PRESSMEDDELANDE 2021-10-18

Considetablering ger minst 40 nya jobb till Eskilstuna

It- och kommunikationsföretaget Consid etablerar sig i Eskilstuna. Inom två år räknar företaget med att ha anställt minst 40 personer.

Niklas Edmark
Niklas Edmark.

-Det här är en strategiskt viktig etablering för Eskilstuna. En framtidsbransch, helt i linje med Affärsplan Eskilstunas fokusområden. Consid har dessutom tydliga satsningar på att öka barns teknik och it-intresse och ett särskilt program för att stärka jämställdheten inom branschen. En stark medspelare som bidrar till fler jobb och tillväxt i Eskilstunas näringsliv, säger Niklas Edmark näringslivsdirektör.

Consid erbjuder helhetslösningar inom it, affärsutveckling och kommunikation. Företaget har idag kontor på 26 orter i Sverige och har nio år i rad utnämnts av Dagens Industri till Gasellföretag. Den prestigefulla utmärkelsen ges enbart till de snabbaste växande företagen i Sverige.

Consid klarade pandemins påfrestningar bra och omsatte för helåret 2020 1,23 miljarder kronor, en ökning med nära 20 procent jämfört med föregående år. Företaget har fortsatt att expandera. Första halvåret 2021 var det starkaste någonsin, med en omsättningsökning på över 25 procent. Under det senaste året har kontor etablerats i Halmstad, Kristianstad och Lund. Nu har turen kommit till Eskilstuna.

Peter Hellgren
Peter Hellgren, vd Consid.

-Vi ser en enorm potential i Eskilstuna. Inte bara det geografiska läget lockar, regionen har också en stark företagskultur. Att Mälardalens högskola också finns i staden har bidragit till att vi valt att etablera oss här, säger Peter Hellgren som är vd och grundare av Consid.

På de orter där Consid har etablerat sig har minst 20 personer anställts redan de första månaderna efter att portarna slagits upp. Vid de flesta etableringarna har antalet arbetstillfällen gravt underskattats inledningsvis.

Anita Beslic, HR och rekryteringsanasvarig på Consid
Anita Beslic, HR och rekryteringsanasvarig på Consid

-På flera orter har tillväxten skett så kraftigt att vi har fått anställa dubbelt så många som vi trodde från början. Det är ett enormt tryck på våra tjänster för tillfället och vi ser inte att det skulle mildras den närmaste tiden, säger Anita Beslic, etableringsansvarig på Consid.

Från kommunens sida är man nöjd med nytillskottet.

Jimmy Jansson (S)
Jimmy Jansson (S)

-Att fler företag, nu senast Consid, ser möjligheten att utvecklas och växa här i Eskilstuna är mycket positivt. Det visar på och stärker det faktum att vi är en kommun att räkna med. Att det skapas nya jobb är förstås otroligt viktigt, säger kommunstyrelsens ordförande Jimmy Jansson.

 

Nathalie Besèr, kommunikationschef Consid

Nathalie Besèr

Kommunikationschef och Hållbarhetsansvarig

nathalie.beser@consid.se 073-056 70 30

Vill du veta mer?

Hör av dig