Pressmeddelande

Fullsatt när åtta företag pitchade sina idéer på Perfect Pitch

2023-06-01

Consids vd och grundare Peter Hellgren var med i juryn när Perfect Pitch anordnades i Jönköping.

Pressmeddelande

Pride Month: HBTQIA+ rättigheter inom teknik

2023-06-01

Idag inleds Pride Month världen över till minne av Stonewall-upproret och i syfte att belysa hbtqia+ gemensamma kamp för lika rättigheter. I Linköping anordnar Sankt Kors och East Sweden Tech Women en frukostpanel i Ebbepark om inkludering i arbetslivet. I panelen finns bland andra Johanna Hjalmarsson, UX-designer på Consid.

Människor som firar med konfetti
Pressklipp, Pressmeddelande

Consid nomineras till prestigefyllda Human Growth Award 2023

2023-05-31

Consid har nominerats till HR-branschens finaste pris, Human Growth Award. Consid är ett av 15 företag som nu har chansen att ta hem utmärkelsen för 2023.

Jan Bidner, kontorschef på Consid i Umeå
Pressklipp, Pressmeddelande, Umeå

Consid topprekryterar i Umeå

2023-05-30

It-företaget Consid etablerade sig i Umeå i början av 2023. Nu har företaget gjort klart med tre nya toppnamn till kontoret.

Kollegor som arbetar tillsammans på kontor.
Consid i media, Pressklipp, Pressmeddelande

Debatt: Företagens ansvar ökar i en kris

2023-05-29

Consids Per Thulemark och Peter Hellgren skriver i Borlänge tidning om företagens ansvar för att hantera kriser på ett ansvarsfullt sätt.

Digi.no rapporterar om Consids nya Oslokontor
Consid i media, Norge, Pressklipp, Pressmeddelande

Consid i media: Digi rapporterar om nya kontoret i Oslo

2023-05-26

Consid flyttar i december till ett nytt kontor på exklusiva Karl Johans gate, mitt i hjärtat av Oslo. Steffen Breen intervjuades i Digi om det nya kontoret.

Pressmeddelande, Sverige

IT- och kommunikationsföretaget expanderar i Jönköping

2023-05-26

Consid har vuxit ur sina 1100 kvm lokaler i Atollen i Jönköping och bygger ut med ytterligare 360 kvm i samma fastighet. Totalt delar de 140 medarbetarna på nära 1500 kvm, med direkt utsikt över Munksjön.

Consid i media, Pressmeddelande, Sverige

Ellinor Hallett: Är allt prioriterat, så är inget prioriterat

2023-05-25

Consids projektledare och Sitevisionspecialist Ellinor Hallett, som utsågs till Sitevisions Most Valuable Professional 2022, gästar Sitevisions blogg och skriver om vikten av att prioritera på sin webbplats och hur man lyckas. 

Danmark, Pressklipp, Pressmeddelande

Consid blir granne med Tivoli – flyttar in på klassiska H.C. Andersen boulevard i Köpenhamn

2023-05-24

It-företaget Consid har hittat sitt nya hem i Köpenhamn. I början av maj flyttade företaget in på H.C. Andersen boulevard i centrala Köpenhamn.

IT-Watch rapporterar om Consid i Danmark.
Consid i media, Danmark, Pressklipp, Pressmeddelande

Consid i pressen: IT Watch rapporterar om Consids första halvår i Danmark

2023-05-22

IT-Watch rapporterar i en längre intervju med Consids Danmarkschef Carl Hagberg om företagets första halvår i landet och planerna framöver.

Personer som minglar under event.
Consid i media, Pressmeddelande

Consid i pressen: Jämställt kontor i mansdominerad bransch

2023-05-17

I Sörmlands medias affärsbilaga kan man den 17 maj läsa om Consids i Eskilstuna som är en av få arbetsplatser i den mansdominerade it-branschen som har uppnått en jämn könsfördelning. I reportaget intervjuas bland annat Annika Virtanen, Anders Lundberg och Anna Johansson som berättar mer om Consids olika intiativ för att skapa en mer inkluderande techbransch - både internt på Consid och externt inom hela branschen. 

Placeholder
Consid i media, Pressklipp, Pressmeddelande, Q by Consid, Sverige

Effektivt hållbarhetsarbete gör att Consid får dela på 300 miljoner

2023-05-16

Consids arbete med hållbarhet, jämställdhet och genus var en viktig faktor när företaget får vara med och dela på DIGG:s 300 miljonersupphandling.

Alexander Gustafsson
Pressmeddelande

Alexander Gustafsson: Hur kan du öka produktiviteten och medarbetarupplevelsen med hjälp av AI?

2023-05-09

Alexander Gustafsson, Head of Business Development and Solutions Architect på Consid, driver nu ett nytt AI-initiativ kopplat till Sitevision. Med hjälp av en AI-chatt kan du stärka medarbetarupplevelsen och skapa affärsnytta genom ökad produktivitet, minskat stödbehov och möjlighet att automatisera processer. Läs mer om hur du kan skapa en bättre medarbetarupplevelse genom att använda AI i Alexander Gustafsson blogginlägg.

Linda Kärnhall i SLA
Consid i media, Pressmeddelande, Skövde

Consid vill förändra it-branschen

2023-05-03

Skaraborgs Allehanda, SLA, uppmärksammar Consids jämställdhetsplattform Q by Consid i ett reportage i tidningen. I artikeln beskriver reportern hur Consid på kort tid stärkt sin närvaro i Skövde rejält och hur företaget nu väljer att storsatsa för att få in fler kvinnor och icke-binära till IT-branschen.

Sveriges Radio
Consid i media, Pressklipp, Pressmeddelande, Sverige

Consid vinner avtal med Sveriges Radio

2023-05-02

Consid ingår i gruppen företag inom apputveckling, systemutveckling, uppdrag/förvaltning samt digital produktdesign för Sveriges Radio.

Peter Hellgren
Consid i media, Pressklipp, Pressmeddelande, Sverige

Consids vd Peter Hellgren hyllas med stjärna

2023-04-27

Consids vd och medgrundare Peter Hellgren hyllas i sin hemstad Vetlanda med en stjärna på kommunens Hedersplats. Peter Hellgren blir den sjätte företagaren som föräras med utmärkelsen.

Consid i media, Pressmeddelande

Debatt: De nya LAS-reglerna ökar kompetensbristen och hämmar innovation

2023-04-25

De stora förändringarna som genomförs i LAS riskerar att spä på kompetensbristen inom den svenska it-branschen, skriver Consids vd Peter Hellgren och HR-chef Anita Beslic i ett debattartikel.

Peter Hellgren
Pressmeddelande, Sverige

Peter Hellgren i expertjuryn för Perfect Pitch

2023-04-24

Den sista maj arrangeras Perfect Pitch i Jönköping. Åtta företag får chansen att på fem minuter pitcha sina idéer inför en expertjury, där bland annat Peter Hellgren ingår.  – Det är ett fantastiskt intiativ som jag är väldigt glad att få vara en del av. Om jag kan bidra med den kunskapen som jag har fått under Consids resa till där vi är idag så vill jag verkligen göra det, säger Peter Hellgren, vd på Consid. Jönköpings Posten rapporterar om eventet och vikten av att stötta exportföretag i länet att växa:

Pressmeddelande, Sverige

Sveriges bästa företag i e-sport har utsetts

2023-04-21

Under gårdagskvällen gick finalerna i SCEC, Företags-SM i e-sport, av stapeln. Efter en intensiv vecka med totalt 80 tävlande lag och över 144 timmar speltid stod fyra lag redo att spela om vinsten. CGI kammade hem första platsen i CS:GO mot LYKO och Nordic Choice Hotels stod som segrare i Rocket Leauge där laget Toxic tog hem en stark andraplacering.

Riksdagshuset
Pressklipp, Pressmeddelande

Consid i riksdagsseminarium om nya LAS-regler

2023-04-20

Under torsdagen deltog Consids vd, Peter Hellgren, i ett seminarium i riksdagen som handlade om de nya LAS-reglerna som trädde i kraft i oktober 2022.

Pressmeddelande

Nu har universiteten valt konsulter – Consid bland leverantörerna

2023-04-18

Consid är ett av sex konsultbolag som valts ut när Göteborgs Universitet och ett stort antal högskolor upphandlat it-konsulttjänster. Avtalet har ett beräknat värde på knappt 350 miljoner kronor.

Rocket league
Presskit, Pressklipp, Pressmeddelande

Sveriges största företagsturnering inom e-sport inleds

2023-04-17

Under måndagskvällen inleds Sveriges största företagsturnering i e-sport, Swedish Corporate Esports Championship. Totalt tävlar 80 lag i CS:GO och Rocket League. Finalen avgörs på torsdagen, kommenterad av legenderna Jesper “kREATIV” Sedendahl och Robert "Lem0naZ" Fridström.

Pressmeddelande, Q by Consid, Sverige

NWT: Nytt mentorprogram ska locka kvinnor och icke-binära till IT-branschen

2023-04-17

I en intervju i NWT med Ann Svalling, mentor i Q Mentoria, kan man läsa om Consids mentorskapsprogram för kvinnor och icke-binära. Hör Ann Svalling berätta om sina upplevelser som mentor och vikten av att inspirera andra.

Pressmeddelande, Sverige

Q Mentoria öppnar för en ny mentorskapsperiod

2023-04-13

It-branschen lider av stora problem gällande mångfald och jämställdhet. Att få in fler kvinnor är nödvändigt för branschens fortlevnad och utveckling. Nu öppnar Q Mentoria upp för en ny mentorskapsperiod där kvinnor och ickebinära erbjuds spännande möjligheter att utforska tech och it. 

Consid i media, Presskit, Pressklipp, Pressmeddelande

Consid vinner upphandling med Riksbanken

2023-04-11

Consid vinner upphandling med Riksbanken. Avtalet löper över fyra år med chans till förlängning och avser bland annat förvaltning, utveckling och support av myndighetens externwebb och intranät.

CRN Polen
Consid i media, Polen, Pressmeddelande

CRN rapporterar: Svenskt it-företag till Polen

2023-04-05

Polska nyhetssajten CRN rapporterar om Consids expansion till Warszawa: "Det här är en del av planen att bli ledande inom it i norra Europa"

Consid i media, Pressmeddelande, Skövde, Sverige, War Child

Skövde Nyheter: Barn bjuds på äggjakt i Kyrkparken

2023-04-04

Skövde Nyheter uppmärksammar Consids påskäggsjakt som äger rum i 30 städer runt om i Sverige den 5 april.  Gömt i äggen finns Roblox-presentkort på totalt 225 000 Robux och för varje upphittat påskägg skänker Consid en gåva till de drabbade av jordbävningskatastrofen genom sin samarbetspartner War Child.

Consid i media, Pressmeddelande

Jönköping-Posten: It-bolaget från Jönköping expanderar – öppnar i Warszawa

2023-04-03

Jönköpings-Posten rapporterar om Consids expansion till Polen. Consid är nästa it-företag att gå med i den redan högkvalitativa och konkurrenskraftiga Warszawamarknaden. Med en lång och framgångsrik historia, samt tre redan framgångsrika lanseringar utanför sitt ursprungsland Sverige, tar nu Consid plats som en av de stora spelarna.

Warszawa
Presskit, Pressklipp, Pressmeddelande

Consid expanderar till Polen

2023-03-31

Den polska techmarknaden fortsätter att locka till sig internationella IT-jättar. Consid expanderar nu till Warzawa, med målet att ha ett team på 50 anställda vid årets slut.

IT Watch DK - Carl Hagberg
Consid i media, Danmark, Pressmeddelande

Danska IT WATCH rapporterar om Consids framgångsresa

2023-03-30

Svenska Consid gick in på den danska marknaden i höstas och har idag 20 anställda här. Målsättningen är att det antalet ska fördubblas före årsskiftet.

Consids vd Peter Hellgren intervjuas i Ekot
Consid i media, Pressklipp, Pressmeddelande, Sverige

Consids vd i Ekonyheterna om krigsplacerad personal

2023-03-29

Consids vd Peter Hellgren intervjuas i Ekot, Sveriges Radio, idag med anledninga av att företag med samhällsviktig verksamhet krigsplacerar personal.

DIGG
Consid i media, Pressmeddelande, Sverige

Consid vinner upphandling med Myndigheten för digital förvaltning

2023-03-28

Consid vinner upphandling med Myndigheten för digital förvaltning, Digg. Uppdraget avser webbtjänster för Sitevision med syfte att vidareutveckla och förvalta ett flertal av Diggs webbplatser samt intranät. Avtalet är skrivit på två år med möjlighet till förlängning med ytterligare två år.

Consid i media, Danmark, Pressklipp, Pressmeddelande, Sverige

Succéartad start för Consid i Köpenhamn

2023-03-27

Etableringen av Consid i Danmark har gått med rasande fart. Nu är Sveriges bästa arbetsgivare redo att accelerera ytterligare – och knipa positionen även i grannlandet.

Consid deltar i
Pressmeddelande, Sverige

Consid deltar i ”Rebuilding Ukraine”

2023-03-24

Vid ett högnivåmöte på Norrsken Foundation höll Consids hållbarhetsansvariga, Nathalie Besèr, nyligen ett föredrag om hur Consid fokuserar på psykosocialt stöd och digital utbildning  till de ukrainska barnen.

Trelleborgs Allehanda - Debatt Ukraina
Consid i media, Pressklipp, Pressmeddelande, Sverige, Trelleborg, War Child

Consid i pressen: Företagen måste göra mer för Ukraina

2023-03-23

Olof Odier, kontorschef för Consid skriver i Trelleborgs Allehanda om hur även företag måste kliva in och stötta Ukraina. Consid tog tidigt beslutet att bistå med både ekonomiskt stöd till de som drabbats och erbjöd även flyktingar från kriget möjligheten att flytta till Sverige tillsammans med sina familjer och få arbeta på företaget. 

SYDÖSTRAN
Consid i media, Karlskoga, Pressmeddelande, Sverige

Consid i pressen: ”Vi söker ständigt nya kollegor”

2023-03-22

Sydöstran intervjuar Elin Santonsson och Patrik Assarsson på Consid i artikelserien "Här finns jobben". I artikeln får man läsa om Consids tillväxt, det ständiga behovet av nya medarbetare och vad it faktiskt innebär. 

Dagens Opinion
Consid i media, Pressmeddelande, Sverige

Dagens Opinion rapporterar om Consids AI-erbjudande

2023-03-20

Dagens Opinion rapporterar om Consids kommunikationserbjudande och hur det senaste inom AI påverkar erbjudandet. 

Consid i NWT.
Pressmeddelande, Sverige

NWT rapporterar om Consids unika företagskultur

2023-03-15

NWT publicerar ett omfattande reportage om Consids unika företagskultur. I artikeln kan man läsa att "vägen till framgång är medarbetare som trivs på jobbet". Följ med reportern på ett besök i det gamla postkontoret i Karlstad.

Hamburg
Pressmeddelande, Sverige

Rekordetablering av Consid i Hamburg

2023-03-14

Consid har fått en fantastisk start med sin expansion till Hamburg, Tyskland. Med en dedikerad försäljningschef och ett team på cirka 20 anställda är företaget redo att göra en varaktig inverkan på den tyska marknaden.

Consid i media, Pressmeddelande, Sverige

IDG: Hon ska leda Consids nya datasatsning

2023-03-13

Bland de senaste “branschflyttarna” riktar IDG.se och Computer Sweden strålkastarljuset på Consids topprekrytering och datasatsning. Carolina Mohlin är ett välkänt namn med över 15 års erfarenhet inom it- och konsultbranschen, inklusive ledande roller på Advectas och Capgemini. 

Consid flyttar in i SEB-palatset
Pressmeddelande, Sverige

Consid flyttar in i SEB-palatset i Örebro

2023-03-10

Det K-märkta marmorhuset mitt i city har i 110 år tjänat som bank, nu väntar ett nytt kapitel ihop med it- och kommunikationsbolaget Consid. Flyttbilarna är lastade och inredningen nedplockad. Tidigt 2024 väntas allt vara på plats för den nya hyresgästen.

Pressmeddelande, Sverige

Consid skriver nytt avtal med Skolinspektionen

2023-03-09

It- och kommunikation bolaget Consid skriver nytt avtal med Skolinspektionen. Uppdraget avser Agilt konsultstöd för Microsoft Dynamics CRM och blir ytterligare ett avtal i ett redan fyra år långt samarbete. Avtalet löper över fyra år med ett totalt värde på 60 000 000 kronor.

Sundsvalls kommun
Pressmeddelande, Sverige

Sundsvalls kommun i topp bland webbar

2023-03-08

Sundsvalls kommuns webbplats är en av Sveriges bästa kommunala webbplatser. Det visar en jämförelse som Webperf gjort av alla svenska kommuners webbplatsers prestanda. Det är it- och kommunikationsbolaget Consid som ligger bakom webben.

Västerbottens-kurriren om Consids etablering i Umeå
Consid i media, Pressmeddelande, Sverige

Snabbt växande bolag till Umeå – ”Ser en enorm potential”

2023-03-07

Nu står det klart att it- och kommunikationsföretaget Consid etablerar sig i Umeå. Inom två år räknar företaget med att ha anställt minst 30 personer.

Elitfönsters nya kundwebb, mobil och laptop
Pressmeddelande, Sverige

Succé-lansering av Elitfönsters nya webb – leads ökade med 500%

2023-03-06

Det anrika företaget Elitfönster fortsätter ligga i framkant och befäster sin position som marknadsledande när det kommer till både fönster och innovativt teknikanvändande. På bara några veckor har företagets nya webbplats resulterat i att antalet leads ökat med 500%. Ett kvitto på att nytänkande lönar sig. Vi möter några av personerna bakom succéprojektet för att prata mer om ambitionen, lanseringen och framtiden.

Tord Strømdal i Corren
Consid i media, Pressklipp, Pressmeddelande

Corren uppmärksammar Consids Ukrainasatsning

2023-03-02

Tidningen Corren skriver ett långt reportage om Consids satsning för att stötta Ukraina. I reportaget porträtteras Tord Strømdal, projektledare och verksamhetsarkitekt på Consid i Linköping.

Carolina Mohlin, business line manager för Data & Insights
Pressmeddelande, Sverige

Carolina Mohlin ny Business Line Manager när Consid storsatsar

2023-03-01

Consid storsatsar på Data & Insight och rekryterar erfarna Carolina Mohlin som ny Busniess Line Manager. Consid har länge jobbat med kunder inom områden som digital transformation, Cloud-tjänster, App-utveckling, IoT och AI. Nu ska Consid, med Carolina Mohlin i spetsen, hjälpa kunderna att ta ytterligare ett steg 

Consid i media, Pressklipp, Pressmeddelande

JP uppmärksammar att Peter Hellgren är mäktigast inom tech

2023-02-28

Jönköpings Posten uppmärksammar att Consids vd, Peter Hellgren, utnämnts till en av de mäktigaste inom tech i Sverige.