2023-02-15

Consid i media: Längtande Karlshamnsbor ska locka hemvändare

CONSID I SYDÖSTRAN 2022-02-14

I Karlshamn vill man få fler att utflyttade Karlshamnsbor att vända hem. Sedan några år tillbaka driver Gilla Karlshamn en hemlängtarkampanj för att visa på allt som Karlshamn har att erbjuda. En av hemvändarna är Jack Eriksson, försäljningsansvarig på Consid.

Har du någon utflyttad Karlshamnsbo du går och längtar efter? Då vill Gilla Karlshamn vara med och hjälpa till att skicka en hälsning. I samband med alla hjärtans dag drar man igång en tävling med en spa- upplevelse i potten.

Den långsiktiga målsättningen är att få fler att vända hem.

Gilla Karlshamn arbetar för att få Karlshamnsbor i förskingringen att vända hemåt. Sedan några år tillbaka driver man en hemlängtarkampanj för att informera och locka utflyttade personer med vad Karlshamn har att erbjuda.

– Vi skapade ett hemlängtarbrev som man kan anmäla sig till. Där får man information fyra till fem gånger per år. Det kan vara all möjlig information från platsannonser till nyheter som rör Karlshamn, berättar Anna Deutgen som är projektledare för Gilla Karlshamn.

Via hemsidan hemlangtare.se kan man skriva in en hälsning och sedan skickar Gilla Karlshamn ett vykort till den man längtar efter. På vykortet finns också information om hemlängtarbrevet. Genom att skicka en hälsning deltar man även i en tävling där vinsten är en spaupplevelse på Best Western med vykortsmottagaren.

Jack Eriksson är en av dem som återvänt till hemstaden. Han jobbar i dag som försäljningsansvarig på Consid och tycker det är viktigt att få ut information om att det går att utvecklas även i en liten stad.

– Det är viktigt att visa att man kan göra karriär i Karlshamn.

Läs hela artikeln här

Text: Henrik Brandberg

Vill du veta mer?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss.

0 / 255
Integritetspolicy

Ta del av fler nyheter