2023-03-22

Consid i pressen: ”Vi söker ständigt nya kollegor”

Sydöstran intervjuar Elin Santonsson och Patrik Assarsson på Consid i artikelserien “Här finns jobben”. I artikeln får man läsa om Consids tillväxt, det ständiga behovet av nya medarbetare och vad it faktiskt innebär. 

“Ett säkert kort om du vill vara garanterad jobb i framtiden är att ge dig in i it-branschen.

– Vi söker ständigt nya kollegor, säger Elin Santonsson på Consid, med kontor i Karlshamn och Karlskrona.

Det går bra för it-företaget Consid. Alldeles nyligen vann man en upphandling värd 159 miljoner kronor och ska jobba åt Kustbevakningen med flera av deras interna system. Det innebär att man behöver rekrytera ett tiotal nya medarbetare till kontoret i Karlskrona.

Men redan innan kontraktet blev klart hade Elin Santonsson, som jobbar med HR och rekrytering, mycket att göra.

– Vi söker ständigt nya kollegor. Det är till exempel utvecklare, arkitekter och testare. Vi har flera olika annonser ute på vår hemsida, säger hon.

Hur kommer det sig att ni söker så många nya medarbetare?

– Vi behöver fler kollegor eftersom vi får ett ökat antal kunder och ett ökat behov hos våra befintliga kunder.

Att ta hand om personalen är väldigt viktigt för företaget, som två år i rad utsetts till Sveriges bästa arbetsgivare. Men trots detta kan det ibland vara svårt att hitta medarbetare då det råder brist på it-kompetens i hela Sverige.

– Konkurrensen är ju hård. Det är många häromkring som anställer den kompetensen som vi söker. Men tack vare BTH fylls länet på med it-kompetens varje år vilket vi självklart ser som positivt.”

Läs hela artikeln här!

 

Vill du veta mer?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss.

0 / 255
Integritetspolicy

Ta del av fler nyheter