PRESSMEDDELANDE 2021-10-05

Consid expanderar till Norge

Consid växer så att det knakar och väljer nu att expandera till Norge. Företaget siktar på att ha över 500 anställda de närmaste åren. Målsättningen är att bli störst i både Norge och Sverige.

-Consid har kommit starkt ur pandemin. År 2020 hade vi en tillväxt på 20,3 procent, medan de flesta andra it-företag gick med förlust, eller bara såg en minimal tillväxt. Nu siktar vi på att bli störst i Norge också, säger Peter Hellgren, vd och grundare av Consid.

Liksom många andra områden drabbades it-branschen hårt av pandemin. Flera stora nordiska aktörer visade negativa siffror, medan andra blev uppköpta. Endast ett fåtal växte organiskt under 2020. Consids tillväxt var över 20 procent och företaget fortsätter att växa. Första kvartalet 2021 var det starkaste hittills, med en omsättning på över 380 miljoner kronor, en ökning med drygt 24 procent jämfört med föregående år. Samtidigt anställdes drygt 130 nya medarbetare och Consid har därmed 1 300 anställda.

Under nio år i rad har Dagens Industri utsett Consid till Gasellföretag. Det prestigefyllda priset ges endast till de snabbast växande företagen i Sverige. Företaget måste ha ökat omsättningen varje år under de senaste tre åren, vuxit organiskt och inte genom förvärv, och ha ett positivt övergripande rörelseresultat under de senaste fyra budgetåren. Mindre än en procent av Sveriges aktiebolag uppfyller kraven för att kallas Gasellföretag och endast fyra företag i historien har klarat det i nio år i rad.

Peter Hellgren, vd Consid.

– I Sverige har vi en bra mix av kunder inom både offentlig sektor och i det privata näringslivet. Det handlar om ungefär hälften var. Vi siktar mot något liknande i Norge. Vi har Sveriges mest nöjda medarbetare och en extremt låg personalomsättning. Våra medarbetare vill stanna eftersom vi skapar en arbetsplats med rätt kultur och filosofi, där varje medarbetare trivs och uppmuntras att engagera sig och entreprenörskap. Det vill vi upprepa i Norge, säger Peter Hellgren, VD för Consid.

Den norska expansionen inleds i Oslo, på Karl Johansgate, med målsättningen att ha ett hundratal anställda inom ett år. Företaget har redan över 50 kunder i Norge. Det handlar främst om större företag inom bank och finans, men även inom it och livsmedelsbranschen.

http://Nathalie%20Besèr,%20kommunikationschef%20Consid

Nathalie Besèr

Kommunikationschef och Hållbarhetsansvarig

nathalie.beser@consid.se 073-056 70 30

Vill du veta mer?

Hör av dig