Tre snabba med David

Mottagare av Chalmers Equality & Sustainability Award!

Vår före detta studentambassadör på Chalmers University of Technology, David, tog nyligen emot den prestigefyllda utmärkelsen Chalmers Equality & Sustainability Award. Vi ställde tre snabba till honom om utmärkelsen.

Hej David! Du har fått ta emot Chalmers Equality & Sustainability Award. Hur känns det?

Det känns riktigt roligt! Det är alltid kul när man blir uppmärksammad för det arbete man gör. Sen så var det väl också så att 6 andra personer i föreningen gjorde ett minst lika bra arbete, men jag drog på mig rollen som frontfigur och då får man också skörda äran, antar jag.

Vad innebär utmärkelsen – vad betyder den?

Det är ett pris som tilldelas en person på Chalmers som gjort något arbete kopplat till jämlikhet och/eller hållbarhet. Tidigare hette det Chalmers jämlikhetspris och det går jag mest runt och kallar det också – det låter ballare och är lättare att förstå. Vem som helst på Chalmers får nominera någon de tycker har gjort ett bra jobb, sen delar Kårledningen ut priset.

Du är vår senaste studentambassadör vid Chalmers. Vad har varit det roligaste med detta uppdrag?

Det roligaste har varit pub/hack-kvällarna tillsammans med Chalmers – riktigt roligt att visa upp kontoret för folk, hänga lite, försöka lösa lite problem och hjälpa folk med frågor om hur det är att jobba på riktigt sen när de kommer ut i verkligheten. Det är alltid roligt när något man har planerat faktiskt fungerar. Det är typ som när koden kompilerar.