2023-03-01

Carolina Mohlin ny Business Line Manager när Consid storsatsar

PRESSMEDDELANDE  2022-03-01

Consid storsatsar på Data & Insight och rekryterar erfarna Carolina Mohlin som ny Business Line Manager. Consid har länge jobbat med kunder inom områden som digital transformation, Cloud-tjänster, App-utveckling, IoT och AI. Nu ska Consid, med Carolina Mohlin i spetsen, hjälpa kunderna att ta ytterligare ett steg.

– Data & Insight växer lavinartat och vi behövde stärka upp Consids erbjudande inom det affärsområdet. Vi är otroligt stolta och glada över att en sådan välkänd profil som Carolina Mohlin vill driva detta med oss, säger Peter Hellgren som är vd på Consid. 

Idag genereras data från nästan allt vi människor gör. Allt från företagets lagerrörelser, aktiviteter på sociala medier och frågor ställda till Google. Att som företag vara datadrivet har därför kommit att spela en avgörande roll för att säkerställa fortsatt framgång. It- och kommunikationsbolaget Consid storsatsar nu på affärsområdet Data & Insights med den målmedvetne och erfarna Carolina Mohlin i spetsen som ny Business Line Manager. Med en gedigen erfarenhet av Analytics-lösningar och Business Intelligence vill Carolina Mohlin bistå fler företag i deras resa mot att bli en moderna datadrivna organisationer.  

– I framtiden kommer de mest framgångsrika företagen vara de som är datadrivna – det vill säga, de som analyserar, förutspår och fattar datadrivna beslut baserade på sitt eget och omvärldens data. Data är ett verktyg för att överleva i dagens konkurrens, säger Carolina Mohlin. 

Med över 15 år i it- och konsultbranschen har Carolina haft flertalet kärnfunktioner. Allt från produktägare till affärsområdeschef och leveransansvarig på bolag som Advectas och Capgemini. 

– Jag tar med mig många lärdomar från min resa. Bland annat om hur vi ska lyckas med rekrytering av eftertraktad kompetens genom att nischa oss och erbjuda något extra utöver den bästa arbetsplatsen. Vi vill framgent utöka Consids team med fler experter inom området, så som dataarkitekter, Team Lead, DevOps Engineers tillsammans med backend och frontend profiler, säger Carolina Mohlin. 

Consid har länge jobbat med kunder inom områden som digital transformation, Cloud-tjänster, App-utveckling, IoT och AI. Tillsammans med Consid satsar Carolina Mohlin nu stort på att hjälpa företagets kunder att ta ytterligare ett steg framåt. 

– Vi vill hjälpa våra kunder att bli datadrivna genom att ta vara på och använda data på alla sätt som går, från traditionell Business Intelligence och Analytics till ett bredare perspektiv, förklarar Carolina Mohlin. 

Satsningen på Data & Insight går hand i hand med Consids andra affärsområden. Inom till exempel affärsområdet Transformation pratar man om ’use of data’ där man kan förverkliga datastrategier och hjälpa kunderna att bli datadrivna samt implementera den tekniska plattformen. Kombinationen av de olika affärsområden samlade under ett tak och möjligheten att anpassa leveranserna efter kund är två delar som Carolina Mohlin lyfter som stora styrkor hos Consid.   

– Vi vill erbjuda våra kunder den bästa lösningen som tillgodoser deras specifika behov och krav. Därför vill vi inte låsa oss vid att arbeta med bara en plattform eller ett särskilt verktyg.  Vi kommer därför att jobba med konceptet ‘Futureproof your business with data’. Det ska bli otroligt roligt att få arbeta med olika kunder tillsammans med våra otroligt kompetenta medarbetare på Consid, säger Carolina Mohlin. 

Vill du veta mer?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss.

0 / 255
Integritetspolicy

Ta del av fler nyheter