Pressmeddelande - 24 maj 2022

Bilprovningen väljer Consid

PRESSMEDDELANDE 2022-05-24

När Bilprovningen nu söker en partner för att intensifiera arbetet med att digitalisera kundresan föll valet på Consid. Målsättningen är att fortsatt vara kundernas förstahandsval på fordonsbesiktningsmarknaden.

Niklas Stragne, Bilprovningens CIO
Niklas Stragne, Bilprovningens CIO

-Bilprovningen strävar efter att ha ett modernt och flexibelt system som samtidigt garanterar stabilitet och säkerhet. Vi bedömer att ett samarbete med Consid ger bästa möjliga förutsättningar för att fortsätta vår digitaliseringsresa, där vi effektivt utvecklar våra digitala tjänster för kundens bästa, säger Niklas Stragne, Bilprovningens CIO.

Bilprovningen (AB Svensk Bilprovning) är, med sina drygt 100 stationer från Skurup till Gällivare och nära 600 medarbetare, Sveriges ledande aktör för besiktning av motordrivna fordon. När det blev dags för Bilprovningen att hitta en ny digitaliseringspartner föll valet på it- och kommunikationsföretaget Consid.

Bilprovningen omsatte år 2021 drygt 710 MSEK med en EBIT om 13,7 procent. Företagets målsättning är att långsiktigt bidra till det svenska samhället genom ett hållbart och ansvarsfullt agerande med stort fokus på trafiksäkerhet och minskad klimatpåverkan.

Peter Hellgren
Peter Hellgren, vd Consid.

-Det känns otroligt spännande att få vara med och modernisera Bilprovningens it-system. I detta första skede handlar det om applikationsförvaltning, applikationsutveckling och konsulttjänster. Bilprovningen ska ligga i framkant när det gäller digitaliseringens möjligheter. Det handlar om att gynna samhällsutvecklingen, säger Peter Hellgren Consids vd.

 

 

Nathalie Besèr, kommunikationschef Consid

Nathalie Besèr

Kommunikationschef och Hållbarhetsansvarig

nathalie.beser@consid.se 073-056 70 30 Read More

Vill du veta mer?

Hör av dig

  Ta del av fler nyheter

  H22
  Pressmeddelande, Sverige

  Jönköpings-laget tog hem segern i Mobility Challenge

  2 dagar sedan

  Laget KJJ Studio, som består av Kevin Hansson Sevlidis, Johan Axelsson, Jonathan Wernersson från Jönköpings Universitet, vann årets stora tävling inom mobilitet, The Mobility Challenge.

  Drönare
  Pressmeddelande, Sverige

  En drönarpilots berättelse om kriget i Ukraina

  2022-06-30

  Oleksandr Radzikhovskiy, drönarpilot, ledde och samordnade en stor del av drönaraktiviteten i Kiev under Ukrainakrigets tre första månader. Han kommer till Consids samtal i Almedalen för att rapportera om kriget inifrån.

  Folkhemmet 4.0 – en bok om det digitala språnget
  Pressmeddelande, Sverige

  Säljsuccé för Folkhemmet 4.0

  2022-06-21

  "Folkhemmet 4.0 - Digitaliseringen förändrar allt" av Peter Hellgren har sålt bäst av alla böcker om digitalisering på Bokus.com den senaste veckan. Ser man till alla ämnen inom samhälle hamnar boken på 13:e plats. 

  Almedalen
  Pressmeddelande, Sverige

  Consid i Almedalen

  2022-06-16

  Consid finns på plats under Almedalen 2022. Peter Hellgren, vd för Consid, deltar i ett stort antal seminarier och företaget arrangerar också samtal i samverkan med Mötesplats Jönköpings län. 

  Ladda fler