2023-03-10

Consid flyttar in i SEB-palatset i Örebro

Det K-märkta marmorhuset mitt i city har i 110 år tjänat som bank, nu väntar ett nytt kapitel ihop med it- och kommunikationsbolaget Consid. Flyttbilarna är lastade och inredningen nedplockad. Tidigt 2024 väntas allt vara på plats för den nya hyresgästen.

Sebastian Kvarnström, Consid i Örebro.
Sebastian Kvarnström, Consid i Örebro.

– Vi har sökt efter en passande lokal under en lång tid, eftersom vi har vuxit ur vårt kontor på Engelbrektsgatan. Det här kommer att bli magiskt, säger Sebastian Kvarnström som är kontorsansvarig för Consid i Örebro.

Lokalerna på Drottninggatan 12 byggdes 1909 för Örebro Enskilda Banks räkning. Banken bytte senare namn till SEB och har huserat på adressen fram tills nyligen, då det blev tydligt att kontorsytan var för stor.

– Vi är så glada över att Consid väljer att flytta in i våra lokaler på Drottninggatan 12. Tillsammans med Consid kommer vi skapa framtidens arbetsplats samtidigt som vi kommer att bevara fastighetens fantastiska vackra uttryck. Det här är början på en spännande resa tillsammans, säger fastighetsförvaltaren Theresia Sjöström på Castello som äger byggnaden.

Consid öppnade portarna i Örebro år 2015 och har idag ett 60-tal anställda. Under 2022 såg kontoret en ekonomisk tillväxt på 57 miljoner kronor, en ökning med 46 procent, jämfört med förra året. Sebastian Kvarnström ser fram emot att växa och göra sig än mer hemmastadda i stan. Med tre våningar till förfogande, 13 mötesrum och 1050 kvadratmeter har man chansen att göra just det.

– Vi kommer att bli många fler under 2023. Jag siktar på att anställa ett 20-tal personer under året, främst systemutvecklare och .Netprogrammerare. Inom tre år kommer vi att vara över 120 personer i Örebro, säger Sebastian Kvarnström.

Företaget har idag 39 kontor på olika platser i Sverige och har sedan start satsat på utformningen av arbetsplatserna, bland annat med hjälp av egna arkitekter för att få till rätt känsla. Intresset för ovanliga lokaler är även det en röd tråd: från det gamla Gevaliapalatset i Gävle till det gamla posthuset i Karlstad: flera av kontoren har nominerats till ”Sveriges snyggaste kontor” 2022.

Sofia Nilsson är Interior and Facility manager på Consid och den som inreder Consids alla kontor.

Sofia Nilsson
Sofia Nilsson, Interior and Facility manager på Consid.

– Det är en präktig 110 åring som med sin utsmyckade fasad drar till sig blickar från förbipasserande. Vår målsättning är att ge nytt liv till denna byggnad och på ett varsamt sätt kombinera en modern och funktionell arbetsplats med en historisk inramning, säger Sofia Nilsson.

Consids kontor inreds alltid med lokalproducerade möbler.

– Vi letar alltid efter lokala möbelproducenter och leverantörer, med fokus på kvalitet och hållbarhet. Kreativitet är den livskraft som för dem samman. Och kärleken till gamla byggnader. Och med respekt för fastighetens historia, säger Sofia Nilsson.

 

NA uppmärksammar flytten med ett reportage i tidningen. Läs gärna reportaget här. 

Vill du veta mer?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss.

0 / 255
Integritetspolicy

Ta del av fler nyheter