjuka värden och att med tiden ”hitta” varandra och dra nytta av våra olikheter och perspektiv. I detta projekt lärde jag mig hur viktigt det är att hitta gemensamma ramverk och ett ”lingo” som alla kan ta till sig.

Tiden går verkligen fort när det är trevligt! Det har varit en ynnest att få möta Isabella och inspireras av en mångfasetterad kvinna av fullkomlig rang. Jag själv har lärt mig både en, två och tre saker! Kaffet är uppdrucket och vi ska strax återgå till arbetsdagen, men innan jag säger tack för denna gång vill jag gärna fråga Isabella om hon har några värdefulla tips till projektledare. Svaret summerar hennes personlighet och sätter punkt för denna soliga pratstund! Tills nästa gång:

Isabellas topp 3 tips till projektledare:

  • Ordning och reda kan låta urtrist men är en nyckel till framgång. Hitta en struktur på hur du driver dina projekt och som säkerställer att du håller det du utlovat.
  • Förstå vikten av kommunikation och säkerställ att hela teamet vet vad det är som ska göras och varför. Se även till att lära känna din projektgrupp och dess personlighetstyper och säkerställ att alla har en gemensam målbild. Se varandras olikheter som styrkor!
  • ”Pay attention to the details”. Små medel och uppmärksamhet på detaljer är det som kan göra ett OK resultat till en förstklassig leverans.
- Den gemensamma nämnaren i mina uppdrag är strävan efter att skapa värde och kundnytta.

Isabella Lund, projektledare och konsultchef i Jönköping

Fler inlägg om våra medarbetare