2021-12-08

Consid är “Superföretag”

Sveriges ledande it- och kommunikationsföretag, Consid, har ännu en gång blivit “Årets Superföretag”. Det blir nionde gången på raken som Consid får utmärkelsen, som i år tilldelas rekordfå företag.

-Väldigt bra att Consid, ännu en gång, blivit Superföretag. Det är ett antal högt ställda kriterier som måste uppfyllas för att bli ett Superföretag. Det handlar om att öka både omsättning och vinst samtidigt som företaget måste visa på stabilitet och långsiktighet i affären. Att vi lyckats med det även i år är verkligen ett styrkebesked, säger Peter Hellgren, vd Consid.

Peter Hellgren, VD på Consid
Peter Hellgren, VD på Consid

Kriterierna måste uppfyllas minst fyra år i rad för att komma med på listan.

Det är sjuttonde året som Dun & Bradstreet utser Sveriges Superföretag. Pandemin har haft en negativ inverkan på BNP och näringslivets utveckling i Sverige. Det fanns tecken på en tydlig konjunkturavmattning redan 2019, före pandemin. Men minskningen har förstärkts av pandemin. I år var antalet Superföretag betydligt färre än tidigare år. Minskningen låg på hela elva procent.

– Vissa coronaeffekter är extra tydliga, men ändå inte som många kunnat tro. Vi hade på förhand till exempel kunna tänka oss att kategorin ”Hälsa och Utbildning” borde ha ökat i och med pandemin, men här ser vi i stället en tillbakagång på drygt 2,25 procentenheter. Detta som en följd av att människor slutat söka sig till vården om det inte är akut, och även friskvård har fått stå tillbaka, säger Miqaela Hill, analytiker på Dun & Bradstreet.

Tanken med priset är att “hylla Sveriges hjältar som bygger Sverige med jobb och långsiktig värdeökning i näringslivet”.

– Vi vill också hjälpa till att se strukturer och lyfta fram trender för att hjälpa enskilda företag att tydligare styra och se resultat av sina satsningar, samtidigt som det ger oss en bild av hur näringslivet i samhället utvecklas från år till år, säger Per Weidenman, analytiker på Dun & Bradstreet.

Läs mer om utmärkelsen här.

Vill du veta mer?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss.

0 / 255
Integritetspolicy

Ta del av fler nyheter