Pressmeddelande - 14 apr 2022

Consid i nytt hållbart partnerskap

PRESSMEDDELANDE 2022-04-14

Consid ingår partnerskap med den marknadsledande återanvändningsaktören Inrego. Inrego arbetar med att förlänga livslängden på smartphones, datorer och andra IT-produkter genom att köpa in, reparera och återanvända IT-utrustning från företag och organisationer.

Genom Consids samarbete med Inrego bidrar de båda aktörerna till omställningen mot en cirkulär ekonomi och skapar möjligheter för en större andrahandsmarknad för IT-produkter.

-Vi ska bli branschens hållbaraste företag! Parnerskapet med Inrego är ytterligare ett steg på vägen. Det är av yttersta vikt att all teknik återvinns. Vi har tidigare haft olika lösningar som också fungerade bra, men med Inrego tar vi nya tag och får rapporter på hur mycket vi sparat, säger Peter Hellgren vd Consid.

Consid har lagt om sin hållbarhetsstrategi och hållbarhet är numera en del av Consids DNA.

Inrego grundades år 1995 av Henrik Nilsson och Richard Hannerell som öppnade en butik i Lund för att sälja datorer till studenter. Sedan dess har marknaden utvecklats snabbt och Inrego är nu marknadsledande inom hantering av återanvända IT-produkter i Norden.

– Att jobba med reparationer är arbetsintensivt, det är billigare att gräva upp nya resurser ur marken än att utvinna dem ur använda produkter. Det finns även en utmaning i att ställa om återanvändningsprocessen till att bli mer digital och automatiserad. De här systemen, de här robotarna finns inte riktigt idag och här finns ett enormt utvecklingsområde som jag är otroligt nyfiken på att försöka ta vidare. Det måste gå fortare att återanvända en produkt, säger Henrik Nilsson grundare Inrego.

Consid är ett av Sveriges snabbast växande företag och erbjuder helhetslösningar inom IT, affärsutveckling och kommunikation. Genom att samla landets främsta konsulter skapas långsiktigt och hållbart värde för företag och organisationer. Consid har ett gediget hållbarhetsarbete med en strävan efter att minska koldioxidutsläpp och sitt biologiska fotavtryck. Genom att kartlägga och redovisa växthusgaser samt sätta reduktionsmål i enlighet med Parisavtalet arbetar Consid med att ständigt förbättra sitt hållbarhetsarbete.

Genom att återanvända och förlänga livslängden på sina IT-produkter tar Consid ett steg på vägen mot en cirkulär ekonomi.

Henrik Nilsson, Inrego
Henrik Nilsson, Inrego

– I naturen blir det inget avfall, saker används och det blir en typ av avfall som kan användas av någon annan igen, det blir inga restprodukter som inte används. Och det är väl egentligen det här man försöker eftersträva inom den cirkulära ekonomin – att man inte ska se produkter som avfall, utan som råvara för nya produkter, säger Henrik Nilsson grundare Inrego.

Nathalie Besèr, kommunikationschef Consid

Nathalie Besèr

Kommunikationschef och Hållbarhetsansvarig

nathalie.beser@consid.se 073-056 70 30

Vill du veta mer?

Hör av dig

  Ta del av fler nyheter

  Norge, Pressmeddelande, Sverige

  Ny chef för Consid i Gävle

  2022-05-20

  It- och kommunikationsföretaget Consid expanderar kraftigt i Gävle. De närmaste två åren förväntas satsningen ge ett 40-tal nya arbetstillfällen. Skutskärbon Therese Murdock är Consids nye kontorsansvarige i Gävle och den som ska leda satsningen.

  Oslo
  Norge, Pressmeddelande, Sverige

  Rekordstart för Consid i Norge

  2022-05-18

  Etableringen av Consid i Norge har fått en rekordstart. På några få månader har företaget anställt ett 20-tal personer, skaffat nytt kontor och ingått avtal med ett 15-tal kunder.

  Isac Gunnarsson, studentambassadör i Karlstad, Diana Kalafs, rekryterare HR i Karlstad
  Pressmeddelande

  Consid Karlstad först att anställa studentambassadör

  2022-05-18

  It-konsultbolaget Consid växer i rekordfart. För att locka unga talanger till bolaget anställer Karlstadkontoret nu en studentambassadör.

  SVD Affärsbragd
  Pressmeddelande, Sverige

  Consid finalist i SvD Affärsbragd

  2022-05-16

  Consids grundare, Peter Hellgren och Henrik Sandell, fick flest röster när läsarna fick säga sitt i SvD Affärsbragd. Nu tar en jury vid och den 23 maj meddelas vem som vunnit den prestigefyllda utnämningen.

  Ladda fler