Pressmeddelande - 24 maj 2023

Consid blir granne med Tivoli – flyttar in på klassiska H.C. Andersen boulevard i Köpenhamn

I början av maj flyttade det svenska IT-konsultföretaget Consid in i nya lokaler i Holckenhus på H.C. Andersens Boulevard 33, där det danska teamet framöver kommer att ha sin verksamhet.

Det har gått nästan sex månader sedan Consid etablerades i Danmark. Under uppstartsperioden har de arbetat från ett kontorshotell, så det är med stor glädje som de snart 20 medarbetarna äntligen har hittat något som är deras eget.

– Kontoret har allt vi har önskat när det gäller både utrymme och läge, så det har verkligen varit värd väntan. Att hitta ett kontor som uppfyller vissa specifika kriterier samtidigt som vi driver ett företag har varit en stor utmaning. Vi är ett litet team, så att både göra vårt vanliga arbete och samtidigt starta upp ett nytt kontor från grunden har naturligtvis varit en stor uppgift, säger Michael Lund Andersen, kommersiell direktör på Consid i Köpenhamn.

Inom Consid har kontoren blivit en viktig del av varumärket, eftersom arbetsmiljön är en del av företagets strategi för att förbättra trivseln bland medarbetarna. På Consid ska kontoret inte bara ses som en plats att arbeta på, utan det ska i stället kännas som ett andra hem och vara en plats man kommer till för att man faktiskt vill det.

– De senaste två åren har Consid utsetts till Sveriges bästa arbetsplats, och jag är helt övertygad om att kontoren och den atmosfär som råder hos Consid har haft en stor påverkan på att våra medarbetare trivs hos oss. I Köpenhamn har vi nu också fått ett centralt beläget kontor med en fantastisk utsikt över Tivoli – det blir inte mer ”köpenhamnskt” än så, säger Peter Hellgren, vd på Conisd.

Eftersom kontoren är en viktig del av Consids varumärke har Michael Lund Andersen också känt att det har funnits ett stort ansvar för att hitta det första kontoret i Danmark.

– Flera av kontoren i Sverige har konkurrerat om titeln ’Sveriges vackraste kontor’, så det har definitivt skapat en press när det gäller att hitta något här i Köpenhamn som lever upp till de svenska standarderna, vilket jag tycker att vi har lyckats mycket bra med, säger Michael Lund Andersen.

Det nya kontoret på H.C. Andersens Boulevard har också en speciell betydelse för den danska direktören.

– När jag var yngre bodde jag faktiskt i byggnaden, så att vara tillbaka känns verkligen som att komma hem igen, avslutar han.

Förutom att ha flyttat till nya kontorslokaler har Consid också haft en framgångsrik start i Köpenhamn när det gäller de mål som sattes för nästan sex månader sedan. Vid etableringen av Danmarkskontoret var ambitionen att anställa 40 medarbetare och uppnå en omsättning på 40 miljoner danska kronor år 2023.

– Vi har fått en riktigt bra start här i Köpenhamn. Vi har redan anställt 20 personer med exakt de kompetenser vi behöver för att skapa de bästa förutsättningarna för en framgångsrik verksamhet framåt. Kunden har vi fått sju nya kunder sedan februari. Med denna start ser jag mycket fram emot att se var vi befinner oss om sex månader, säger Carl Hagberg, Managing Director på Consid, som har varit en stor del av den danska etableringen.

Nathalie Besèr, kommunikationschef Consid

Nathalie Besèr

Kommunikationschef och Hållbarhetsansvarig

nathalie.beser@consid.se 073-056 70 30 Läs mer

Ta del av fler nyheter

Consid i media, Pressmeddelande

Fullsatt på Morning Talk by Consid

1 dag sedan

Under fredagen arrangerades ytterligare ett Morning Talk by Consid, denna gång på temat AI. Consids nationella AI-expert, Patrik Zetterström, inledde med en omvärldsspaning och därefter diskuterades frågan i ett panelsamtal med representanter från olika branscher. Sörmlands Nyheter var med på plats och rapporterade.

Pressmeddelande

Fullsatt när åtta företag pitchade sina idéer på Perfect Pitch

2023-06-01

Consids vd och grundare Peter Hellgren var med i juryn när Perfect Pitch anordnades i Jönköping.

Pressmeddelande

Pride Month: HBTQIA+ rättigheter inom teknik

2023-06-01

Idag inleds Pride Month världen över till minne av Stonewall-upproret och i syfte att belysa hbtqia+ gemensamma kamp för lika rättigheter. I Linköping anordnar Sankt Kors och East Sweden Tech Women en frukostpanel i Ebbepark om inkludering i arbetslivet. I panelen finns bland andra Johanna Hjalmarsson, UX-designer på Consid.

Människor som firar med konfetti
Pressklipp, Pressmeddelande

Consid nomineras till prestigefyllda Human Growth Award 2023

2023-05-31

Consid har nominerats till HR-branschens finaste pris, Human Growth Award. Consid är ett av 15 företag som nu har chansen att ta hem utmärkelsen för 2023.

Jan Bidner, kontorschef på Consid i Umeå
Pressklipp, Pressmeddelande, Umeå

Consid topprekryterar i Umeå

2023-05-30

It-företaget Consid etablerade sig i Umeå i början av 2023. Nu har företaget gjort klart med tre nya toppnamn till kontoret.

Kollegor som arbetar tillsammans på kontor.
Consid i media, Pressklipp, Pressmeddelande

Debatt: Företagens ansvar ökar i en kris

2023-05-29

Consids Per Thulemark och Peter Hellgren skriver i Borlänge tidning om företagens ansvar för att hantera kriser på ett ansvarsfullt sätt.

Digi.no rapporterar om Consids nya Oslokontor
Consid i media, Norge, Pressklipp, Pressmeddelande

Consid i media: Digi rapporterar om nya kontoret i Oslo

2023-05-26

Consid flyttar i december till ett nytt kontor på exklusiva Karl Johans gate, mitt i hjärtat av Oslo. Steffen Breen intervjuades i Digi om det nya kontoret.

Pressmeddelande, Sverige

IT- och kommunikationsföretaget expanderar i Jönköping

2023-05-26

Consid har vuxit ur sina 1100 kvm lokaler i Atollen i Jönköping och bygger ut med ytterligare 360 kvm i samma fastighet. Totalt delar de 140 medarbetarna på nära 1500 kvm, med direkt utsikt över Munksjön.

Consid i media, Pressmeddelande, Sverige

Ellinor Hallett: Är allt prioriterat, så är inget prioriterat

2023-05-25

Consids projektledare och Sitevisionspecialist Ellinor Hallett, som utsågs till Sitevisions Most Valuable Professional 2022, gästar Sitevisions blogg och skriver om vikten av att prioritera på sin webbplats och hur man lyckas. 

Danmark, Pressklipp, Pressmeddelande

Consid blir granne med Tivoli – flyttar in på klassiska H.C. Andersen boulevard i Köpenhamn

2023-05-24

It-företaget Consid har hittat sitt nya hem i Köpenhamn. I början av maj flyttade företaget in på H.C. Andersen boulevard i centrala Köpenhamn.

IT-Watch rapporterar om Consid i Danmark.
Consid i media, Danmark, Pressklipp, Pressmeddelande

Consid i pressen: IT Watch rapporterar om Consids första halvår i Danmark

2023-05-22

IT-Watch rapporterar i en längre intervju med Consids Danmarkschef Carl Hagberg om företagets första halvår i landet och planerna framöver.

Personer som minglar under event.
Consid i media, Pressmeddelande

Consid i pressen: Jämställt kontor i mansdominerad bransch

2023-05-17

I Sörmlands medias affärsbilaga kan man den 17 maj läsa om Consids i Eskilstuna som är en av få arbetsplatser i den mansdominerade it-branschen som har uppnått en jämn könsfördelning. I reportaget intervjuas bland annat Annika Virtanen, Anders Lundberg och Anna Johansson som berättar mer om Consids olika intiativ för att skapa en mer inkluderande techbransch - både internt på Consid och externt inom hela branschen. 

Ladda fler