Consid Next Level Academy

Traineeprogram med start i januari 2022

Consid driver ett av landets främsta traineeprogram inom IT och tech. Förutom att du blir en del av Considkulturen får du möjlighet att arbeta hos våra kunder i riktiga projekt. Under programmets gång får du som trainee möjlighet att vidareutveckla dina befintliga kunskaper genom gedigna utbildningar, certifieringar och senaste tekniken.

Consid Next Level Academy – accelerating talent

Har du tagit eller är snart klar med din kandidat- eller masterexamen inom områden som framförallt systemutveckling eller datavetenskap? Har du lätt för att kommunicera och samarbeta med många olika typer av människor? Brinner du för kod och vill vara en del av ett sammanhang? Då är vårt program något för dig!

Vi söker dig som är nyexaminerad eller gärna har något års branscherfarenhet och vill vara en del av Sveriges bästa traineeprogram!

Consids traineeprogram startar januari 2022 i Göteborg, Stockholm, Uppsala, Jönköping, Malmö och pågår i 1,5 år under heltid. Du blir heltidsanställd som vilken kollega som helst med full marknadsmässig lön men med alla förmåner det innebär att vara trainee hos oss. Programmet är uppdelat i tre huvudblock. Alla kurser innefattar både teoretiska såväl som praktiska moment och är skräddarsydda av våra erfarna experter och utbildare.

Bredd och spets!

Du får både en bred grund att stå på samt möjligheten att individuellt fokusera på specifika områden enligt dina ambitioner, önskemål och marknadens behov. När programmet är avklarat kommer du vara specialist inom just det valda området genom diverse certifieringar, främst i olika grenar inom systemutveckling.

Kunduppdrag genom hela programmet

Under hela resans gång kommer du vara ute på spännande kundprojekt och ansvara för viktiga uppgifter och moment i våra leveranser. Detta är ett fantastiskt sätt att bygga upp ditt CV på!

Mentorskap – en central del

Ett starkt mentorskap är en av de främsta formerna för kompetensutveckling och nätverkande, och är en viktig pelare i hela traineeprogrammets fundament. Alla traineer får en högst kompetent mentor från dag ett till slutet av Consid Next Level Academy.

Vårt koncept är grundat i 3 block

Traineeprogrammet är indelat i tre huvudblock om sex månader. Under programmets gång bygger du snabbt upp kompetens inom konsultyrket, IT och ledarskap. Utbildningar inom bland annat vårt affärsområde Excellerate samt olika event är en del av programmet. Dessa sker i regel på kvällar och helger.

 

 

Våra tre block

Block 1

Terminen ger dig bland annat förståelse för vad som utmärker en bra konsult och vara framgångsrik i en ständigt föränderlig värld. Detta med vår värdegrund som utgångspunkt i hur Consid arbetar, vilka kunder vi har och branscher vi verkar inom. Terminen består framförallt av en rad utvecklande, spännande och inspirerande föreläsningar från våra bästa konsulter med både teoretiska och praktiska moment hämtade ut verkligheten.

Block 2

Nu väljer du också vad du vill fördjupa dig inom till exempel front- och backendutveckling, integrationer, cloud, DBA med mera. Vill du till exempel fördjupa dig inom webbutveckling är verktyg som Episerver och Sitecore exempel på system du kommer jobba i. Ett viktigt mål med detta block är att certifiera samtliga traineer inom diverse områden.

Block 3

För oss är modernt ledarskap nyckeln till framgång. Terminen ger dig möjlighet till fördjupad kunskap i projekt- och förändringsledning och samtidigt fortsätta att utveckla din kompetens och tekniska färdighet genom ytterligare fördjupning. Sista delen på programmet fokuserar även på affärsmässighet och entreprenörskap.

Start 24 januari 2022

1,5 år

Riktiga kunduppdrag

Möt våra traineer till Consid Next Level Academy 2021

Det har blivit hög tid att hälsa våra 10 traineer välkomna till Consid Next Level Academy! Den 7 januari kickar vi äntligen igång 2021 års traineeprogram i Göteborg och Stockholm. Våra traineer kommer att läsa kurser skräddarsydda av våra erfarna experter och utbildare och får därmed möjlighet till en bred grund att stå på vidare i yrkeslivet. Dessutom kommer de individuellt kunna fokusera på specifika områden enligt sina ambitioner, önskemål och marknadens behov. När programmet är avklarat kommer de att vara specialister inom sitt valda område, främst i olika grenar inom systemutveckling. Men inte bara kurser ligger framför dem – de kommer dessutom få vara med på spännande kundprojekt och ansvara för viktiga uppgifter och moment i Consids leveranser. Spänningen är olidlig! Vi tar tempen på våra traineer William och Anton. Vad ser de mest fram emot och var hoppas de stå om 1.5 år? Låt oss höra!

William Rönnholm

”Det är först när vi förstår samspelet mellan människa och teknik som vi kan skapa värdefulla digitala tjänster och produkter.”

William Rönnholm är 26 år gammal och kommer från Falkenberg. De senaste 3 åren har han spenderat på Högskolan i Halmstad där han läst programmet Digital design och innovation. När han inte befinner sig på jobbet i Göteborg går tiden åt till gym- och löpträning varvat med att följa samtliga fotbollsmatcher som AC Milan spelar. Hur uppstod egentligen intresset för IT-branschen? Vad är det roligaste med utveckling? Han berättar att det var kombinationen mellan människa och teknik som lockade.

– Jag har alltid tyckt att teknik och vad man kan göra med den är spännande, samtidigt som jag alltid tyckt om att jobba med människor. Det var detta som gjorde att jag kom in på banan kring UX; möjligheten att få arbeta med detta kombinerat. Det är först när vi får en förståelse kring samspelet mellan människa och teknik som vi kan skapa värdefulla digitala tjänster och produkter som kan hjälpa människor i sina dagliga liv. För mig var detta en verklig dragningskraft till UX-design!

Varför sökte William till just Next Level Academy? Han berättar att matchningen mellan hans förväntningar och det Consid kan erbjuda var perfekt för honom.

– Det som gjorde mig intresserad av Consid Next Level Academy var framför allt att traineeprogrammet tryckte mycket på vikten av entreprenörskap och entreprenörsanda, något som jag länge upplevt är väldigt spännande. Att traineeprogrammet har kunduppdrag från start och ett kontinuerligt mentorskap som centrala delar är också viktiga faktorer som gjorde mig intresserad av att söka.

”Jag är riktigt taggad på att få arbeta på ett bolag som ligger i framkant.”

Vad ser William mest fram emot med de kommande 1.5 åren? William berättar om hur tankarna går inför starten och om att lära känna Consid som bolag.

– Det jag mest ser fram emot är att få utvecklas och lära mig så mycket som möjligt av alla kunniga konsulter och genom mentorskapet. Sedan ska det självklart också bli väldigt spännande att få en större inblick i Consid som bolag och dess olika affärsområden. Redan innan jag ansökte hade jag hört väldigt gott om bolaget; att det bland annat är Sveriges vassaste IT-bolag. Hur stort? Jag är riktigt taggad på att få arbeta på ett bolag som ligger i framkant och jag ser fram emot att lära känna alla kollegor ännu mer!

Vilka är Williams 3 tydligaste mål med utbildningen?

– Mitt mål är att fortsätta utvecklas i rollen som UX/UI-designer och att erhålla värdefull fördjupad kunskap som kan hjälpa mig att ta fortsatta kliv framåt. Jag önskar också få en god grund att stå på i rollen som konsult. Ytterligare ett mål är att få nätverka och ta del av värdefulla erfarenheter och berättelser från några av de bästa konsulterna i Sverige, som kan hjälpa mig framåt i min resa som UX-designer på Consid.

Anton Ljunggren

”Jag tror att man bäst beskriver mig med två ord: optimering och automatisering.”

Anton är 22 år gammal och kommer från Örbyhus, en liten ort norr om Uppsala där han bott nästan hela sitt liv. I våras var det dags för examen från Dataingenjörsprogrammet i Gävle! Anton älskar allt som har med IT och teknik att göra; spel, utveckling, att bygga datorer och radiostyrda flygplan och att konsumera YouTube. Utöver det gillar han även att vandra och utforska naturen. Vad var det som gjorde att Anton fick upp ögonen för IT och vad anser han är det mest givande med utveckling? Han berättar om sina tidiga år där hans morfar var en stor förebild.

– Från väldigt ung ålder har jag velat ta reda på hur saker och ting fungerar, vilket jag tror uppstod när min morfar tog med mig på sina montagejobb som elektriker. Där fick jag se hur allt från diskmaskiner till ventilationsaggregat såg ut på insidan. Då tändes något! Just IT blev mer aktuellt ju äldre jag blev, då det var mer lättillgängligt. Jag ville veta hur man skapade spel; det hela var ett fullkomligt mysterium för mig. Från spelutveckling öppnades en helt ny värld av utveckling, vilket senare tog mig hit. Det roligaste är att få skapa något och att få lösa komplexa problem och jag tror att man bäst beskriver mig med två ord: optimering och automatisering.

”Man märker att det är en bra grupp Consid består av.”

Varför blev det just Consid Next Level Academy?

– Jag hade börjat plugga igen under hösten, men kände att det inte riktigt var rätt så jag spontansökte till Consid då jag varit på besök på kontoret i Gävle under min utbildning. Jag tyckte att traineeprogrammet var väldigt lockande och jag fick en god uppfattning av Consid, både från besöken på Gävlekontoret men även genom rekryteringsprocessen på Stockholmskontoret. Man märker att det är en bra grupp Consid består av.

Vad ser Anton mest fram emot och vilka är hans topp 3 mål med åren framåt?

– Jag ser verkligen fram emot att få utvecklas och träffa nya människor. Att dessutom få både jobba med riktiga projekt och lära mig med hjälp av mentorer och experter känns jättespännande. Mina tre tydligaste mål med traineeutbildningen är att utveckla, utvecklas och samverka!

Vill du läsa mer om vad vi gör på Consid? Kika in våra affärsområden här!

- Mina tre tydligaste mål med traineeutbildningen är att utveckla, utvecklas och samverka!

Anton Ljunggren, Trainee

Är du nyfiken på programmet? Hör av dig!

Oscar Puente medarbetare och säljare på Consid och Trainee programmet Consid Nextlevel Academy

Oscar Puente

Affärsutvecklare

oscar.puente@consid.se 076-130 31 91
Elin Hoszek, rekryterare på Consid Stockholm

Elin Hoszek

Rekrytering Stockholm

elin.hoszek@consid.se 070-875 23 94

Lediga jobb på Consid just nu

Du hittar alla våra lediga tjänster under Lediga tjänster