2023-05-22

Consid i pressen: IT Watch rapporterar om Consids första halvår i Danmark

Carl Hagberg
Carl Hagberg

Den danska nättidskriften IT-Watch rapporterade under måndagen om Consids framfart i Danmark. Bland annat berättade Carl Hagberg, vd för Consid i Danmark, om planerna på att expandera inom Danmark, möjligheten till förvärv och vad det nya kontoret betyder.

Consids entré i Danmark var en del av företagets femårsplan att bli Nordens största it-företag. I en tidigare intervju med IT-Watch har Consids vd Peter Hellgren refererat till Danmark som ”porten till Europa” och en nyckel för att bygga upp en större internationell verksamhet. Carl Hagberg säger till IT-Watch att han redan nu ser ett behov av att utvidga den danska verksamheten.

– Vi kan se att vi inom det kommandet året behöver etablera oss på Jylland. Vi har ännu inte fattat ett beslut om exakt plats, men det är mycket troligt att vi kommer till Jylland nästa år.

Totalt har satsningen i Danmark varit i storleksordningen två miljoner danska kronor, omkring tre miljoner svenska. En vidareexpansion skulle vara en likvärdig ekonomisk satsning, även om målet är att en etablering på Jylland ska nås genom organisk tillväxt. Carl Hagberg är dock öppen för att det kan komma att handla om förvärv för att slå sig in på marknaden.

– Vi kommer behöva lägga lika mycket energi på det som vi har gjort i Köpenhamn men det är lite svårt att säga hur mycket vi behöver investeras. Men vi kommer att vara i gång på en plats i Jylland inom det kommande året, det kan jag säga.

Consid har fått en bra start i Danmark. IT-Watch rapporterar att företaget gjort klart med sju kunder, fått ett fint mottagande, hoppas kunna dubbla antalet anställda, 20, till årsskiftet samt lägga beslag på titeln som Danmarks bästa arbetsgivare.

– Det handlar bland annat om balans mellan arbetsliv och privatliv, att kunna hantera allt annat – familj, träning eller vad man är intresserad av – i balans med arbetet man ahr och att det ger mening, säger Carl Hagberg till IT-Watch.

Läs hela artikeln här.

Vill du veta mer?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss.

0 / 255
Integritetspolicy

Ta del av fler nyheter