2023-05-09

Alexander Gustafsson: Hur kan du öka produktiviteten och medarbetarupplevelsen med hjälp av AI?

Alexander Gustafsson, Head of Business Development and Solutions Architect på Consid, driver nu ett nytt AI-initiativ kopplat till Sitevision. Med hjälp av en AI-chatt kan du stärka medarbetarupplevelsen och skapa affärsnytta genom ökad produktivitet, minskat stödbehov och möjlighet att automatisera processer. Läs mer om hur du kan skapa en bättre medarbetarupplevelse genom att använda AI i Alexander Gustafsson blogginlägg:

Intranät en av företages viktigaste plaster för medarbetarupplevelse, informationsinhämtning och kommunikation. Men hur kan vi hjälpa till att öka produktiviteten, effektiviteten och affärsnyttan?

Många intranät har idag väldigt mycket nyttig information och i kombination med att viss annan information behöver inhämtas från övriga interna informationskällor skapas ofta en medarbetarupplevelse som inte är optimal. I vissa fall så dålig att man måste fråga en kollega. Vart hittar jag vad? En chatt likt ChatGPT som fått stor genomslagskraft senaste halvåret skulle dock kunna förbättra medarbetarupplevelsen på ett intranät genom att ge användarna enkel och snabb samlad åtkomst till nödvändig information och vara ett stöd före, under och efter arbetsdagen.

En chattbot skulle kunna hjälpa medarbetare genom att besvara deras frågor, ge instruktioner, information och länka till relevanta sidor och dokument. Detta baserat på data så som innehållet i intranätet men även andra system så som CRM, personalregister, lönesystem och liknande. Det skulle alltså inte bara hjälpa medarbetaren att navigera på intranätet genom att ge tips och förslag på hur man hittar specifik information eller funktioner utan även kunna bli effektivare i sitt arbete.

Läs hela Alexander Gustafsson inlägg om hur du kan förbättra medarbetarnas upplevelse med AI-drivna chattbotar.

Vill du veta mer?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss.

0 / 255
Integritetspolicy

Ta del av fler nyheter