2022-04-21

Consid i reklamfinal

PRESSMEDDELANDE 2022-94-21

Nästa vecka delas marknadsföringspriset Guldäpplet ut och bland finalisterna finns Consids kund Malmberg. Det är kampanjen “We’re Generation Zero” som valts ut bland alla bidragen.

– Med “We’re Generation Zero” är deras mål att nå ingenting. Det är väldigt slagkraftigt och väldigt bra lek med ord. Sen är deras film som berör klimathotet väldigt berörande och vacker, säger jurymedlemmen Lovisa Kragerud, chief storyteller på The Absolut Company, till Kristianstadbladet.

Malmberg jobbar idag inom fyra olika affärsområden: avlopps- och vattenrening, biogasanläggningar, geoenergi och brunnsborrning.

När Malmberg kontaktade Consid sökte företaget ett helt nytt anslag i sin kommunikation. En uppdaterad visuell identitet och ett koncept som inte bara stärker varumärket mot marknaden utan även skapar en gemensam bild över alla olika affärsområden. Att få en samsyn kring kultur och visionen framåt var en bärande och prioriterad del i uppdraget.

Resultatet blev “We’re Generation Zero”, med budskapet ”Vi behöver ingenting, och det är bråttom. Vi har arbetat för en renare värld i över 150 år. Bland annat genom att designa, bygga och underhålla anläggningar för vattenrening, biogas och geoenergi samtidigt som vi är experter inom brunnsborrning. För att övervinna vår generations största utmaning måste vi sikta lågt. Vår ambition är noll utsläpp, noll gifter, och noll avfall.”

Nu har kampanjen alltså tagit sig till final i marknadsföringstävlingen “Guldäpplet”, som organisationen marknadsföring Skåne Nordost delar ut till den aktör som stått för en framstående reklam och marknadsföringsinsats. Förra året tog Högskolan i Kristianstad hem Guldäpplet.

I år är följande bidrag till final:
• Malmberg/Consid för sin kampanj “We’re Generation Zero”.
• “HEJ Kristianstad” som Gota Media, Orangea staden och Infab står bakom.
• “Svenska solceller finns visst” som Midsummer och Getsocial arbetat fram.
I veckan samlades alla nominerade på Högskolan Kristianstad för att visa upp bidragen. Även Erik Malmberg, vd på Malmberg, fanns på plats.
-Jag är väldigt stolt över filmen. Den fångar verligen allt vi står för, säger han.
Den 27 april kommer vinnaren att förkunnas på Kristianstads näringslivsgala Guldjubel. Dessutom kommer de dela ut pris till Årets uppstickare.
Läs mer om Consids arbete med Malmbergs kampanj här.
Och läs artikeln om Guldäpplet här.
https://www.his.se/nyheter/2022/april/muriel-beser-hugosson-ska-horas-som-rektorskandidat/halla-dar-muriel-beser-hugosson/

Vill du veta mer?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss.

0 / 255
Integritetspolicy

Ta del av fler nyheter