2019-08-27

Årets upplaga av ”The Considition” är här

Äntligen är det dags för en av årets viktigaste tävlingar. Den 10:e oktober arrangeras för tredje året i rad ett av nordens främsta hackathons – The Considition. I år anordnas tävlingen av Consid tillsammans med det världsledande drönarbolaget Globhe. Globhe har genom sin nya revolutionerande drönarteknik utvecklat ett flertal nya sätt att hjälpa till i Afrikas mest utsatta områden. Allt ifrån att förse svårt åtkomliga områden med vatten och mediciner till att kartlägga områden som utsatts för naturkatastrofer.

Tävlingen har stor bredd när det kommer till vilka som är med och deltar. Lagens representeras av programmeringsproffs, nyexaminerade programmerare och utvecklare så väl som lokala hobby-programmerare som lärt sig programmering på egen hand. Olika människor, från olika delar av världen, samlas kring ett och samma syftet – att genom programmering vara med och göra skillnad. Globhe fokuserar nämligen på att skapa en bättre framtid med hjälp av drönare och har blivit hyllade för sin drönarteknologi och hur man utnyttjat innovation till att hjälpa människor i utsatta områden.

– Mitt mål när jag skapade Globhe var att genom tekniska lösningar och innovation skapa förändring på riktigt. Det har vi gjort genom att utnyttja den kapacitet som drönare möjliggör, bland annat genom att snabbt kartlägga områden som blivit utsatta för naturkatastrofer så att människor kan få hjälp snabbare och samhällen återuppbyggas. Jag ser mycket fram emot samarbetet med Consid och hackathonet The Considition. Kombinationen mellan tech-expertis och drönarteknologi tror jag kommer generera fantastiska resultat, säger Helena Samsioe, grundare av Globhe.

Utöver välgörenhetssyftet är också en av anledningarna till initiativet att skapa en mötesplats för alla typer av programmerare och som ovan beskrivet går hackathonet att delta i digitalt, oavsett var man är i världen, men även på Consids 19 kontor runt om i landet. Redan nu har tävlingen registrerade lag från Barcelona, Sydafrika och Edinburgh. Hela tävlingen kommer även att livestreamas på Consids Twitchkanal.

Segrarna av tävlingen vinner en oförglömlig resa till Afrika där man får möjlighet att, i det verkliga livet, testa sina utvecklade drönarlösningar.

För mer info och anmälan, gå till The Considitions officiella sajt. Har du övriga frågor är du välkommen att kontakta någon av personerna nedan.

Vill du veta mer?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss.

0 / 255
Integritetspolicy

Ta del av fler nyheter