2023-05-24

Consid blir granne med Tivoli – flyttar in på klassiska H.C. Andersen boulevard i Köpenhamn

Det har gått nästan sex månader sedan Consid etablerades i Danmark. Under uppstartsperioden har de arbetat från ett kontorshotell, så det är med stor glädje som de snart 20 medarbetarna äntligen har hittat något som är deras eget. I början av maj flyttade det svenska IT-konsultföretaget Consid in i nya lokaler i Holckenhus på H.C. Andersens Boulevard 33, där det danska teamet framöver kommer att ha sin verksamhet.

Michael Lund Andersen.
Michael Lund Andersen.

– Kontoret har allt vi har önskat när det gäller både utrymme och läge, så det har verkligen varit värd väntan. Att hitta ett kontor som uppfyller vissa specifika kriterier samtidigt som vi driver ett företag har varit en stor utmaning. Vi är ett litet team, så att både göra vårt vanliga arbete och samtidigt starta upp ett nytt kontor från grunden har naturligtvis varit en stor uppgift, säger Michael Lund Andersen, kommersiell direktör på Consid i Köpenhamn.

Inom Consid har kontoren blivit en viktig del av varumärket, eftersom arbetsmiljön är en del av företagets strategi för att förbättra trivseln bland medarbetarna. På Consid ska kontoret inte bara ses som en plats att arbeta på, utan det ska i stället kännas som ett andra hem och vara en plats man kommer till för att man faktiskt vill det.

– De senaste två åren har Consid utsetts till Sveriges bästa arbetsplats, och jag är helt övertygad om att kontoren och den atmosfär som råder hos Consid har haft en stor påverkan på att våra medarbetare trivs hos oss. I Köpenhamn har vi nu också fått ett centralt beläget kontor med en fantastisk utsikt över Tivoli – det blir inte mer ”köpenhamnskt” än så, säger Peter Hellgren, vd på Conisd.

Eftersom kontoren är en viktig del av Consids varumärke har Michael Lund Andersen också känt att det har funnits ett stort ansvar för att hitta det första kontoret i Danmark.

– Flera av kontoren i Sverige har konkurrerat om titeln ‘Sveriges vackraste kontor’, så det har definitivt skapat en press när det gäller att hitta något här i Köpenhamn som lever upp till de svenska standarderna, vilket jag tycker att vi har lyckats mycket bra med, säger Michael Lund Andersen.

Det nya kontoret på H.C. Andersens Boulevard har också en speciell betydelse för den danska direktören.

– När jag var yngre bodde jag faktiskt i byggnaden, så att vara tillbaka känns verkligen som att komma hem igen, avslutar han.

Förutom att ha flyttat till nya kontorslokaler har Consid också haft en framgångsrik start i Köpenhamn när det gäller de mål som sattes för nästan sex månader sedan. Vid etableringen av Danmarkskontoret var ambitionen att anställa 40 medarbetare och uppnå en omsättning på 40 miljoner danska kronor år 2023.

– Vi har fått en riktigt bra start här i Köpenhamn. Vi har redan anställt 20 personer med exakt de kompetenser vi behöver för att skapa de bästa förutsättningarna för en framgångsrik verksamhet framåt. Kunden har vi fått sju nya kunder sedan februari. Med denna start ser jag mycket fram emot att se var vi befinner oss om sex månader, säger Carl Hagberg, Managing Director på Consid, som har varit en stor del av den danska etableringen.

Vill du veta mer?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss.

0 / 255
Integritetspolicy

Ta del av fler nyheter