Pressmeddelande - 22 maj 2023

Svensk konsultfirma har växer – ska etablera filial på Jylland inom ett år

Carl Hagberg
Carl Hagberg

Den danska nättidskriften IT-Watch rapporterade under måndagen om Consids framfart i Danmark. Bland annat berättade Carl Hagberg, vd för Consid i Danmark, om planerna på att expandera inom Danmark, möjligheten till förvärv och vad det nya kontoret betyder.

Consids entré i Danmark var en del av företagets femårsplan att bli Nordens största it-företag. I en tidigare intervju med IT-Watch har Consids vd Peter Hellgren refererat till Danmark som ”porten till Europa” och en nyckel för att bygga upp en större internationell verksamhet. Carl Hagberg säger till IT-Watch att han redan nu ser ett behov av att utvidga den danska verksamheten.

– Vi kan se att vi inom det kommandet året behöver etablera oss på Jylland. Vi har ännu inte fattat ett beslut om exakt plats, men det är mycket troligt att vi kommer till Jylland nästa år.

Totalt har satsningen i Danmark varit i storleksordningen två miljoner danska kronor, omkring tre miljoner svenska. En vidareexpansion skulle vara en likvärdig ekonomisk satsning, även om målet är att en etablering på Jylland ska nås genom organisk tillväxt. Carl Hagberg är dock öppen för att det kan komma att handla om förvärv för att slå sig in på marknaden.

– Vi kommer behöva lägga lika mycket energi på det som vi har gjort i Köpenhamn men det är lite svårt att säga hur mycket vi behöver investeras. Men vi kommer att vara i gång på en plats i Jylland inom det kommande året, det kan jag säga.

Consid har fått en bra start i Danmark. IT-Watch rapporterar att företaget gjort klart med sju kunder, fått ett fint mottagande, hoppas kunna dubbla antalet anställda, 20, till årsskiftet samt lägga beslag på titeln som Danmarks bästa arbetsgivare.

– Det handlar bland annat om balans mellan arbetsliv och privatliv, att kunna hantera allt annat – familj, träning eller vad man är intresserad av – i balans med arbetet man har och att det ger mening, säger Carl Hagberg till IT-Watch.

Läs hela artikeln här.

Nathalie Besèr, kommunikationschef Consid

Nathalie Besèr

Kommunikationschef och Hållbarhetsansvarig

nathalie.beser@consid.se 073-056 70 30 Läs mer

Ta del av fler nyheter

Consid i media, Pressmeddelande

Fullsatt på Morning Talk by Consid

2 dagar sedan

Under fredagen arrangerades ytterligare ett Morning Talk by Consid, denna gång på temat AI. Consids nationella AI-expert, Patrik Zetterström, inledde med en omvärldsspaning och därefter diskuterades frågan i ett panelsamtal med representanter från olika branscher. Sörmlands Nyheter var med på plats och rapporterade.

Pressmeddelande

Fullsatt när åtta företag pitchade sina idéer på Perfect Pitch

2023-06-01

Consids vd och grundare Peter Hellgren var med i juryn när Perfect Pitch anordnades i Jönköping.

Pressmeddelande

Pride Month: HBTQIA+ rättigheter inom teknik

2023-06-01

Idag inleds Pride Month världen över till minne av Stonewall-upproret och i syfte att belysa hbtqia+ gemensamma kamp för lika rättigheter. I Linköping anordnar Sankt Kors och East Sweden Tech Women en frukostpanel i Ebbepark om inkludering i arbetslivet. I panelen finns bland andra Johanna Hjalmarsson, UX-designer på Consid.

Människor som firar med konfetti
Pressklipp, Pressmeddelande

Consid nomineras till prestigefyllda Human Growth Award 2023

2023-05-31

Consid har nominerats till HR-branschens finaste pris, Human Growth Award. Consid är ett av 15 företag som nu har chansen att ta hem utmärkelsen för 2023.

Jan Bidner, kontorschef på Consid i Umeå
Pressklipp, Pressmeddelande, Umeå

Consid topprekryterar i Umeå

2023-05-30

It-företaget Consid etablerade sig i Umeå i början av 2023. Nu har företaget gjort klart med tre nya toppnamn till kontoret.

Kollegor som arbetar tillsammans på kontor.
Consid i media, Pressklipp, Pressmeddelande

Debatt: Företagens ansvar ökar i en kris

2023-05-29

Consids Per Thulemark och Peter Hellgren skriver i Borlänge tidning om företagens ansvar för att hantera kriser på ett ansvarsfullt sätt.

Digi.no rapporterar om Consids nya Oslokontor
Consid i media, Norge, Pressklipp, Pressmeddelande

Consid i media: Digi rapporterar om nya kontoret i Oslo

2023-05-26

Consid flyttar i december till ett nytt kontor på exklusiva Karl Johans gate, mitt i hjärtat av Oslo. Steffen Breen intervjuades i Digi om det nya kontoret.

Pressmeddelande, Sverige

IT- och kommunikationsföretaget expanderar i Jönköping

2023-05-26

Consid har vuxit ur sina 1100 kvm lokaler i Atollen i Jönköping och bygger ut med ytterligare 360 kvm i samma fastighet. Totalt delar de 140 medarbetarna på nära 1500 kvm, med direkt utsikt över Munksjön.

Consid i media, Pressmeddelande, Sverige

Ellinor Hallett: Är allt prioriterat, så är inget prioriterat

2023-05-25

Consids projektledare och Sitevisionspecialist Ellinor Hallett, som utsågs till Sitevisions Most Valuable Professional 2022, gästar Sitevisions blogg och skriver om vikten av att prioritera på sin webbplats och hur man lyckas. 

Danmark, Pressklipp, Pressmeddelande

Consid blir granne med Tivoli – flyttar in på klassiska H.C. Andersen boulevard i Köpenhamn

2023-05-24

It-företaget Consid har hittat sitt nya hem i Köpenhamn. I början av maj flyttade företaget in på H.C. Andersen boulevard i centrala Köpenhamn.

IT-Watch rapporterar om Consid i Danmark.
Consid i media, Danmark, Pressklipp, Pressmeddelande

Consid i pressen: IT Watch rapporterar om Consids första halvår i Danmark

2023-05-22

IT-Watch rapporterar i en längre intervju med Consids Danmarkschef Carl Hagberg om företagets första halvår i landet och planerna framöver.

Personer som minglar under event.
Consid i media, Pressmeddelande

Consid i pressen: Jämställt kontor i mansdominerad bransch

2023-05-17

I Sörmlands medias affärsbilaga kan man den 17 maj läsa om Consids i Eskilstuna som är en av få arbetsplatser i den mansdominerade it-branschen som har uppnått en jämn könsfördelning. I reportaget intervjuas bland annat Annika Virtanen, Anders Lundberg och Anna Johansson som berättar mer om Consids olika intiativ för att skapa en mer inkluderande techbransch - både internt på Consid och externt inom hela branschen. 

Ladda fler