Möt Rebecca Sebernby

Konsultchef och projektledare i Karlshamn

Vi möter Rebecca i ett samtal om bakgrunden som format henne, vad rollerna idag innefattar och hur hon tror att framtiden inom branschen kan komma att se ut. 

Möt Rebecca Sebernby, konsultchef och projektledare i Karlshamn

Rebecca är vad man kallar en hemvändare, född och uppvuxen i Karlshamn och nu tillbaka för att arbeta som konsultchef på Consids kontor i Karlshamn parallellt med rollen som projektledare. Vad är planerna på Consid i Karlshamn och vilka tips har Rebecca till andra yrkesverksamma i IT-branschen? Vi möts i ett samtal om bakgrunden som format henne, vad rollerna idag innefattar och hur hon tror att framtiden inom branschen kan komma att se ut.

“Jag fick tidigt uppleva den småländska entreprenörsandan”

I början av karriären fick hon uppleva en familjär stämning och en känsla av gemenskap, värme och omtanke på sin arbetsplats i Småland. Något hon sedan dess värderat högt, och som hon kommit att hitta även hos Consid. Vi hör med henne hur allting började, vad det var som inspirerade henne och vad hon tar med sig in i den nya rollen på Consid.

– När jag började läsa på universitetet valde jag en inriktning som innehöll mycket matematik då jag älskar problemlösning, så valet föll på en datateknisk utbildning. Jag hade ingen tidigare erfarenhet av programmering men jag var fast redan efter första föreläsningen i C-programmering. Här kunde jag få utlopp för min analytiska förmåga samt förlora mig i matematiska problem och skapa kreativa lösningar.

– Efter min första anställning på Strålfors AB, numera Postnord, fick jag med mig mycket positivt. Jag fick nämligen uppleva den där småländska entreprenörsandan som är så unik för Småland. Jag upplevde även en familjär stämning och en känsla av gemenskap, värme och omtanke. Strålfors och Småland kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta, det var en lycklig tid och en bra start. När det kommer till den där familjära stämningen med gemenskap, värme och omtanke så kan jag se att den finns även här på Consid. Jag kommer att arbeta efter samma linje när det kommer till vårt team i Karlshamn.

– Som så många andra här i Blekinge har jag en haft en fot i telekombranschen då jag har arbetat på UIQ Technology men även haft konsultuppdrag på Ericsson i Karlskrona. Senaste åren har jag arbetat som teamledare och med projektledning. Jag trivs jättebra i rollen som projektledare och det kändes som ett naturligt steg i karriären. Tack vare min bakgrund som systemutvecklare har jag en enorm fördel när det kommer till utvecklingsprojekt då jag behöver föra dialoger med arkitekter och utvecklare, men även i kravdiskussioner med kund. Jag har en djup förståelse för utvecklarnas vardag och vilka svårigheter man ibland kan stöta på. Så jag känner mig väldigt bekväm med att föra dialoger både med arkitekter och i kundkontakten.

“Vårt mål är att våra medarbetare ska längta till jobbet”

Idag arbetar Rebecca som konsultchef på kontoret i Karlshamn, parallellt med ett uppdrag som projektledare på Boverket. Vad anser hon är det roligaste med yrket?

Consid kommer efter sommaren att dela kontor med Consid Mobility som varit etablerade ett bra tag här i Karlshamn. Mobility är väl kända för sina framgångar vad gäller apputveckling och det ska bli otroligt roligt att få en inblick i deras arbete. Vi hoppas på att kunna hitta en hel del roliga samarbeten framöver. Karlshamn kommer fortsatt kunna erbjuda konsulttjänster, vilket vi hoppas att det lokala näringslivet kommer nappa på. Mitt arbete framöver kommer främst vara fokuserat på våra fortsatta rekryteringar samt nätverkande för att presentera Consid. Vårt mål är också att våra medarbetare ska längta till jobbet, finna inspiration, motivation, gemenskap och framför allt kunna hitta en balans mellan arbetsliv och privatliv.

Vad är det som känns extra speciellt med Consid i Karlshamn? Är det lokalerna, aktiviteterna eller medarbetarna? Kanske en kombination av allting. Rebecca berättar att det känns extra kul att hon har möjlighet till kompetensutveckling.

Consid har ett gott rykte som innovationsledande konsultbolag med en ryggsäck full av spännande och lyckade projekt. Här finns en stor kunskapsbank tack vare alla skickliga medarbetare. Framförallt läggs mycket fokus på aktiviteter, lokalers utformning, kompetensutveckling och mer vilket är en bra och stabil grund för att medarbetare ska kunna trivas.

“Vi vill vara en del av den framtid som Karlshamn stakat ut”

Hur ser planerna ut framåt? Rebecca, med sitt enorma driv, har stora förhoppningar på framtiden. Det känns tryggt att ha med en klippa som Rebecca på Consids resa och vi kunde inte vara mer stolta.

– Den närmaste framtiden för Consid i Karlshamn innehåller ett stort fokus på rekryteringar och att utöka vårt team med fler härliga kollegor. Vi tror starkt på Karlshamn och Blekinge som IT-region och tillsammans med de framtidssatsningar Karlshamns kommun gör, kommer Consid kunna dra sitt strå till stacken. Redan nu kan vi erbjuda en hel del spännande tjänster. Vi vill vara en del av den framtid som Karlshamn stakat ut.

“Jag hoppas att vi kan hitta sätt att nå ut till barn och ungdomar”

Om du fick framtidsspana – hur ser vår bransch ut 2030?

– Digitaliseringen kommer att fortsätta i en rasande fart, manuella processer och hantering kommer fortsatt att ersättas av smarta lösningar. IoT är ett område där vi kommer se fler och fler innovativa lösningar som på sikt kommer optimera vår vardag på alla tänkbara sätt. En utmaning vi står inför redan idag är bristen på branschkunnigt folk. Jag hoppas vi kan hitta sätt att nå ut till barn och ungdomar i tidig ålder för att väcka ett teknikintresse. Teknik är roligt! Det måste förmedlas på ett bra sätt genom att skapa förebilder och samarbeten. Det känns därför spännande att vi på Consid genom vårt initiativ Consid Youth Education samlar barn och unga kring programmering, för att skapa en väg till ett intresse för IT och programmering.

Rebeccas 3 bästa tips till andra verksamma i branschen:

  • Att förmedla att vi är ett team och vi gör detta tillsammans i medgång men även i motgång.
  • Stanna upp och reflektera över vårt arbete och situation med jämna mellanrum, finns det något vi kan göra bättre och vad ska vi undvika.
  • I ett team finns det individer med olika personlighetstyper. Skapa en kultur där alla kan få känna gemenskap och delaktighet.
- Det absolut roligaste med mitt yrke är att jag har en bred palett av verktyg att applicera för att nå fram till målet. En palett som ständigt är under utveckling och förnyelse.

Rebecca Sebernby

Lär känna fler kollegor!

SVD Affärsbragd
Pressmeddelande, Sverige

Consid finalist i SvD Affärsbragd

1 dag sedan

Consids grundare, Peter Hellgren och Henrik Sandell, fick flest röster när läsarna fick säga sitt i SvD Affärsbragd. Nu tar en jury vid och den 23 maj meddelas vem som vunnit den prestigefyllda utnämningen.

Platsvarumärket Halmstad - Människor i Halmstad på uteservering
Pressmeddelande, Sverige

Nytt platsvarumärke breddar bilden av Halmstad

2022-05-04

Mer än sandstränder och Per Gessle – med sitt nya platsvarumärke breddar Halmstads kommun bilden av staden och positionerar sig på nytt.

Consid till Norge
Pressmeddelande, Sverige

Nytt rekordresultat för Consid

2022-04-28

Consid fortsätter att växa i rekordfart. Under första kvartalet 2022 ökade omsättningen med nära 35 procent, till 514 Msek. Under samma period anställde Consid 140 konsulter, mer än dubbelst så många som under samma period 2021. 

NKPG City
Pressmeddelande, Sverige

Norrköpings nya utseende klart

2022-04-27

Nu presenteras Citys nya utseende: NKPG City.

Ladda fler