PRESSMEDDELANDE 2021-09-07

Boken Folkhemmet 4.0 lanserad

Under tisdagen lanserades boken “Folkhemmet 4.0” av Peter Hellgren vid Dagens Industris konferens “Uppstart Sverige.” Peter Hellgren, Anna Wikland, vd Google Sverige, och Hélène Barnekow, vd Microsoft Sverige, satt i panelen och diskuterade Sverige efter det stora digitala språnget.

Peter Hellgren på uppstart Sverige
Peter Hellgren på uppstart Sverige

-Jag har velat skildra det skeende som vi befinner oss mitt uppe i, där vi tagit jättekliv digitalt. Utgångspunkten är ett stort antal intervjuer med Sveriges främsta aktörer inom digitalisering, berättar Peter Hellgren, vd på Consid.

Den nya arbetsmarknaden, artificiell intelligens, sinnenas internet och balansen mellan jobb och fritid var något de tre diskuterade med utgångspunkt från boken. Hélène Barnekow har skrivit bokens efterord.

Anna Wikland, Google
Anna Wikland, Google

Uppstart Sverige har kallats det alternativa Almedalen och är årets största digitala mötesplats för beslutsfattare i näringsliv, politik, offentlig sektor och organisationer. Temat i år är Sverige efter krisen och DI har skapat en samlingsplats där beslutsfattare kan diskutera och nå samsyn i de avgörande framtidsfrågorna för Sverige och gemensamt sätta upp mål för det kommande året.

Peter Hellgren var först ut på huvudscenen och berättade om boken, vars bilder är tagna av en av Sveriges mest prisbelönta fotografer, Pieter ten Hoopen.

Pieter ten Hoopen
En av Pieter ten Hoopens bilder i boken Folkhemmet 4.0.

Bland de övriga talarna på Uppstart Sverige kan också nämnas, Magdalena Andersson, finansminister och Anders Ygeman, digitaliseringsminister. Deltog gjorde också Gustaf Lind, generalsekreterare WWF, Jessica Span, vd Volvo Car Sverige, Klas Eklund, seniorekonom och Mia Brunell Livfors, vd Axel Johnson.

Peter Hellgren deltog också i panelen “Digitaliseringen och det nya arbetslivet – om möjligheter och risker i den nya digitala miljön” tillsammans med Anna Augustson, Hållbarhetschef, Telia och Anne-Marie Löwinder, säkerhetschef, Internetstiftelsen.

-Det är spännande att få berätta om Sverige idag och att lyfta de problem som den digitala transformationen ändå innebär. Tack vare intervjuerna som jag har gjort i vår podd, Digitala influencer-podden, med flera av nyckelaktörerna har jag kunnat fånga något av den stora förändring som Sverige och världen befinner sig i, när vi är mitt uppe i dem, säger Peter Hellgren.

Beställ boken här!

http://Nathalie%20Besèr,%20kommunikationschef%20Consid

Nathalie Besèr

Kommunikationschef och Hållbarhetsansvarig

nathalie.beser@consid.se 073-056 70 30

Vill du veta mer?

Hör av dig