Pressmeddelande - 18 feb 2022

Anrika Bergqvist skor tar klivet in i framtiden

PRESSMEDDELANDE 2022-02-18

Karlstadföretaget Bergqvist skor växlar nu upp digitalt. Bland annat ska företagets kundklubb digitaliseras till nya nivåer och hela e-handelsplattformen kommer moderniseras med målet att förbättra användarupplevelsen för att bättre kunna möta kundernas behov, för att se till att företaget ligger steget före konkurrenterna.

-Under vår över 120-åriga historia har vi alltid lyckats vara relevanta och erbjuda kunderna högsta kvalitet. Nu är det dags att ta nästa steg i utvecklingen och se till att växla upp vår e-handel och marknadsföringen in i framtiden. Det viktiga för oss är att vårt varumärke och vår affär är hållbar och långsiktig. Det kan vi fortsätta att vara när vi använder oss av det senaste inom martech och UX, säger Thomas Bergqvist VD och ägare Bergqvist Skor.

Det familjeägda Bergqvist Skor grundades redan år 1904 och driver i dag 20-talet skobutiker från malmö i söder till Falun i norr. Företaget är en av den svenska skobranschens viktigaste spelare. 2021 omsatte företaget 170 Mkr och Thomas Bergqvist ser ljust på branschens framtid.

-Vi märker att det finns ett uppdämt behov av skor. Trycket är hårt på våra produkter och vi ser inte att detta skulle minska det närmaste året.

Det är it- och kommunikationsföretaget Consid som samarbetar med Bergqvist skor på digitaliseringsresan. Företaget har en mängd lyckade e-handelsprojekt i bagaget och företagets vd, Peter Hellgren, är glad över att få samarbeta med Karlstadsföretaget.

Thomas Bergqvist
Thomas Bergqvist

-Det är fantastiskt roligt att få stötta ett sådant anrikt företag på den fortsatta digitaliseringsresan. Med det senaste inom AI och martech kommer Bergqvist skor att få ett försprång framför sina konkurrenter. Tillsammans kommer vi fokusera på en långsiktig hållbar digitalisering som stärker Bergqvist Skor som varumärke och affär genom att driva en långsiktig strategi med nytänkande och innovation, säger Peter Hellgren VD Consid.

Nathalie Besèr, kommunikationschef Consid

Nathalie Besèr

Kommunikationschef och Hållbarhetsansvarig

nathalie.beser@consid.se 073-056 70 30 Read More

Vill du veta mer?

Hör av dig

  Ta del av fler nyheter

  bilprovningen
  Pressmeddelande, Sverige

  Bilprovningen väljer Consid som digitaliseringspartner

  2022-05-24

  När Bilprovningen nu söker en partner för att intensifiera arbetet med att digitalisera kundresan föll valet på Consid. Målsättningen är att fortsatt vara kundernas förstahandsval på fordonsbesiktningsmarknaden.

  Norge, Pressmeddelande, Sverige

  Ny chef för Consid i Gävle

  2022-05-20

  It- och kommunikationsföretaget Consid expanderar kraftigt i Gävle. De närmaste två åren förväntas satsningen ge ett 40-tal nya arbetstillfällen. Skutskärbon Therese Murdock är Consids nye kontorsansvarige i Gävle och den som ska leda satsningen.

  Oslo
  Norge, Pressmeddelande, Sverige

  Rekordstart för Consid i Norge

  2022-05-18

  Etableringen av Consid i Norge har fått en rekordstart. På några få månader har företaget anställt ett 20-tal personer, skaffat nytt kontor och ingått avtal med ett 15-tal kunder.

  Isac Gunnarsson, studentambassadör i Karlstad, Diana Kalafs, rekryterare HR i Karlstad
  Pressmeddelande

  Consid Karlstad först att anställa studentambassadör

  2022-05-18

  It-konsultbolaget Consid växer i rekordfart. För att locka unga talanger till bolaget anställer Karlstadkontoret nu en studentambassadör.

  Ladda fler