2020-08-12

Behovet av utbildningar inom digitalisering stort under vårens kris

Behovet av utbildningar inom digitalisering stort under vårens kris

Kompetensbristen inom IT och digitalisering är ett faktum och Sverige riskerar att hamna efter i den digitala revolution som nu råder. Samtidigt syntes en tydlig trend under våren, kopplat Covid-19, att behovet av digital transformation ökat. Helhetsleverantören inom IT och digitalisering, Consid, har initierat Excellerate – en digital utbildningsplattform med mål att skapa ett Sverige i digital framkant har under årets första 6 månader ökat omsättningen med 580 %.

Excellerate står för förmågan att förmedla och understryka hur människor och bolag kommer att utvecklas och kompetensmässigt accelerera genom de utbildningar som genomförs. Utbildningsplattformen erbjuder företagsanpassade kurser, standardkurser för företagsanställda samt öppna kurser för privatpersoner och enskilda deltagare från företag och organisationer.

– Just nu pågår en stor digital transformation inom utbildningsbranschen där lärande får allt mer strategisk relevans. I denna transformation kommer utöver det digitala även kontinuerligt lärande vara centralt vilket också är visionen för Consid Excellerate. Det känns därför väldigt roligt att Excellerate växer och att vi kan se en stor efterfrågan på våra kundanpassade utbildningar och på kompetensutveckling inom Agilt arbetssätt, Office 365 samt Digital Transformation, säger Simon Hoof, Affärsutvecklingschef på Consid.

I och med statens stora satsning på Yrkeshögskolor till hösten, har även denna kundgrupp vuxit kraftigt. Consid kan här erbjuda områdesexperter inom flertalet kurser där samtliga har stor yrkeserfarenhet. Efterdyningarna efter pandemin tros även den ha inverkan på behovet av utbildning inom digitalisering.

– Vi har skapat ett helt nytt upplägg på kontinuerlig kompetensutveckling som linjerar med våra kunders digitaliseringsresa. Det är här vi vill skapa verklig kompetenshöjning. Vi har även förmånen att kunna erbjuda utbildningar som löper över flera kalendermånader och som inkluderar både lärarledd utbildning och självstudier; en mix mellan digital- och fysisk utbildning. Utifrån detta upplägg och marknadens stora efterfrågan jag mycket ljust på hösten, avslutar Hoof.

Vill du veta mer?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss.

0 / 255
Integritetspolicy

Ta del av fler nyheter