2019-04-17

Consid lanserar jämställdhetsplattform i Norrköping – tillsammans med Saab och Kriminalvården

Torsdagen den 25 april etableras Q Rendezvous, Consids jämställdhetsplattform, i Norrköping genom ett event tillsammans med Kriminalvården och Saabs ledarskapsnätverk för kvinnor, Athena. Målet är att skapa en lättillgänglig kontaktyta för kvinnor att mötas på i Östergötland. ”Vi vill stärka gemenskapen och uppmuntra till meningsfulla samtal kvinnor emellan, samtidigt inspirera fler kvinnor till att ta nästa steg på sin personliga resa”, berättar Maya Ljungblad, t.f. ansvarig för Q Rendezvous Sverige.

IT-konsultbolaget Consids jämställdhetsplattform Q Rendezvous har sedan tidigare etablerats på flertalet orter där bolaget har kontor, och den 25 april är det dags för Norrköping. Målet med kvällen är att visa hur vi som individer, team och organisationer på olika sätt kan driva jämställdhetsarbetet både nu och i framtiden och att etablera en lättillgänglig kontaktyta med kvinnor från Östergötland. Maya Ljungblad, t.f. ansvarig för Q Rendezvous Sverige, ser fram emot en spännande lansering i Norrköping:

– Det ska bli väldigt roligt att äntligen få lansera Q Rendezvous på ytterligare en ort. Vi har tidigare hållit events i regionen, då i Linköping, varför det ska bli extra kul att nu även få sätta Norrköping på Q Rendezvous-kartan. Vi vill stärka gemenskapen och uppmuntra till meningsfulla samtal kvinnor emellan, samtidigt som vi vill inspirera kvinnor att ta nästa steg på sin personliga resa.

– Och att få göra detta tillsammans med två väldigt starka spelare i regionen är såklart extra roligt. Vi har alla en stark vilja att förändra saker från grunden och vi ser fram emot en spännande kväll tillsammans med Kriminalvården och Saabs nätverk Athena, fyller Tanja Alilovic, ansvarig för Q Rendezvous i Östergötland.

Under kvällen kommer man tillsammans med Kriminalvården och Athena att samla och lyfta kvinnor inom tech-branschen i regionen och tillsammans diskutera kring ämnet. Marlene Öhlund, gruppchef Klientapplikationer på Kriminalvården och Annika Söderlund, t.f. gruppchef Applikation och Verksamhetsutveckling på Kriminalvården, vilka båda kommer att tala under kvällen, understryker vikten av jämställdhet i samhället:

– Den senaste tiden har jämställdhetsfrågor fått extra mycket ljus på sig, mycket tack   vare #MeToo, detta är något vi ska ta vara på och vill belysa än mer. Kriminalvården har ett stort fokus på jämställhet och arbetet att försöka bryta ner traditionella mönstet gör oss stolta. En ökad jämställdhet är något vi tror på och förändring måste göras tillsammans, och på alla nivåer. Detta är en del av det arbetet.

Consid och Saab har tidigare anordnat events genom sina jämställdhetsplattformar för att rikta fokus på jämställdhetsfrågan. Sara Eriksson, ordförande för Athena och projektledare på Saab, kommer tillsammans med sin kollega Ann Larsson, medgrundare av Athena och Director Business Development/Commercial Manager på Saabs affärsområde Aeronautics, att tala under kvällen.

– Det behövs mer arbete i jämställdhetsfrågan. För mig är det viktigt och positivt att min arbetsgivare Saab jobbar så aktivt med frågan och har tydliga mål om att få in fler kvinnor i såväl organisationen i stort, som på chefsnivå, säger Sara Eriksson.

Under kvällen spelar även artisten Mollie Minott (pressbilder finns att tillgå).

Vill du veta mer?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss.

0 / 255
Integritetspolicy

Ta del av fler nyheter