2022-11-12

Årets digitala förebilder korade

PRESSMEDDELANDE 2022-11-12

Årets digitala förebilder prisades under den årliga Considgalan på lördagskvällen i Stadshuset i Stockholm. Årets digitala influencer blev Björn Ulvaeus, Årets eQualizer blev Tilde 7licious Byström, Årets digitala stjärnskott  blev Peta Tungårnden – Adoore och Dany Lam prisades med Årets digitala hederspris.

-Jag är otroligt stolt och rörd över det här priset. Det är fantastiskt att bli uppmärksammad för det digitaliseringsarbete som jag gör, säger Björn Ulvaeus under prisutdelningen i Blå Hallen under lördagskvällen.

Motiveringen löd:

”Årets digitala influencer har många strängar på sin lyra. Trots en lång och gedigen karriär bakom sig verkar hen aldrig tappa farten framåt. Hen utvecklas på ett imponerade vis med sin samtid och har varit en viktig röst i hur underhållning har förflyttats från den fysiska scenen till den digitala världen. Genom sitt kreativa entreprenörskap och inspirerande mindset är hen lika aktuell idag som för 50 år sedan. Årets digitala influncer 2022 är Björn Ulvaeus.”

Tilde 7licious Byström Nominerad Utmärkelser 2022
Tilde 7licious Byström Nominerad Utmärkelser 2022

Årets eQualizer är Tilde ”7licious” Byström.

-Ni kan inte förstå hur glad jag är för detta. Tusen tack för priset, säger Tilde ”7licious” Byström på prisutdelningen.

Att verka i en bransch där mansdominans är ett faktum och gå i bräschen för kvinnors ställning i den är något som Årets eQualizer 2022 vet mycket om. Genom sitt ledarskap är hon ett föredöme för många och inspirerar inte minst unga kvinnor till att utveckla tekniknära intressen vilket förflyttar branschen i en ytterst positiv riktning.

Årets digitala stjärnskott  är Peta Tungårnden – Adoore med motiveringen:

”Under de senaste åren har Årets digitala stjärnskott låtit oss bevittna en framgångssaga utan dess like. Med en gallopperande tillväxt när det kommer till såväl omsättning som vinst tar hennes varumärke marknaden med storm och ser till att kvinnor i alla dess former glänser som aldrig förr både till vardag och till fest. Årets digitala stjärnskott är Petra Tungården och Adoore.”

Årets digitala hederspris fick Danny Lam, @TNKVRT, anställd på Consid.

”Hen har byggt en av vår tids viktigaste forum för spridning av kunskap och information om samhällsviktiga frågor med fokus på jämställdhet, inkludering och samhällsorättvisor. Hen är således en av vår tids viktigaste opinionsbildare i den digitala sfären. Genom dagliga inlägg skapar hen debatt och utbildar gemenesvensk på ett uppseendeväckande och inspirerande sätt. Hen ger röst åt de som inte har någon och är därav en föredöme för oss alla. Årets digitala hederspris går till Danny Lam – @TNKVRT.”

 

 

Vill du veta mer?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss.

0 / 255
Integritetspolicy

Ta del av fler nyheter