Från en till två miljarder i omsättning på tre år

Så ska den digitala IT-partnern nå nya nivåer innan 2022!

Pressmeddelande / 2020-02-26

Consid, digital helhetsleverantör inom IT och kommunikation, har under en kort period vuxit från att vara ett litet konsultbolag till att genom organisk tillväxt blivit ett av landet mest framstående miljardbolag. Nu är ribban satt för nästa nivå – år 2022 ska bolaget omsätta 2 miljarder och dubblera antal anställda.

Att starta ett IT-konsultbolag mitt i den rådande IT-bubblan år 2000 var något som många starkt avrådde ifrån. Trots det valde Peter Hellgren och hans medgrundare Henrik Sandell att lämna sina trygga poster som anställda och bli IT-entreprenörer. Mot alla odds lyckades dem bygga upp vad som idag är ett miljardbolag med över 1000 anställda fördelade på 21 kontor runt om i landet.

– Consid startades som en liten dröm med en stor vision. Vårt mål var att bygga den arbetsplats som vi själva vill jobba på och som kvalitetsmedvetna kunder vill jobba med. Genom alla dessa år har vi märkt att vår affärsidé har varit vattentät mot pendlande konjunkturer, en föränderlig omvärld och den snabba teknologiska utvecklingen. Som bolag har vi alltid varit relevanta och kunnat erbjuda våra kunder skräddarsydda digitala helhetslösningar på unikt sätt. Under kommande år står vi inför en rad stora spännande projekt med några av landets mest framstående företag, säger Peter Hellgren, VD på Consid.

Siffrorna för 2019 visar även dem sitt tydliga språk om framgångssagan Consid. Bara under 2019 anställde bolaget drygt 350 medarbetare. Omsättningen landade på 1030 miljoner, en ökning med knappt 25 % från året innan. Företaget etablerade således även fyra nya kontor och förvärvade två nya bolag; dels den framgångsrika varumärkesbyrån Paradigm samt den prisbelönta byrån Mecka.

För att få med sig alla medarbetare kring visionen om att nå två miljarder i omsättning till 2022 myntade IT-VD:n Peter begreppet 2B2.

– 2B2 är ett begrepp för vår vision att vi 2022 ska omsätta över 2 miljarder kronor. 2 Billion 2022! ”Varför är tillväxt så viktigt?” kanske man kan fråga sig. Jag skulle säga att det är viktigt ur flera perspektiv. Man kan nämligen se att det skett en tydlig förskjutning när våra kunder och uppdragsgivare står i valet att välja leverantör. Nu vill många ha en partner som är ”framåtlutad” och en partner som man kan växa och utvecklas tillsammans med. Dessutom ger det stora möjligheter för alla medarbetare på Consid, där våra konsulter får större och mer omfattande projekt, avslutar Hellgren.

http://Therese%20Eriksson%20Varumärkesansvarig%20Consid

Therese Eriksson

Presskontakt

therese.eriksson@consid.se 073-326 54 34

Consid – ett prisvinnande bolag

Consid är ett av Sveriges snabbast växande bolag som erbjuder konsulttjänster inom IT, management och digital marknadsföring. Företaget startades 2000 av Peter Hellgren och Henrik Sandell och har idag nära 1000 anställda. Omsättningen för 2019 var 1 050 000 000 kronor.

Gasellföretag Dagens Industri

Gasellföretag
8 år i rad

Superföretag Veckans Affärer IT-konsultbolag

Superföretag
7 år i rad

Karriärföretag 2020

Karriärföretag
5 år i rad

Sveriges bästa arbetsgivare Universum IT-bolag

Sveriges bästa
arbetsgivare

Läs mer om våra utmärkelser