Pressmeddelande - 09 nov 2022

Chalmersstudenter vinner Considition efter rysarfinal

PRESSMEDDELANDE 2022-11-09

Under kvällen kammade de två Chalmersstudenterna, Gustav Kalander och Loke Gustafsson, hem segern i årets upplaga av det världsomspännande hackatonet Considition. Tävlingen där deltagarna genom kodning utvecklar nya innovativa lösningar med syfte att bidra till en mer hållbar framtid.

– Vi är väldigt chockade då vi inte hade några förväntningar på att vinna, vi deltog mest för att vi tänkte att det skulle vara en trevlig tillställning. Men självklart är det väldigt roligt att vi vann, säger Gustav Kalander en av medlemmarna i det vinnande laget CCC++.

Laget CCC++ som består av Gustav Kalander och Loke Gustafsson, båda studenter vid Chalmers universitet i Göteborg, gjorde en minst sagt imponerande insatts under årets hackaton. Laget befann sig på en mittenplacering fram till sista utmaningen där allt avgjordes och laget avancerade upp till en förstaplats.

– Vi testade flera olika taktiker under kvällen, men det visade sig att vår algoritm fungerade som allra bäst under kvällens sista karta där befolkningen var som allra störst, säger Gustav Kalander.

Gustav Kalander, en av medlemmarna i CCC++
Gustav Kalander, en av medlemmarna i CCC++

Årets utmaning gick ut på att utveckla en algoritm för att bidra till en mer klimatsmart framtid för cirkulära e-handelsleveranser och matinköp, med fokus på hållbar användning av shoppingkassar. Algoritmen sattes sedan på prov genom fyra olika kartor, baserade på verklig samhällskonsumtion och mänskligt beteende hos slutkunderna. Det svåra i utmaningen var dels att möta kundens krav, dels att ta hänsyn till kostnader och koldioxidutsläpp.

Laget Reinventors of Wheels hamnade på en andraplats i årets tävling. Efter att ha haft ett stadigt grepp om förstaplatsen genom större delen av finalen, fick de se sig besegrade av CCC++ under kvällens sista utmaning. Likt vinnarna av Considition, gjorde även laget The Random Variable en snabb spurt på slutet och gick från en mittenplacering till en tredjeplats.

Tävlande under Considition 2022
Tävlande under Considition 2022

Considition är ett årligen återkommande hackaton med tävlande från hela världen. Tanken är att uppmuntra innovation som bidrar till samhällsnytta. I år arrangerades Considition i samarbete med Axfoundation, en oberoende ideell organisation som arbetar praktiskt och konkret för att bygga ett hållbart samhälle.

– Axfoundation är mycket glada och stolta över att vi blev valda som partner till årets upplaga av Considition. Ett spännande och givande hackaton som bidar med värdefull input till vårt fortsatta arbete med att bygga upp ett hållbart system för cirkulära e-handelsleveranser av livsmedel, säger Stina Behrens, projektledare på Axfoundation.

Intervju med Andreas Hanning, projektledare på Chalmers Industriteknik och Stina Behrens, projektledare på Axfoundation.
Intervju med Andreas Hanning, projektledare på Chalmers Industriteknik och Stina Behrens, projektledare på Axfoundation.

Första pris i årets tävling är en resa till Prag i under sommaren 2023 och ett besök på Europas största konferens när det kommer till ML och AI – Machine Learning Prague 2023.

– Vi ser verkligen framemot Machine Learning Prague. Vi har aldrig varit på något liknande tidigare och de inplanerade talarna låter riktigt intressanta, säger Gustav Kalander.

Loke Gustafsson, en av medlemmarna i laget CCC++
Loke Gustafsson, en av medlemmarna i laget CCC++

Temat för nästa års Considition kommer att presenteras under våren 2023.

Nathalie Besèr, kommunikationschef Consid

Nathalie Besèr

Kommunikationschef och Hållbarhetsansvarig

nathalie.beser@consid.se 073-056 70 30 Läs mer

Vill du veta mer?

Hör av dig

  Ta del av fler nyheter

  Pressmeddelande, Sverige

  Consid vinner omfattande ramavtal med Kammarkollegiet

  2022-12-05

  It- och kommunikationsbolaget Consid vinner upphandlingen av ramavtal med Kammarkollegiet. Det är andra ramavtalet för Consid med Kammarkollegiet på kort tid. Ramavtalet avser it-konsulter inom ledning och styrning och rör sig om ett totalt värde av 1 200 000 000 kronor, över fyra år. 

  Dalahäst
  Pressmeddelande

  Per Thulemark leder Consids expansion i Dalarna

  2022-11-30

  Per Thulemark, tidigare CIO på Leksands kommun, är etableringsansvarig när nordens snabbast växande it- och kommunikationsbolag, Consid, kommer till Dalarna. Etableringen innebära ett 40-tal nya jobb under de kommande två åren och ambitionen är att skapa nya hållbara arbetstillfällen i regionen.

  Oslo
  Norge, Pressmeddelande

  Consid skriver prestigefullt avtal med Oslo kommune

  2022-11-23

  Sveriges ledande it- och kommunikations bolag Consid har på korttid efter sin expansion till Oslo redan hunnit göra sig ett namn på den norska marknaden. Företaget har vunnit ett eftertraktat avtal med Norges största arbetsgivare, Oslo Kommune. Ramavtalet sträcker sig över fyra år med ett totalt värde på 650 miljoner norska kronor.

  Hamburg
  Pressmeddelande

  Consid expanderar till Tyskland

  2022-11-22

  Consid, ett av Sveriges största it-företag, expanderar nu till Tyskland. Företaget siktar på att ha över 130 anställda före utgången 2024. Målsättningen är att bli störst i norra Europa inom fem år. 

  Ladda fler