2021-11-30

Consid i Eskilstuna Kuriren

It- och kommunikationsföretaget Considhar utsetts till Sveriges bästa arbetsgivare 2021 av Universum. Consid har bland annat ett nyöppnat kontor i Eskilstuna och ett i Nyköping, där de nyligen nominerades som Sveriges snyggaste kontor.

Consid har tagit hem priset som Sveriges bästa arbetsgivare från employer branding-företaget Universum. Det är en årlig undersökning som mäter de anställdas syn på det företag de arbetar på.
Hur känns det att få priset Årets bästa arbetsgivare?
– Det betyder väldigt mycket. Särskilt som det var i hård konkurrens med populära arbetsgivare som Ikea, Astrazeneca, Tetra pak, Scania och Atlas copco. Att i det sällskapet faktiskt vinna, känns förstås fantastiskt roligt, säger Nathalie Besèr kommunikationschef på Consid, och fortsätter:
– Det är första gången, men förra året fick vi utmärkelse för “Sveriges nöjdaste medarbetare” av Universum. Det ligger ju nära årets pris.
Hon förklarar att Consid är ett av fyra företag som utnämnts till Gasellföretag nio gånger på raken.
– Priset ges till de snabbaste växande företagen i Sverige, men man måste också ha ökat sin omsättning varje år de senaste tre åren, vuxit organiskt och inte genom förvärv, samt ha ett positivt samlat rörelseresultat för de fyra senaste räkenskapsåren.
De har även precis utnämnts till “Årets karriärföretag”, för sjunde gången på raken. Priset delas ut till de 100 arbetsgivare i Sverige som anses vara mest attraktiva för studenter och yrkesverksamma att göra karriär på.
– Vi är också “Superföretag”. Sedan vinner vi förstås Publishing-priset och “Årets byrå” titt som tätt.
Consid blev tidigare under 2021 nominerade till priset för Sveriges snyggaste kontor, men föll på målsnöret i finalen. Nu letar de kontor i Eskilstuna.
– Vi är precis inne i ett spännande skede. Vi har varit och tittat på ett kontor på Munktell science park, som ju verkligen känns levande och en given mötesplats. Men vi är samtidigt runt och tittar på flera kontor i centralt belägna fastigheter. Det viktigaste för oss är att hitta en plats att mötas på, där folk rör sig, gärna med en spännande historia.
Har uppstarten i Eskilstuna gått enligt förväntningarna?
– Den har varit hisnande och gått långt över förväntan. Vi har fått ett mycket starkare gensvar än vi trodde, både vad gäller rekrytering och vad gäller nya kunder. I dagsläget har vi tio personer anställda på vårt Eskilstunakontor. Vi ligger långt före vår ursprungliga planering och det rullar på i rasande fart, avslutar Nathalie Besèr.

“Det betyder väldigt mycket. Särskilt som det var i hård konkurrens med populära arbetsgivare som Ikea, Astrazeneca, Tetra pak, Scania och Atlas copco. Att i det sällskapet faktiskt vinna, känns förstås fantastiskt roligt”, säger Nathalie Besèr kommunikationschef på Consid, som har varit och tittat på Munktell science park som ett alternativ till kontor i stan.

Vill du veta mer?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss.

0 / 255
Integritetspolicy

Ta del av fler nyheter