2022-04-14

Consid i nytt hållbart partnerskap

PRESSMEDDELANDE 2022-04-14

Consid ingår partnerskap med den marknadsledande återanvändningsaktören Inrego. Inrego arbetar med att förlänga livslängden på smartphones, datorer och andra IT-produkter genom att köpa in, reparera och återanvända IT-utrustning från företag och organisationer.

Genom Consids samarbete med Inrego bidrar de båda aktörerna till omställningen mot en cirkulär ekonomi och skapar möjligheter för en större andrahandsmarknad för IT-produkter.

– Att jobba med reparationer är arbetsintensivt, det är billigare att gräva upp nya resurser ur marken än att utvinna dem ur använda produkter. Det finns även en utmaning i att ställa om återanvändningsprocessen till att bli mer digital och automatiserad. De här systemen, de här robotarna finns inte riktigt idag och här finns ett enormt utvecklingsområde som jag är otroligt nyfiken på att försöka ta vidare. Det måste gå fortare att återanvända en produkt, säger Peter Hellgren vd Consid.

Inrego grundades år 1995 av Henrik Nilsson och Richard Hannerell som öppnade en butik i Lund för att sälja datorer till studenter. Sedan dess har marknaden utvecklats snabbt och Inrego är nu marknadsledande inom hantering av återanvända IT-produkter i Norden.

Consid är ett av Sveriges snabbast växande företag och erbjuder helhetslösningar inom IT, affärsutveckling och kommunikation. Genom att samla landets främsta konsulter skapas långsiktigt och hållbart värde för företag och organisationer. Consid har ett gediget hållbarhetsarbete med en strävan efter att minska koldioxidutsläpp och sitt biologiska fotavtryck. Genom att kartlägga och redovisa växthusgaser samt sätta reduktionsmål i enlighet med Parisavtalet arbetar Consid med att ständigt förbättra sitt hållbarhetsarbete.

Genom att återanvända och förlänga livslängden på sina IT-produkter tar Consid ett steg på vägen mot en cirkulär ekonomi.

Henrik Nilsson, Inrego
Henrik Nilsson, Inrego

– I naturen blir det inget avfall, saker används och det blir en typ av avfall som kan användas av någon annan igen, det blir inga restprodukter som inte används. Och det är väl egentligen det här man försöker eftersträva inom den cirkulära ekonomin – att man inte ska se produkter som avfall, utan som råvara för nya produkter, säger Henrik Nilsson grundare Inrego.

Vill du veta mer?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss.

0 / 255
Integritetspolicy

Ta del av fler nyheter