2022-11-16

Consid är Sveriges bästa arbetsgivare – för andra året i rad

För andra året i rad har Consid utsetts till Sveriges Bästa Arbetsgivare. Undersökningen genomförs bland företagets egna medarbetare och avslöjar hur de bedömer sin nuvarande arbetsgivare utifrån ett antal faktorer.

– Den här utmärkelsen betyder extra mycket för oss eftersom den handlar om våra medarbetares upplevelse av företaget. Vi arbetar ständigt med att förbättra arbetsmiljön och se till varje enskilds medarbetares bästa i alla situationer. Det här är ett bevis på att vi lyckats, säger Peter Hellgren, en av grundarna och vd för Consid.

Sveriges Bästa Arbetsgivare, som arrangeras av employer branding-företaget Universum, är en årlig undersökning som mäter arbetsgivares interna Employer Brand. Undersökningen genomförs bland företagets egna medarbetare och avslöjar hur de bedömer sin nuvarande arbetsgivare utifrån tre faktorer:

Intern identitet: hur bra medarbetarna anser att deras arbetsgivare levererar vad gäller arbetsgivarens rykte och image, jobbegenskaper, människor och kultur samt ersättning och möjlighet att avancera.
Nöjdhet/rekommendation: hur nöjda medarbetarna är utifrån ett helhetsperspektiv och hur benägna de är att rekommendera arbetsgivaren till vänner.
Lojalitet: hur benägna medarbetarna är att stanna kvar hos sin nuvarande arbetsgivare.

Rankingen över Sveriges bästa arbetsgivare baseras på Universums internal employer brand index som ligger mellan 0 och 100 för varje utvärderad arbetsgivare. Varje faktor har samma möjliga maxvärde (33,33) och de utvärderade arbetsgivarna rankas baserat på summan av de tre delarna. Consids resultat för 2022 visar på en ökning från föregående år med hela 33,9 poäng. Slutresultatet hamnar på imponerande 85,9 av 100.

Sveriges Bästa Arbetsgivare
Sveriges Bästa Arbetsgivare

­– Att vi har fått ett ännu bättre resultat i år är väldigt glädjande. Vi var Sveriges Bästa Arbetsgivare redan förra året, sedan dess har vi fortsatt lyssna till våra medarbetares behov och arbetat aktivt för att utvecklas till att bli ännu bättre. Det här blir ett väldigt fint kvitto på att vi lyckats, säger Henrik Sandell, den andre av de två Considgrundarna.

Utöver att vara Sveriges bästa arbetsgivare presenterade även Consid rekordstarka siffror för tredje kvartalet 2022. Omsättningen ökade med 51,6 procent till 454 miljoner kronor, genom organisk tillväxt. Samtidigt har företaget rekryterat över 460 nya medarbetare sedan årsskiftet. Tack vare en balans mellan kunder inom offentlig sektor och stora privata aktörer har efterfrågan på Consids tjänster ökat stabilt de senaste åren. Under årets första nio månader omsatte Consid 1,51 miljarder kronor, att jämföra med helåret 2021 där omsättningen landade på 1,53 miljarder kronor.

– Vi vill vara en trygg arbetsgivare som våra medarbetare kan lita på. När många andra drar ned på verksamheten och säger upp personal, gör vi precis tvärtom. Vi skriver upp vår förväntade årsomsättning på två miljarder kronor, till 2,150 miljarder kronor och vi kommer att ha som mål att ha rekryterat över 500 personer till årsskiftet, säger Peter Hellgren.

Henrik Sandell och Peter Hellgren på vinnarintervju för Sveriges Bästa Arbetsgivare
Henrik Sandell och Peter Hellgren på vinnarintervju för Sveriges Bästa Arbetsgivare

På andra plats i årets upplaga av Sveriges Bästa Arbetsgivare kom Sigma Technology Group och på tredje plats hamnade Sogeti.

– Vi startade Consid med målet att bygga en arbetsplats som vi själva vill arbeta på. Vi ser att de fantastiska resultat som Consid presenterar till stor del beror på att våra medarbetare trivs och får möjligheten att göra ett jobb som uppskattas, säger Henrik Sandell.

Vill du veta mer?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss.

0 / 255
Integritetspolicy

Ta del av fler nyheter