PRESSMEDDELANDE 2021-10-06

Consid kan vinna Svenska Jämställdhetspriset

Consids jämställdhetsarbete uppmärksammas nu av konferensen Forum Jämställdhet. Consid har chans att kamma hem den prestigefyllda utmärkelsen Svenska Jämställdhetspriset som delas ut i februari 2022. Priset ges till den aktör som under årets gång arbetat för en bättre jämställdhetsintegrering på ett fördömligt sätt.

Svenska Jämställdhetspriset är en nationell utmärkelse som varje år delas ut till en aktör som aktivt arbetar för ett mer jämställt samhälle. Syftet med priset är att uppmärksamma, belöna och sprida goda exempel på arbete med jämställdhetsintegrering.

Anita Beslic, HR och rekryteringsansvarig på Consid
Anita Beslic, HR och rekryteringsansvarig på Consid

-Det är fantastiskt roligt att vårt jämställdhetsarbete uppmärksammas på det här sättet. Vi har länge arbetat hårt med att försöka att göra it-branschen mer jämställd. Det är ett svårt arbete, men jag är säker på att det kommer att betala sig, säger Anita Beslic, HR-chef på Consid.

Varje nominerad bedöms utifrån ett antal kriterier och meriter, så som effekt, långsiktighet och grad av nytänkande. I början av december utses fem finalister och en extern jury utser sedan en vinnare som kommer att presenteras på Forum Jämställdhet, Sveriges största jämställdhetskonferens som äger rum den 8-9 februari 2022 i Stockholm. Priset kommer att delas ut av Jämställdhetsmyndighetens generaldirektör Lena Ag i Blå Hallen i Stockholms stadshus.

Consid har länge verkat för att göra it-branschen mer jämställd. Eftersom it-branschen enbart består av 20 procent kvinnor, ser Consid det som sitt ansvar att få fler kvinnor att intressera sig för it och tech. Det var redan 2013 som frustrationen över den skeva fördelningen inom techbranschen gjorde att företaget agerade. Resultatet blev att Consid valde att starta sin egen jämställdhetsplattform Q Rendezvous. Genom paneldebatter och föreläsningar på möteskvällar och event banar Consid väg för en mer jämställd bransch. Med hjälp av det breda nätverk som Consid har, ser företaget till att stötta kvinnor genom att bjuda på kontakter och karriärmöjligheter.

Consids vision var redan från start kristallklar – företaget ville vara med och motverka det faktum att allt fler kvinnor hoppar av it-programmen samt utmana den skeva könsfördelningen inom yrkesgrenen. Sedan dess har Consid fått vara med och anordna över 50 olika jämställdhetsevent med över 5 000 deltagande kvinnor.

Consid lägger också stor vikt vid att skapa en inkluderande arbetsmiljö och kultur. Bland annat finns ett etiskt råd där jämställdhets- och mångfaldsfrågan står högt upp på agendan.

-För oss är det en självklarhet att satsa på en mer jämställd bransch. Vi behöver all kompetens som finns. Kvinnlig såväl som manlig. Alla ska känna sig välkomna till Consid, säger Anita Beslic.

Läs mer om priset här:forumjamstalldhet.se.

http://Nathalie%20Besèr,%20kommunikationschef%20Consid

Nathalie Besèr

Kommunikationschef och Hållbarhetsansvarig

nathalie.beser@consid.se 073-056 70 30

Vill du veta mer?

Hör av dig