Läxhjälpen x Consid

Den bransch vi befinner oss i är i ständig utveckling och om ett antal år kommer vi behöva mängder av fler duktiga medarbetare. Men hur ska det bli möjligt när det idag finns skolor där endast 3 av 10 går vidare till gymnasiet? Vårt samarbete med Läxhjälpen är en del av arbetet med att förändra denna dystra siffra.

Som en ledande aktör i branschen har vi del i ansvaret att se till att den kompetens vi behöver växer fram. Vi vill inspirera ungdomar som ska ta klivet ut i yrkeslivet och visa på alla de gränslösa möjligheter som IT-branschen erbjuder.

Vi har därför ingått ett samarbete med Stiftelsen Läxhjälpen, en icke-vinstdrivande stiftelse som med stöd från näringslivet bedriver gratis, resultatfokuserad läxhjälp i socioekonomiskt utsatta områden. Vårt samarbete med Läxhjälpen innebär bland annat att vi har bidragit med ett antal datorer till deras arbetsledning och läxhjälpsgrupper. Dels hjälper datorerna de anställda att utföra sitt fantastiska arbete, och dels får eleverna chans att använda bra hjälpmedel vid sina studier i läxhjälpsgrupperna. Vi önskar från det rödaste stället i våra hjärtan att datorerna ska komma väl till pass och hjälpa många elever att klara av skolan!

Vill du också vara med och göra skillnad?

www.laxhjalpen.se

http://Therese%20Eriksson

Therese Eriksson

Varumärkesansvarig

therese.eriksson@consid.se 073-326 54 34

Consid – ett prisvinnande bolag

Consid är ett av Sveriges snabbast växande bolag som erbjuder konsulttjänster inom IT, management och digital marknadsföring. Företaget startades 2000 av Peter Hellgren och Henrik Sandell och har idag nära 1000 anställda. Omsättningen för 2019 var 1 050 000 000 kronor.

Dagens industri gasellföretag 2020

Gasellföretag
9 år i rad

Veckans affärer Superföretag 2020

Superföretag
8 år i rad

Karriärföretagen 2021

Karriärföretag
6 år i rad

Sveriges bästa arbetsgivare Universum IT-bolag

Sveriges bästa
arbetsgivare

Läs mer om våra utmärkelser