2020-11-21

Årets digitala förebilder prisade 2020

Årets digitala förebilder prisades under den årliga Considgalan på lördagskvällen. Årets digitala influencer blev Bianca Ingrosso, Caia cosmetics. Utmärkelsen Årets Coronahjälte har väckt stor uppmärksamhet i Sverige och utomlands. Årets Cornahjälte blev HKH Prinsessan Sofia.

Vanligtvis hålls Considgalan i Blå hallen i Stockholm Stadshus, men i år genomfördes galan online. Stjärnkocken Fredrik Erikssons gav en Master class där de nära 1 000 deltagarna coachades att laga en trerättersmiddag i Nobelklass. Consids vd Peter Hellgren var konfrencier online och tidigare års vinnare delade ut årets priser. 

Considutmärkelserna går till personer som är föredömen och som driver digitaliseringen av Sverige framåt.

Utmärkelsen Årets digitala influencer delas ut till en individ som under året drivit digitaliseringsfrågan framåt på ett föredömligt sätt och i och med detta fått betyda mycket för den digitala utvecklingen i Sverige. Bianca Ingrosso blev Årets digitala influencer med motiveringen:

Bianca Ingrosso är ett bra exempel på kraften i Influencer marketing. Detta visas bland annat genom hennes e-handelsbolag Caia Cosmetic, som på rekordtid blivit en storspelare inom beautysegmentet. Sedan starten 2018 har Caia Consmetics blivit ett mångmiljonbolag, där nya kollektionssläpp tar slut inom några minuter. 2020 blir varumärket internationellt och lanseras i bland annat Hongkong. Under hösten visades ännu en gång kraften av influencer marketing när hon släppte en klädkollektion tillsammans med e-handelsbolaget Nelly.com, vars sajt kraschade av besökstrycket vid lanseringen 21 september 2020.”

Priset delades ut av förra årets vinnare, journalisten Frida Boisen.

Årets eQualizer – Gunilla von Platen

Årets eQualizer delas ut till en individ som på ett föredömligt sätt drivit jämställdhetsfrågan framåt under det senaste året och därmed fått spela en betydande roll när det kommer till en utveckling i rätt riktning i branschen. Gunilla von Platen, företagsledare + sommarpratare fick utmärkelsen i år med motiveringen:

“Hon är ambassadör för flera hjälporganisationer, samt Vice Ordförande för UN Women Sverige. Hon bygger barnhem i Syrien dit även alla hennes intäkter för boken “Draken i rummet” går och hon har genom sitt sommarprat spridit kunskap om jämställdhet och orättvisor inom näringslivet. Med utgångspunkt från sin egen livsresa från flykting till känd näringslivsprofil har hennes följare dagligen fått en inblick i orättvisor i toppen och vad man kan göra för att förändra detta.”

Priset delades ut av Microsoft Sveriges vd, Hélène Barnekow.

Årets digitala utbildare – Magda Gad

Årets digitala utbildare delas ut till en individ eller ett initiativ som på ett föredömligt sätt delat med sig av sina kunskaper inom det digitala och nyttjat digitaliseringens potential för att sprida sin expertis. I år fick Magda Gad, Expressens krigskorrespondent, utmärkelsen. Motiveringen lyder:

Svensk krigskorrespondent som på ett unikt sätt informerar svenskarna om konflikter och skeenden i världens alla hörn – däribland några av de absolut farligaste platserna på jorden. Med skyddsväst, men utan skygglappar, ger hon sig i kast med även de svåraste ämnena och förmedlar komplicerade skeenden på ett lättillgängligt sätt. Genom att ligga i den digitala journalistikens framkant ser hon till att trollbinda nya grupper av mediekonsumenter som annars kanske inte hade intresserat sig för utrikespolitik och vår omvärld.”

Årets Coronahjälte – H.K.H Prinsessan Sofia

Nytt för i år är kategorin “Århundradets Coronahjälte” som delas ut till en individ som bidragit till att göra samhället lite bättre genom att utbilda och motverka smittspridning under Covid-19 pandemin. H.K.H Prinsessan Sofia får utmärkelsen för att hon:

“H.K.H Prinsessan Sofia är vår kungliga ikon som valde att ta på sig den vita rocken och arbeta mitt i epicentrum av Covid-19-pandemin. Sofiahemmet fick förstärkning och svenska folket fick ytterligare synliggjort hur allvarlig pandemin är. Hon har hyllats världen över för sina corona-insatser.”

Nomineringen av HKH Prinsessan Sofia har väckt stor uppmärksamhet i Sverige och Europa. Bland annat Expressen, GT och Svensk Damtidning har skrivit om nomineringen. Utomlands har bland annat spanska El Mundo, tyska Bunte och franska Gala har uppmärksammat Considutmärkelserna.

Interna utmärkelser

Under kvällen uppmärksammades också medarbetare, kontor och projekt som utmärkt sig under året.

Årets medarbetare blev Samuel Milton med motiveringen “På Jönköpingskontoret finns det ingen som inte vet vem Samuel Milton är. Han värnar om Considkulturen på ett enastående sätt inte bara genom sitt arbete utan också för att han får andra kollegor att engagera sig och förstå vilken förmåga alla enskilda medarbetare har för att skapa något stort tillsammans. Driven, positiv och sannerligen en kulturbärare – här har ni honom Samuel Milton.”

Årets Considambassadör är Anton Henziger: “Med riktig Considanda och alltid våra konsulter top of mind är Anton en trogen medarbetar på Stockholmskontoret. Förutom att han alltid månar om nya och gamla Considare driver han rekryteringsteamet framåt med eld och lågor och siktar alltid mot nya nivåer. Ingen är väl mer en ambassadör för Consid som Anton?”

Årets Kontor är Karlskronakontoret. Årets Kontor blir Karlskronakontoret eftersom det bland annat ligger i framkant vad gäller att kommunicera i sociala medier, faktureringssnitt per konsult, hur kontoret utvärderats i medarbetarundersökningen och tillväxt.

Årets Projekt är Norrenergi: “Arbetet med Norrenergis kundportal har varit ett mycket lyckat projekt där olika kontor över olika regioner samarbetat och levererat på högsta nivå. Trots distansarbete har vi lyckats vända en kund till att de nu är oerhört nöjda och stolta över vårt arbete. Alla som arbetat med projektet har tagit i med hårdhandskarna och har idag skapat något som deras kunder i sin tur beskriver som ”det bästa verktyg de har sett”.”


Personer påväg på röda mattan in i Stadshuset under Considgalan 2019

Considgalan

Considgalan är Consids årliga gala för alla medarbetare i Stockholms Stadshus där bland annat utmärkelserna Årets digitala influencer, Årets eQualizer, Årets digitala stjärnskott, Årets digitala hederspris och War Child Award by Consid delas ut.
Läs mer om detta

Vill du veta mer?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss.

0 / 255
Integritetspolicy

Ta del av fler nyheter