Möt Sevil Eker Percinel

It-projektledare på Consid

Förebilder är en viktig källa till motivation och självförtroende. Möt och inspireras av Sevil Eker Percinel, it-projektledare på Consid. Hon berättar om vägen från utbildad kommunikatör till it-projektledare, vilka riktade insatser hon tycker behövs för en mer jämställd bransch och drömmen om att få göra skillnad för andra parallellt med ett extraknäck som cirkusartist.

Q Inspiration med Sevil Eker Percinel

Sevil Eker Percinel är it-projektledare på Consid med bakgrund inom digital marknadsföring och e-handel.

– Jag har en bakgrund inom digital marknadsföring och är utbildad kommunikatör i grunden. Jag kommer från mångårig karriär inom e-handeln och desto mer jag har jobbat med det desto mer har it och tech intresserat mig.

Hennes arbete går ut på att implementera och driva tekniska plattformar med siktet inställt på att driva strategiska initiativ för att optimera försäljning och kundnöjdhet.

– Att driva strategiska initiativ för att optimera både försäljning och kundnöjdhet är det jag gillar mest! De mest givande projekten som jag har haft är de när man genom data och kundinsikter hittat lösningar på utveckling och optimering av olika processer och kundresor.

Riktade insatser för ökad jämställdhet

Sevil beskriver jämställdhet som en viktig faktor till att skapa en bra dynamik och bättre arbetsmiljö som i sin tur bidrar till bättre resultat. It-branschen består idag av knappt 30 procent kvinnor en underrepresentation som motverkar en jämställd bransch. Hur ska man enligt Sevil arbeta för en mer jämställd it-bransch?

– Det behövs riktade insatser för att öka jämställdheten, typ utbildning hos både medarbetare och ledningsgrupp. Kompetensförsörjning kallas det kort och gott. Behovet av kompetens inom it-branschen är stort.

Sevil fortsätter:

– Utmaningen är att få folk att förstå att man måste inte vara en viss typ av person för att ta sig igenom bruset. Det går bra att vara sig själv med en stor dos kompetens och nyfikenhet. Och det är på det spåret jag kör, och tycker att det fungerar alldeles utmärkt.

Läs mer om Consids jämställdhetsplattform Q by Consid.

Sevils bästa tips till någon som vill studera eller arbeta inom it-branschen

  1. Gör det bara, man får ombestämma sig om det inte blir som du har tänkt dig.
  2. Ta kontakt/nätverka med människor som inspirerar dig.
  3. Håll dig ajour med det du tycker är roligast och vill jobba med.

Vi blickar framåt, vad är dina drömmar och mål?

– Drömmen vore att få jobba med något som gör skillnad för människan på riktigt. Än vet jag inte. Ett roligt CX-projekt från ax till limpa vore också kul att få hugga tag i. Sen ville jag bli astronaut eller cirkusartist när jag var liten. Idag kan jag tänka mig att extraknäcka som cirkusartist.

– Utmaningen är att få folk att förstå att man måste inte vara en viss typ av person för att ta sig igenom bruset. Det går bra att vara sig själv.

Sevil Eker Percinel, it-projektledare på Consid

Lär känna fler kollegor!

Lena Fahrenkrug, Sales Manager Consid Hamburg
3 min lästid
Personporträtt

Försäljningschefen i Tyskland: ”Consids företagskultur är vår absoluta fördel”

Consid fortsätter att accelerera i Tyskland efter rekordetablering. Möt Lena Fahrenkrug, Sales Manager på Consid i Hamburg.

Kollegor som arbetar tillsammans
4 min lästid
Reportage

Vi slår hål på 7 myter om it- och techbranschen

Genom att slå hål på 7 myter som vi bemöter dagligen hoppas vi att kunna inspirera till en förändrad syn på it-branschen.

Carolina Mohlin, business line manager för Data & Insights
3 min lästid
Personporträtt

Så ska Carolina Mohlin driva datadriven framgång

Ta del av framgångsfaktorer för att bli en modern datadriven organisation. Möt Carolina Mohlin som driver Consids storsatsning inom Data & Insights.

Sofia Sjölin, ux-designer på Consid
5 min lästid
Personporträtt

Q Inspiration med vår UX-designer Sofia Sjölin

Möt Sofia Sjölin, UX Designer på Consid, som berättar om vägen in i it-branschen och varför det ibland kan vara bra med motgångar.

Ladda fler