2019-05-28

Consid förvärvar prisvinnande byrån Mecka – etablerar sig i Borås

Mecka är den internationellt prisvinnande reklam- och digitalbyrån mitt i e-handelsmeckat Borås som sedan 2003 hjälpt företag att synas genom kreativa kampanjer. Nu står det klart att Consid, specialister på IT och digitalisering, förvärvat den prisbelönta byrån som från och med september blir en del av bolagets affärsområde Communication. Genom detta finns Consid på 19 orter, från Malmö i söder till Sundsvall i norr.

Consid är ett av landets främsta bolag inom IT och digital transformation och växer i rekordfart. Bara under första kvartalet 2019 har bolaget omsatt 254 miljoner kronor och etablerat sig på tre nya orter; Gävle, Nyköping och nu, i och med förvärvet av Mecka, Borås. I slutet av året förväntas bolaget att omsätta 1 miljard och vara 1 000 anställda.  Inom Consid finns 13 affärsområden, varav ett är Communication där Consid hjälper kunder i deras digitala marknadsföring. Nu stärker man upp erbjudandet ytterligare genom att förvärva Mecka, flerfaldigt belönade i reklamtävlingar såväl nationellt som internationellt.

– Vi är så glada över detta samgående. Mecka har en otrolig potential och vi har tittat på dem under en längre tid och är mycket imponerade över deras arbete. Nu ser vi fram emot att kunna erbjuda våra kunder ännu högre leverans inom ramen för Communication, säger Peter Hellgren, VD på Consid.

Mecka har en viktig position i västra Sverige där de hjälper flera viktiga aktörer med deras varumärkesarbete, strategiskt och kreativt. Nu när Consid förvärvar bolaget är planen att förstärka kompetensen och bredda erbjudandet för kunder även i närliggande regioner.

– Vi har drivit Mecka framgångsrikt i 16 år, och nu får vi både muskler och kompetens att fortsätta utvecklas, framförallt inom den digitala världen. Alla våra fantastiska medarbetare kommer finnas kvar, det som händer nu är att vi spetsar vår kompetens än mer, säger Mats Alfredsson, VD på Mecka.

Lasse Kampe, Creative Director på Mecka fortsätter;

– Det är såklart smickrande att ett så framgångsrikt bolag som Consid väljer att utvecklas med oss. Tillsammans kan vi erbjuda allt det fler och fler kunder efterfrågar i den digitala transformation som just nu pågår.

Vill du veta mer?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss.

0 / 255
Integritetspolicy

Ta del av fler nyheter