PRESSMEDDELANDE 2020-10-26

Consid är medlem i FN:s Global Compact

Consid tar hållbarheten till nästa nivå och är numera stolt medlem av UN Global Compact. Syftet med samarbetet är att skapa internationella principer kring mänskliga rättigheter, arbetsrättsliga frågor, miljö och korruption riktade till företag.

UN Global Compacts tio principer grundar sig på FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, ILO:s grundläggande konventioner om de mänskliga rättigheterna i arbetslivet, Rio-deklarationen samt FN:s konvention mot korruption. Bland annat förbinder sig företagen till att stödja och respektera internationella mänskliga rättigheter och att försäkra att deras egna företag inte är inblandade i kränkningar av mänskliga rättigheter. Företagen ska också ta initiativ för att stärka ett större miljömedvetande.

Sanda Ojiambo
Sanda Ojiambo

– I tider av disruption i världen, med en tidigare sällan skådad global hälsokris, ser vi vikten av att ena företag som vill medverka till en ökad hållbarhet och till att vi uppnår FN:s globala mål, säger Sanda Ojiambo, chef för UN Global Compact.

FN:s Global Compact bildades på uppmaning av FN:s generalsekreterare Kofi Annan “World Economic Forum” i Davos 1999. I Sverige är det runt 350 företag som deltar i samarbete.

– Det är en självklarhet att alla företag måste sträva efter att uppnå FN:s 17 globala mål för hållbar utveckling. Det är ännu viktigare i dessa tider när många samhällen utsätts för en extrem stress i och med coronapandemin. Consid bygger framtidens digitala infrastruktur och vi måste ta ett ansvar för att vi gör det på ett hållbart sätt, säger Peter Hellgren, vd Consid.

http://Nathalie%20Besèr

Nathalie Besèr

Presskontakt

nathalie.beser@consid.se 073-056 70 30

Consid – ett prisvinnande bolag

Consid är ett av Sveriges snabbast växande bolag som erbjuder konsulttjänster inom IT, management och digital marknadsföring. Företaget startades 2000 av Peter Hellgren och Henrik Sandell och har idag nära 1000 anställda. Omsättningen för 2019 var 1 050 000 000 kronor.

Dagens industri gasellföretag 2020

Gasellföretag
9 år i rad

Veckans affärer Superföretag 2020

Superföretag
8 år i rad

Karriärföretagen 2021

Karriärföretag
6 år i rad

Sveriges bästa arbetsgivare Universum IT-bolag

Sveriges bästa
arbetsgivare

Läs mer om våra utmärkelser