Pressmeddelande – 16 nov 2021

Consid är "Årets Karriärföretag"

PRESSMEDDELANDE 2021-11-16

Sveriges ledande it- och kommunikationsföretag, Consid, har ännu en gång blivit ”Årets Karriärföretag”. Det blir sjunde gången på raken som Consid fått utmärkelsen, som delas ut till de 100 arbetsgivare i Sverige som anses vara mest attraktiva för studenter och yrkesverksamma att göra karriär på.

Peter Hellgren
Peter Hellgren, vd Consid.

-Det är så kul att vi ännu en gång blivit ”Årets Karriärföretag”. Ända sedan vi startade företaget har målet varit att skapa en arbetsplats som vi själva vill jobba på och som kvalitetsmedvetna kunder vill jobba med. Det här är ett kvitto på att vi lyckats med det. Som anställd ska man både utmanas och få balans i livet, säger Peter Hellgren, vd och grundare av Consid.

Sedan 2011 har Karriärföretagen utsett företag, organisationer och myndigheter som erbjuder bäst karriärmöjligheter för studenter och nyutexaminerade talanger. Cirka 1 000 aktörer uppfyller varje år grundkriterierna avseende antal anställda, omsättning, löpande rekryteringsarbete och att man utmärker sig som en god arbetsgivare. Dessa aktörer har sedan blivit granskade av en expertpanel som bland annat betygssätter karriärsidor på webben, närvaro i sociala medier och attraktionskraft som arbetsgivare. I det sista urvalssteget utser en jury de 100 företag som slutligen blir årets Karriärföretag.

– Nu är restriktionerna släppta och väntan är över. Arbetsgivarna kan återgå till att skapa personliga möten med unga talanger, vilket är av stor vikt i presentationen av sin arbetsplats. Även om arbetsgivare i över ett år har blivit experter på att bygga ett employer brand online får man inte glömma att det personliga mötet är minst lika viktigt. Vi ser idag en hunger bland studenter och young professionals som vill träffa Sveriges attraktivaste arbetsgivare, säger Oliver Paschetto Jensin, marknadschef på Karriärföretagen.

Jury består av:

Charlotte Hågård, en av Sveriges mest ansedda talang- & karriärexperter

Anna Dyhre, Sveriges mest anlitade employer branding-föreläsare

Torgny Johnsson, rådgivare och konsult inom HR, tidigare personaldirektör på SAS och Infranord

Boris Nordenström, serieentreprenör och grundare av till exempel Jobline

Nathalie Besèr, kommunikationschef Consid

Nathalie Besèr

Kommunikationschef och Hållbarhetsansvarig

nathalie.beser@consid.se 073-056 70 30

Vill du veta mer?

Hör av dig