PRESSMEDDELANDE 2020-12-21

Consid debatterar molntjänster i GT

I en debattartikel i GT skriver Consids vd, Peter Hellgren och Petter Bergström, kontorsansvarig vid Consid i Göteborg om att det behövs en svensk industripolitik för att inte bara ta sig ur den återvändsgränd som vi hamnat i, utan för att också ta upp kampen med de amerikanska jättarna.

“Ett halvår efter avgörandet i EU-domstolen håller Europa, Sverige och Göteborg fortfarande andan. Det mesta är oklart, men ett är säkert: Domen har gjort det olagligt för bland annat offentlig sektor att använda de amerikanska molntjänsterna. Sverige måste ta sig ur återvändsgränden. Det kan bara göras med hjälp av en kraftfull industripolitik som ser till att svenska lösningar får en chans att konkurrera med ”Faang-jättarna”, det vill säga de amerikanska techbolagen Facebook, Apple, Amazon, Netflix och Google.”

Läs hela artikeln här

http://Nathalie%20Besèr

Nathalie Besèr

Presskontakt

nathalie.beser@consid.se 073-056 70 30

Consid – ett prisvinnande bolag

Consid är ett av Sveriges snabbast växande bolag som erbjuder konsulttjänster inom IT, management och digital marknadsföring. Företaget startades 2000 av Peter Hellgren och Henrik Sandell och har idag nära 1000 anställda. Omsättningen för 2019 var 1 050 000 000 kronor.

Dagens industri gasellföretag 2020

Gasellföretag
9 år i rad

Veckans affärer Superföretag 2020

Superföretag
8 år i rad

Karriärföretagen 2021

Karriärföretag
6 år i rad

Sveriges bästa arbetsgivare Universum IT-bolag

Sveriges bästa
arbetsgivare

Läs mer om våra utmärkelser