2020-10-27

Consid flyttar till Posthuset vid Karlshamns torg

Consid flyttar till Posthuset vid Karlshamns torg

Det snabbväxande IT- och kommunikationsföretaget Consid expanderar i Karlshamn. Samtidigt som företaget rekryterar flera medarbetare, flyttar kontoret också till större lokaler – i det historiska Telegraf- och Posthuset vid Karlshamns torg.

Consid, med kontor i både Karlshamn och Karlskrona, expanderar starkt. Dagens Industri utnämnde nyligen Consid till Gasellföretag, för nionde året i rad. Priset ges bara till de snabbaste växande företagen i Sverige. Expansionen gäller inte minst Blekinge och kontoren i Karlshamn och Karlskrona. Nyligen gick företaget ut med en rekryteringskampanj som utlovade en hittelön på 40 000 kronor för varje anställd IT-konsult. Det handlar främst om iOS- och Androidutvecklare. Karlshamnskontoret har blivit ett nav för apputveckling och mobilitet.

– Appcorn förvärvades till Consid Mobility, för att Appcorn var bäst i branschen gällande apputveckling och mobilitet och vi ser hela tiden hur intresset för och utvecklingen av appar och mobilitet växer. Mobilitet handlar om att följa människan som är i rörelse och där ser jag en väldig potential som jag tror bara är början på en ny era, säger Alexander Hansson, kontorsansvarig Consid Karlshamn.

Consid har en lång historia av att skapa vackra och prisbelönta kontorsmiljöer. Kontoret i Karlshamn kommer inte att vara något undantag. Telegraf- och Posthuset uppfördes 1913 i nationalromantisk stil och när det storslagna huset byggdes sparade man varken på material eller rymd. Huset står på en välhuggen granitsockel och fasaden är murad av hårdbränt, mörkrött tegel, med dekorativa mönstermurningar över fönstren. Taket består av glaserat brunrött tegel. Den stora entrén har en rumshöjd på 5,5 m. Fastigheten förklarades som statligt byggnadsminne 1993 och övergick till byggnadsminne enligt Kulturminneslagen 2005. Stadskärnan i Karlshamn är också unik. Den utgör en av Sydsveriges bäst bevarade trästäder på intakt rutnätsplan från 1665.

-Det är en speciell känsla att få bygga Sveriges framtida infrastruktur i ett sådant historiskt intressant område, men också en sådan anrik fastighet, säger Alexander Hansson.

Vill du veta mer?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss.

0 / 255
Integritetspolicy

Ta del av fler nyheter