Tre snabba om superföretagen

Vi är ett av totalt 24 bolag i hela Sverige som i fem års obruten följd utnämnts till Superföretag. Vi passade på att ställa tre snabba frågor till vår vd, Peter Hellgren, om vad hemligheten bakom denna bedrift är.

Varför tror du att Consid lyckats få denna fina utmärkelse så många år i rad?

Vi arbetar efter devisen ”Hållbart företagande” vilket handlar om att leverera värde och samtidigt ta ansvar för människor, samhällen och miljön där man verkar. En bra balans mellan dessa tre dimensioner av ansvarstagande – ekonomiskt, miljömässigt och socialt – gör vår affär mer långsiktigt hållbar.

Sammantaget är det endast 24 företag i hela Sverige som klarat av kriterierna för att omnämnas som Superföretag under 5 år. Vi gör det dessutom 5 år i obruten följd vilket är oerhört starkt! Nu är vi på god väg mot nummer 6 givet utvecklingen under 2017.

Vad gör Consid som andra bolag inte gör för att gång på gång nå dessa höjder?

Vi vill bygga det företag som vi själva vill jobba på och som kvalitetsmedvetna kunder vill jobba med. I ett tjänsteföretag (som vi är) är det otroligt viktigt att skapa en inkluderande kultur byggd på mångfald. Vi vill att alla människor skall vara inkluderade, oavsett om det handlar om kön, social status, etnisk tillhörighet, religion, sexuell läggning, ålder eller funktionsvariation. Olikheterna gör oss bättre och vi får en ökad lönsamhet, nöjdare kunder och en trivsammare arbetsplats. Men det handlar också om att se varje individ – att se till att alla har en arbetsmiljö att blomma i. En annan väldigt viktig faktor är att i dagens företagsklimat vara enormt snabbfotad. Det har blivit viktigare att kunna parera förhållanden i omvärlden än långsiktig planering. Svaret ovan kommer från en artikel publicerad på Bisnode under rubriken ”Så skapade vi ett Superföretag”, som du finner här.

Genom att skapa en kontinuitet i våra anställningar erbjuder vi inte bara marknaden hög teknisk expertis och innovation utan också en unik verksamhetskunskap. Detta sammantaget gör att vi levererar en högre effekt per enhet än våra kollegor i branschen.

Hur ser framtiden ut om du får drömma?

På Consid drömmer vi inte. Här gör vi drömmar till verklighet!  Vi kommer på allvar ge oss in på den resa som vi, tillsammans med alla fantastiska kollegor, kunder och samarbetspartners, enkom befinner oss i uppstarten av. Det är nu den tar vid på allvar! Vi kommer fortsätta sticka ut hakan, bortse från ”boxen” och gå emot strukturer. Vi intensifierar vårt arbete med att bygga en kultur som engagerar och involverar grundat på en stark mission, ett tydligt kundlöfte och en inspirerande vision.