Tre snabba med Test-Magnus

I veckan lanserade vi affärsområdet Test & Quality Management. Vi ställde tre snabba frågor till Magnus Hjelmgren, affärsområdeschef, om affärsområdet och vad vi kommer erbjuda inom ramarna för det.

Hej Magnus! Du är affärsområdeschef för vårt affärsområde Test & Quality Management. Vad kommer vi erbjuda inom ramarna för affärsområdet?

Test & Quality Management kommer att erbjuda konsulter med bred krav- och testkompetens som kan komma med idéer och nya infallsvinklar från andra branscher för att stärka kunden i deras specifika miljö. Affärsområdet kommer att leverera tjänster inom ramarna för krav, test och testledning. För kravarbete innebär det metodarbete, kravfångst och kravspårning. Inom test kommer vi erbjuda inspirerande föreläsningar/seminarier, coachning av testare och testledare, metodutvecklings hjälp och naturligtvis kvalificerade konsulter inom både teknisk testning och testledning.

Varför är det här så viktigt för företag?

Consid arbetar med kvalitetsmedvetna kunder och vi vet att kvalitet är viktigt för en produkts framgång. Dagens användare förväntar sig hög tillförlitlighet och väl fungerande system från start. Genom att testa sina produkter kan man säkerställa att kunderna får det de förväntar sig, från dag ett.
Ju tidigare ett fel upptäcks, desto mindre kostar det att rätta till det (detta visade Barry Boehm redan 1981 på i sin avhandling ”Software Engineering Economics”.) Det innebär att mer resurser kan läggas på att utveckla rätt produkt istället för att rätta fel produkt. I förlängningen innebär det att bättre produkter släpps och det stärker kundens varumärke. Att vilja hitta fel och rätta dem, är därför en företagsekonomisk god ide!

Varför ska man välja att jobba med Consid när det kommer till Test & Quality Management?

Consid kan och vill hjälpa sina kunder att förbättra sitt arbete med mjukvarukvalitet!
Genom kundanpassade lösningar hittar vi tillsammans med kunden fram till den bästa lösningen. Consids kunders produkter är unika, därför behöver lösningsmönstren för test och krav vara unika och anpassade.

Vill du veta mer om vårt erbjudande inom Test & Quality Management? Tveka inte att kontakta Magnus, så berättar han gärna mer!