Pressmeddelande - 15 feb 2023

Längtande Karlshamnsbor ska locka hemvändare

CONSID I SYDÖSTRAN 2022-02-14

I Karlshamn vill man få fler att utflyttade Karlshamnsbor att vända hem. Sedan några år tillbaka driver Gilla Karlshamn en hemlängtarkampanj för att visa på allt som Karlshamn har att erbjuda. En av hemvändarna är Jack Eriksson, försäljningsansvarig på Consid.

Har du någon utflyttad Karlshamnsbo du går och längtar efter? Då vill Gilla Karlshamn vara med och hjälpa till att skicka en hälsning. I samband med alla hjärtans dag drar man igång en tävling med en spa- upplevelse i potten.

Den långsiktiga målsättningen är att få fler att vända hem.

Gilla Karlshamn arbetar för att få Karlshamnsbor i förskingringen att vända hemåt. Sedan några år tillbaka driver man en hemlängtarkampanj för att informera och locka utflyttade personer med vad Karlshamn har att erbjuda.

– Vi skapade ett hemlängtarbrev som man kan anmäla sig till. Där får man information fyra till fem gånger per år. Det kan vara all möjlig information från platsannonser till nyheter som rör Karlshamn, berättar Anna Deutgen som är projektledare för Gilla Karlshamn.

Via hemsidan hemlangtare.se kan man skriva in en hälsning och sedan skickar Gilla Karlshamn ett vykort till den man längtar efter. På vykortet finns också information om hemlängtarbrevet. Genom att skicka en hälsning deltar man även i en tävling där vinsten är en spaupplevelse på Best Western med vykortsmottagaren.

Jack Eriksson är en av dem som återvänt till hemstaden. Han jobbar i dag som försäljningsansvarig på Consid och tycker det är viktigt att få ut information om att det går att utvecklas även i en liten stad.

– Det är viktigt att visa att man kan göra karriär i Karlshamn.

Läs hela artikeln här

Text: Henrik Brandberg

Vil du vite mer?

Legg igjen informasjonen din, så tar vi kontakt.

  Les flere av våre nyheter

  Dagens Opinion
  Consid i media, Pressmeddelande, Sverige

  Dagens Opinion rapporterar om Consids AI-erbjudande

  1 dag sedan

  Dagens Opinion rapporterar om Consids kommunikationserbjudande och hur det senaste inom AI påverkar erbjudandet. 

  Consid i NWT.
  Pressmeddelande, Sverige

  NWT rapporterar om Consids unika företagskultur

  2023-03-15

  NWT publicerar ett omfattande reportage om Consids unika företagskultur. I artikeln kan man läsa att "vägen till framgång är medarbetare som trivs på jobbet". Följ med reportern på ett besök i det gamla postkontoret i Karlstad.

  Hamburg
  Pressmeddelande, Sverige

  Rekordetablering av Consid i Hamburg

  2023-03-14

  Consid har fått en fantastisk start med sin expansion till Hamburg, Tyskland. Med en dedikerad försäljningschef och ett team på cirka 20 anställda är företaget redo att göra en varaktig inverkan på den tyska marknaden.

  Consid i media, Pressmeddelande, Sverige

  IDG: Hon ska leda Consids nya datasatsning

  2023-03-13

  Bland de senaste “branschflyttarna” riktar IDG.se och Computer Sweden strålkastarljuset på Consids topprekrytering och datasatsning. Carolina Mohlin är ett välkänt namn med över 15 års erfarenhet inom it- och konsultbranschen, inklusive ledande roller på Advectas och Capgemini. 

  Consid flyttar in i SEB-palatset
  Pressmeddelande, Sverige

  Consid flyttar in i SEB-palatset i Örebro

  2023-03-10

  Det K-märkta marmorhuset mitt i city har i 110 år tjänat som bank, nu väntar ett nytt kapitel ihop med it- och kommunikationsbolaget Consid. Flyttbilarna är lastade och inredningen nedplockad. Tidigt 2024 väntas allt vara på plats för den nya hyresgästen.

  Pressmeddelande, Sverige

  Consid skriver nytt avtal med Skolinspektionen

  2023-03-09

  It- och kommunikation bolaget Consid skriver nytt avtal med Skolinspektionen. Uppdraget avser Agilt konsultstöd för Microsoft Dynamics CRM och blir ytterligare ett avtal i ett redan fyra år långt samarbete. Avtalet löper över fyra år med ett totalt värde på 60 000 000 kronor.

  Sundsvalls kommun
  Pressmeddelande, Sverige

  Sundsvalls kommun i topp bland webbar

  2023-03-08

  Sundsvalls kommuns webbplats är en av Sveriges bästa kommunala webbplatser. Det visar en jämförelse som Webperf gjort av alla svenska kommuners webbplatsers prestanda. Det är it- och kommunikationsbolaget Consid som ligger bakom webben.

  Västerbottens-kurriren om Consids etablering i Umeå
  Consid i media, Pressmeddelande, Sverige

  Snabbt växande bolag till Umeå – ”Ser en enorm potential”

  2023-03-07

  Nu står det klart att it- och kommunikationsföretaget Consid etablerar sig i Umeå. Inom två år räknar företaget med att ha anställt minst 30 personer.

  Elitfönsters nya kundwebb, mobil och laptop
  Pressmeddelande, Sverige

  Succé-lansering av Elitfönsters nya webb – leads ökade med 500%

  2023-03-06

  Det anrika företaget Elitfönster fortsätter ligga i framkant och befäster sin position som marknadsledande när det kommer till både fönster och innovativt teknikanvändande. På bara några veckor har företagets nya webbplats resulterat i att antalet leads ökat med 500%. Ett kvitto på att nytänkande lönar sig. Vi möter några av personerna bakom succéprojektet för att prata mer om ambitionen, lanseringen och framtiden.

  Tord Strømdal i Corren
  Consid i media, Pressklipp, Pressmeddelande

  Corren uppmärksammar Consids Ukrainasatsning

  2023-03-02

  Tidningen Corren skriver ett långt reportage om Consids satsning för att stötta Ukraina. I reportaget porträtteras Tord Strømdal, projektledare och verksamhetsarkitekt på Consid i Linköping.

  Carolina Mohlin, business line manager för Data & Insights
  Pressmeddelande, Sverige

  Carolina Mohlin ny Business Line Manager när Consid storsatsar

  2023-03-01

  Consid storsatsar på Data & Insight och rekryterar erfarna Carolina Mohlin som ny Busniess Line Manager. Consid har länge jobbat med kunder inom områden som digital transformation, Cloud-tjänster, App-utveckling, IoT och AI. Nu ska Consid, med Carolina Mohlin i spetsen, hjälpa kunderna att ta ytterligare ett steg 

  Consid i media, Pressklipp, Pressmeddelande

  JP uppmärksammar att Peter Hellgren är mäktigast inom tech

  2023-02-28

  Jönköpings Posten uppmärksammar att Consids vd, Peter Hellgren, utnämnts till en av de mäktigaste inom tech i Sverige. 

  Ladda fler