2022-11-08

Björn Ulvaeus kan bli ”Årets digitala influencer”

PRESSMEDDELANDE 2022-11-08

Musikskaparen, samhällsdebattören och entreprenören Björn Ulvaeus är nominerad till det prestigefulla priset ”Årets digitala influencer”. Andra nominerade till priset är Greta Thunberg och Matilda Djerf.

-Det är kanske främst som grundare av Pophouse Entertainment som knyter samman den analoga med den digitala världen för att föra underhållning och interaktiva upplevelser allt närmare varandra som han nomineras. Pophouse Entertainment står bland annat bakom Avicii Experience, ett interaktivt hyllningsmuseum till Tim Bergling, säger Peter Hellgren vd för Consid.

Det ledande svenska it- och kommunikationsföretaget Consid prisar årligen digitala förebilder som satt extra stort avtryck i samhällsdebatten. De olika kategorierna är ”Årets digitala influencer”, ”Årets eQualizer” och ”Årets digitala stjärnskott”. Tidigare år har bland andra Pernilla Nyrensten och Bianca Ingrosso tagit emot utmärkelser. Prisutdelningen sker vid den stora Considgalan i Blå hallen i Stockholms Stadshus den 12 november.

Årets nominerade är en färgstark skara.

Utmärkelsen ”Årets digitala influencer ” delas ut till en individ som under året med hjälp av digitala medel visat på stort entreprenörskap, engagemang och som på ett föredömligt sätt gjort ett avtryck inom den digitala sfären.

 

Nominerade:

 

Matilda Djerf Nominerad Utmärkelser 2022
Matilda Djerf Nominerad Utmärkelser 2022

 

Matilda Djerf, grundare Djerf Avenue

 

Med 2,7 miljoner följare på sin personliga Instagram inspirerar Matilda dagligen kvinnor runtom i hela världen till att älska sig själva precis som de är. På bara tre års tid, och mitt under en blomstrande pandemi, har Matilda tillsammans med sambon Rasmus byggt upp det egna varumärket Djerf Avenue till en global e-handelssuccé som gick från 0 till 80 miljoner i omsättning på bara två år. Bolaget backas bland annat av Revolution Race-grundaren, tillika Sveriges första kvinnliga börs-vd, Pernilla Nyrensten.

 

Benjamin Ingrosso, musikskapare, artist & tv-personlighet

 

Benjamin skapar inte bara magi på sina digitala kanaler – han syns även i det egna matlagnings- och livsstilsprogrammet “Benjamin’s” i TV4 och levererar musikupplevelser, digitala som fysiska, på löpande band. På ett innovativt sätt möter han målgrupp efter målgrupp och nyttjar den digitala världens möjligheter för att nå ut på ett nytänkande, inspirerande och effektivt sätt.

 

Greta Thunberg, miljöaktivist

 

Hon gjorde sig känd över hela världen när hon började skolstrejka för klimatet utanför Sveriges riksdag under 2018. Sedan dess har Greta Thunberg tagit sig runt på klimatsmarta sätt för att tala på allt från FN:s klimatkonferens till Europaparlamentet som på gator och torg runt om i hela Europa tillsammans med andra unga miljöaktivister. Under 2019 seglade hon över Atlanten för att bland annat delta vid Fridays for Futures sommarkonferens. Under coronapandemin lät hon använda sina digitala kanaler för att uppmana till att fortsätta stå upp för klimatet i en digital kontext. Med sina nästan 15 miljoner följare på Instagram har Greta utvecklat en digital plattform som influerar, påverkar och gör skillnad.

 

Björn Ulvaeus, entreprenör & musikskapare

 

Han är mest känd som sångare, låtskrivare, producent och medlem av den mytomspunna popgruppen ABBA som har sålt uppemot 400 miljoner album runtom i hela världen. Sedan 2020 är han även ordförande för CISAC, den globala paraplyorganisationen för upphovsrättsorganisationer. Vidare är han delägare och grundare av Pophouse Entertainment som utvecklar underhållningsvarumärken genom att överbrygga analoga och digitala världar för att föra underhållning och interaktiva upplevelser allt närmare varandra. Pophouse Entertainment står bland annat bakom Avicii Experience, ett interaktivt hyllningsmuseum till en av vår tids stora musikikoner, Tim Bergling, och förvärvade för en tid sedan det framåtlutade podcastföretaget Perfect Day Media.

 

 

Årets eQualizer delas ut till en individ som på ett föredömligt sätt drivit jämställdhetsfrågan inom IT-branshcen framåt under det senaste året och därmed fått spela en betydande roll när det kommer till en utveckling i rätt riktning i branschen framledes.

 

Nominerade:

 

Tilde 7licious Byström Nominerad Utmärkelser 2022
Tilde 7licious Byström Nominerad Utmärkelser 2022

 

Tilde “7licious” Byström, lagkapten svenska damlandslaget i e-sport

Historia skrevs när Sverige i år fick ett damlandslag till internationella e-sportsförbundets EM- och VM-turneringar – detta i form av ett CS:GO-lag med Tilde “7licious” Byström som lagkapten. Tilde spelar i och med uppdraget en avgörande roll på den kvinnliga e-sportsscenen och är ett sant digitalt föredöme när det kommer till att driva jämställdhetsfrågan i techbranschen

 

Penny Parnevik, tv-personlighet & influencer

Hon tog hela svenska folket med storm i realityserien “Parneviks”, med premiär 2015, där svenska kändisar gästade familjen Parnevik i deras mansion i Jupiter, Florida. Allt sedan dess har Penny byggt up en gedigen följarskara där hon inte minst inspirerar genom att filterlöst visa upp livet som ung mamma – i både med- och motgång. Penny är en sann förebild för unga kvinnor och skapar med sin plattform ett öppnare debattklimat som gör skillnad.

Danny Lam, grundare @TNKVRT

185 tusen svenskar tar dagligen del av Danny Lams samhällsspaningar via Instagram-kontot @TNKVRT. Genom plattformen sprider han kunskap och information kring otaliga samhällskritiska frågor, där jämställdhet, inkludering och samhällsorättvisor är viktiga grundpelare. Dannys röst spelar en kritisk roll i att upplysa gemeneman om samhällsviktiga frågor och hans inlägg sprids i en sällan skådad takt. Vad som gör oss extra stolta? Att han är en Considare!

Bianca Kronlöf_Nominerad_Utmärkelser_2022
Bianca Kronlöf, komiker & skådespelerska

Bianca Kronlöf talade för otaliga kvinnor när hon på sin Instagram läste upp ett brev till en manlig komiker som deltagit i den, såväl uppmärksammade som kritiserade dokumentärserien, “Persona non grata”.  I brevet kritiserar hon främst det hon kallar ”brödraskapet” som innebär att man distanserar sig eller inte vill kännas vid anklagelser om sexuella övergrepp som riktats mot en vän.  Biancas mod och öppenhet hyllades av många och hon har sedan dess fortsatt driva jämställdhetsfrågan på ett föredömligt sätt i sina kanaler samt gett ut sin debutbok “Brev till mannen” – om “känslor, sex, våld och maskulinitet”. Hon har genom sina ställningstaganden blivit en viktig symbol för jämställdhet.

 

”Årets digitala stjärnskott” delas ut till en individ eller ett initiativ som under året kommit fram som en stigande stjärna inom det digitala – någon som på ett sätt eller annat visat prov på att denne är på god väg att betyda otroligt mycket för den digitala utvecklingen framgent. Nominera någon du tycker bör prisas som det stjärnskott hen är.

 

Nominerade:

Petra Tungården Nominerad Utmärkelser 2022

Petra Tungården, grundare Adoore

2019 omsatte de 4 miljoner, året därefter det dubbla. Efter ännu ett år omsatte bolaget 39 miljoner med en vinstökning om 200% – och framgångssagan för Petra Tungårndens Adoore fortsätter outtröttligt även i år. De färgglada, mönsterstarka klänningarna som är grundpelaren i e-handlarens utbud har de senaste åren fullkomligt tapetserat sociala medier-flödena hos såväl svenska som internationella konsumenter. För Petra tycks “#nextlevel and beyond” vara det enda tänkbara att sikta mot!

 

Binette Seck, medgrundare Changers Tech

Binette är medgrundare till Space Academy på Space Stockholm och jobbar som konceptledare för programmeringskursen Changers Tech på innovationshuset Changers Hub, vars målgrupp är ungdomar i utanförskapsområden som genom initiativet lär sig programmering, får tillgång till attraktiva nätverk och får träffa förebilder inom olika områden. Hon är också den enda officiella partnern till den internationella satsningen iCog Anyone Can Code, som utbildat över 26 000 barn och ungdomar i kodning. 2021 prisades hon som Årets IT-kvinna.

 

Omar Rudberg Nominerad Utmärkelser 2022

Omar Rudberg, artist & skådespelare 

Som deltagare i Talang 2010, sedan medlem i pojkbandet FO&O och medverkande i Melodifestivalen som soloartist 2019 har Omar lagt en stadig grund för sin raketkarriär. Karriären nådde nya höjder 2021 i och med hans medverkan i Netflix-serien “Young Royals” som senare prisades som Årets program på Kristallengalan 2022. Med 1,8 miljoner följare på Instagram är Omar en redan starkt lysande stjärna på den digitala himlen – men hans resa har bara börjat.

Camilla Hamid, receptkreatör & influencer

Hon är blott 30 år ung men har redan hunnit bygga en strålande karriär som kokboksförfattare, receptkreatör och bloggare. Ja, Camilla Hamid har många strängar på sin lyra. På sin Instagram och YouTube inspirerar hon hundratusentals till att sätta guldkant på livet med utsökta bakverk. I år var hon en av årets sommarvärdar i Sommar i P1. Camilla kommer vi få ser mycket mer av – var så säkra.

 

Vill du veta mer?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss.

0 / 255
Integritetspolicy

Ta del av fler nyheter