Pressmeddelande - 04 feb 2022

Consid till Södertälje

PRESSMEDDELANDE 2022-02-04

Consid expanderar till Södertälje. Främst för att kunna vara nära viktiga kunder. Etableringen kommer att innebära ett 30-tal jobb på två år.

Simon Hoof, Etableringsansvarig Consid.
Simon Hoof, Etableringsansvarig Consid.

-Vi har några stora nya kunder på väg in och för oss är det viktigt att finnas på plats nära våra kunder. Södertälje är väldigt spännande just nu och har ju perfekta tågförbindelser till större städer, säger Simon Hoof som är etableringsansvarig på Consid.

Consid är ett av landets snabbast växande företag med kontor i ett 30-tal städer i Sverige. Företaget erbjuder konsulttjänster inom it, kommunikation och affärsutveckling. När Consid skulle fortsätta sin expansion var Södertälje ett naturligt val. Det var alltså framför allt en stark efterfrågan från kunderna som avgjorde, men också de stora möjligheterna till starka rekryteringar.

-Vi försöker alltid att hitta lokal kompetens där vi öppnar kontor. I Södertälje finns Campus Telge, KTH Södertälje och Yrkeshögskola med stort it-kunnande. Vi tror att de flesta vi kommer att anställa bor någonstans i närheten av Södertälje, säger Simon Hoof.

Consid omsätter över 1,3 miljarder kronor årligen och 2021 ser ut att bli det starkaste året hittills under företagets 20-åriga historia. Consid har över 1 500 anställda och har tidigare använt sig av annorlunda rekryteringsmetoder för att tillgodose behoven av konsulter, bland annat har man tidigare lockat med hittelön.

Nyligen utsågs Consid till Sveriges Bästa Arbetsgivare och Dagens Industri har prisat Consid nio år på raken som snabbväxande Gasellföretag.

I ett första skede kommer etableringen att innebära ett 40-tal arbetstillfällen främst inom .NET, systemutveckling och systemarkitektur – klassiska it-jobb.

Nathalie Besèr, kommunikationschef Consid

Nathalie Besèr

Kommunikationschef och Hållbarhetsansvarig

nathalie.beser@consid.se 073-056 70 30

Vill du veta mer?

Hör av dig

  Ta del av fler nyheter

  Norge, Pressmeddelande, Sverige

  Ny chef för Consid i Gävle

  2022-05-20

  It- och kommunikationsföretaget Consid expanderar kraftigt i Gävle. De närmaste två åren förväntas satsningen ge ett 40-tal nya arbetstillfällen. Skutskärbon Therese Murdock är Consids nye kontorsansvarige i Gävle och den som ska leda satsningen.

  Oslo
  Norge, Pressmeddelande, Sverige

  Rekordstart för Consid i Norge

  2022-05-18

  Etableringen av Consid i Norge har fått en rekordstart. På några få månader har företaget anställt ett 20-tal personer, skaffat nytt kontor och ingått avtal med ett 15-tal kunder.

  Isac Gunnarsson, studentambassadör i Karlstad, Diana Kalafs, rekryterare HR i Karlstad
  Pressmeddelande

  Consid Karlstad först att anställa studentambassadör

  2022-05-18

  It-konsultbolaget Consid växer i rekordfart. För att locka unga talanger till bolaget anställer Karlstadkontoret nu en studentambassadör.

  SVD Affärsbragd
  Pressmeddelande, Sverige

  Consid finalist i SvD Affärsbragd

  2022-05-16

  Consids grundare, Peter Hellgren och Henrik Sandell, fick flest röster när läsarna fick säga sitt i SvD Affärsbragd. Nu tar en jury vid och den 23 maj meddelas vem som vunnit den prestigefyllda utnämningen.

  Ladda fler