2020-10-26

Consid är medlem i UN Global Compact

Consid är medlem i FN:s Global Compact

Consid tar hållbarheten till nästa nivå och är numera stolt medlem av UN Global Compact. Syftet med samarbetet är att skapa internationella principer kring mänskliga rättigheter, arbetsrättsliga frågor, miljö och korruption riktade till företag.

UN Global Compacts tio principer grundar sig på FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, ILO:s grundläggande konventioner om de mänskliga rättigheterna i arbetslivet, Rio-deklarationen samt FN:s konvention mot korruption. Bland annat förbinder sig företagen till att stödja och respektera internationella mänskliga rättigheter och att försäkra att deras egna företag inte är inblandade i kränkningar av mänskliga rättigheter. Företagen ska också ta initiativ för att stärka ett större miljömedvetande.

– I tider av disruption i världen, med en tidigare sällan skådad global hälsokris, ser vi vikten av att ena företag som vill medverka till en ökad hållbarhet och till att vi uppnår FN:s globala mål, säger Sanda Ojiambo, chef för UN Global Compact.

FN:s Global Compact bildades på uppmaning av FN:s generalsekreterare Kofi Annan “World Economic Forum” i Davos 1999. I Sverige är det runt 350 företag som deltar i samarbete.

– Det är en självklarhet att alla företag måste sträva efter att uppnå FN:s 17 globala mål för hållbar utveckling. Det är ännu viktigare i dessa tider när många samhällen utsätts för en extrem stress i och med coronapandemin. Consid bygger framtidens digitala infrastruktur och vi måste ta ett ansvar för att vi gör det på ett hållbart sätt, säger Peter Hellgren, vd Consid.

Vill du veta mer?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss.

0 / 255
Integritetspolicy

Ta del av fler nyheter