2022-05-18

Consid Karlstad först att anställa studentambassadör

It-konsultbolaget Consid växer i rekordfart. För att locka unga talanger till bolaget anställer Karlstadkontoret nu en studentambassadör.

Consid Karlstad har haft en explosionsartad tillväxt sedan bolaget slog upp portarna till kontoret 2020 – inom en tvåårsperiod räknar man med att ha ett 70-tal anställda. För att säkra tillgången på kompetens och främja nätverkandet med studenterna på Karlstad Universitet blir Consid nu första bolag att anställa en studentambassadör. Isac Gunnarsson studerar i dagsläget IT-design på Karlstad Universitet och kommer att jobba både mot universitetet och campus för att skapa en brygga mellan Consid och studenterna.

– Isac kommer att få en inblick i hur det är att arbeta hos oss på Consid och kommer att kunna dela med sig av erfarenheter och upplevelser från sina egna studier, säger Diana Kalfas, som jobbar med HR & Rekrytering i Karlstad.

Studentambassadören kommer också ha en viktig roll i planeringen och genomförandet av till exempel studentevents, arbetsmarknadsdagar, after works, lunchseminarier och hackathon-kvällar.

– Vi är ett av Sveriges snabbast växande IT-bolag och behöver fånga upp blivande talanger så att vi kan fortsätta på den resan. Genom att gå i första ledet och anställa en studentambassadör vill vi visa att vi tar vår rekrytering på allvar, säger Christoffer Nilsson, Kontorsansvarig Karlstad.

Isac berättar att han blivit varmt välkomnad av sina över 40 nya kollegorna i Karlstad och ser mycket fram emot att representera Consid.

– Det roligaste med att bli Consid i Karlstads studentambassadör är att få vara en del av företaget och vara med och bidra med mina kunskaper och erfarenheter för att ytterligare sprida Consids varumärke och locka blivande talanger till företaget. Som ambassadör är det extra kul att få känna att man representerar något och jag kommer göra mitt yttersta för att ge rätt intryck av Consid och förmedla alla de unika och avgörande kvalitéerna hos företaget på campus. Det ska bli riktigt roligt att få vara med på denna resa och bidra till att Consid uppnår ytterligare mål samt fortsätter att etableras och växa på nya fronter, säger Isac Gunnarsson.

Vill du veta mer?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss.

0 / 255
Integritetspolicy

Ta del av fler nyheter