Pressmeddelande - 15 okt 2021

Världsomspännande hackathon avgjort

Årets upplaga av hackathonet Considition avgjordes under torsdagskvällen när 21 årige Filip Björnåsen, från Mölnlycke, knackade hem segern. Hackathonet hade rekordmånga deltagare, över 300 personer fördelade på 182 lag. Målet var att ta fram nya innovativa och hållbara lösningar för framtidens e-handel. 

Filip Björnåsen
Filip Björnåsen

-Det var otroligt spännande att vara med och att dessutom vinna. Det kändes rätt stabilt från början. Min strategi var att ge allt från första sekund, säger Filip Björnåsen som till vardags är programmerare på 3bits Consulting AB.

”Gillden” hade Filip Björnåsen döpt sitt lag till. På andra plats kom laget ”Tanga” med Henrik Hellenborg, konsult, och Karin Langman, Svea Ekonomi, från Täby. På tredjeplats hamnade ”Reinventors of Wheels” med Mattias Andersson, Karlskrona, och Sam Vajedi från Göteborg.

Årets Considition var ett  AI/ML-hackathon för att ta fram nya innovativa och hållbara lösningar för framtidens e-handel. Considition arrangerades i år tillsammans med det svenska teknikföretaget Budbee.

– Den ökande e-handeln är en av de stora digitala samhällsomvälvningarna som vi befinner oss mitt i. Det är otroligt spännande att årets Considition gick ut på att hitta hållbara och innovativa lösningar för att effektivisera e-handelslogistiken. Målet var att skapa algoritmer för att effektivisera logistiken och att göra den mer hållbar, säger Peter Hellgren, vd på Consid.

2020 blev året då den svenska e-handeln fick en extrem fartökning. Svenskarnas överflyttning av allt fler köp till nätet hade börjat redan tidigare – men coronapandemin accelererade den utvecklingen ytterligare. Under helåret 2020 ökade handeln med 40 procent och den sammanlagda försäljningen hamnade på 122 miljarder kronor, enligt E-barometerns årsrapport för 2020, sammanställd av Postnord i samarbete med Svensk Digitalhandel och HUI Research.

En stor utmaning för alla e-handelsföretag är logistiken. Kunderna kräver snabba leveranser, gratis returhantering och flexibla leveransavtal. Det ska vara billigt, kundcentrerat och miljövänligt.

– De tävlande i årets upplaga av Considition skulle optimera leveransflöden, underlätta budbilschaufförers beslutsfattande i realtid och öka den miljömässiga hållbarheten genom att skapa innovativa självlärande algoritmer. Gamification-delen av utmaningen kan liknas vid en väldigt avancerad version av det klassiska spelet Tetris, säger Axel Möller, CTO på Budbee.

Consid har tidigare anordnat hackathonet tillsammans med bland andra Riksbyggen, IRONMAN och Globhe Drones. I år är det alltså Budbee som varit med och format den hållbarhetsnära utmaningen som ska lösas med hjälp av de tävlandes algoritmer.

Vinnarna av kodtävlingen får åka på en weekend till Baltimore, Maryland, USA i juli 2022 för att besöka International Conference on Machine Learning (ICML).

 

Nathalie Besèr, kommunikationschef Consid

Nathalie Besèr

Kommunikationschef och Hållbarhetsansvarig

nathalie.beser@consid.se 073-056 70 30 Read More

Vill du veta mer?

Hör av dig

  Ta del av fler nyheter

  bilprovningen
  Pressmeddelande, Sverige

  Bilprovningen väljer Consid som digitaliseringspartner

  2022-05-24

  När Bilprovningen nu söker en partner för att intensifiera arbetet med att digitalisera kundresan föll valet på Consid. Målsättningen är att fortsatt vara kundernas förstahandsval på fordonsbesiktningsmarknaden.

  Norge, Pressmeddelande, Sverige

  Ny chef för Consid i Gävle

  2022-05-20

  It- och kommunikationsföretaget Consid expanderar kraftigt i Gävle. De närmaste två åren förväntas satsningen ge ett 40-tal nya arbetstillfällen. Skutskärbon Therese Murdock är Consids nye kontorsansvarige i Gävle och den som ska leda satsningen.

  Oslo
  Norge, Pressmeddelande, Sverige

  Rekordstart för Consid i Norge

  2022-05-18

  Etableringen av Consid i Norge har fått en rekordstart. På några få månader har företaget anställt ett 20-tal personer, skaffat nytt kontor och ingått avtal med ett 15-tal kunder.

  Isac Gunnarsson, studentambassadör i Karlstad, Diana Kalafs, rekryterare HR i Karlstad
  Pressmeddelande

  Consid Karlstad först att anställa studentambassadör

  2022-05-18

  It-konsultbolaget Consid växer i rekordfart. För att locka unga talanger till bolaget anställer Karlstadkontoret nu en studentambassadör.

  Ladda fler