2019-03-14

Consid lanserar nytt affärsområde med fokus på digital transformation

IT-konsultbolaget Consid lanserar idag ett nytt affärsområde. Det nya affärsområdet – Digital transformation – ersätter affärsområdet Management and strategy och kommer att erbjuda organisationer hjälp på den digitala förändringsresan. ”Vi vill se till att organisationer kan fokusera på det de gör bäst genom att, med vår expertis inom digital transformation, hjälpa dem på den digitala förändringsresan”, berättar Mikael Lundberg, affärsområdesansvarig för det nya affärsområdet.

Consid – ett av Sveriges snabbast växande bolag som erbjuder konsulttjänster inom IT, management och digital marknadsföring – har sedan tidigare 12 affärsområden. Däribland ingår fram till idag Management and strategy, vilket nu ersätts av det nya affärsområdet Digital transformation. Peter Hellgren, vd på Consid, berättar mer kring affärsområdets bakgrund och varför det behövs:

– Den digitala omställningen är idag en av de starkast drivande förändringsfaktorerna i samhället, och alla verksamheter genomgår just nu någon form av digital omställning. Konsekvenserna av denna är många, och det gäller för alla typer av organisationer att förstå att den händer nu, och att det inte handlar om något övergående projekt eller något vi kan välja bort eller blunda för. Vi har insett vikten av detta och vill med vårt nya affärsområde Digital transformation hjälpa organisationer att både ta fram kartan och navigera rätt för att ta tillvara på den digitala världens möjligheter, menar Hellgren.

Kärnan i det nya affärsområdet ligger på den strategiska förflyttningen man behöver göra till följd av den digitala omställningen i samhället. Affärsområdet kommer att erbjuda strategisk rådgivning ur olika perspektiv och interim kompetensförstärkning, men har också utvecklat ett ramverk för hur man på ett bra sätt kan ta sig an frågan om digital transformation. Ansvarig för det nya affärsområdet bli Mikael Lundberg, som förklarar vidare kring vad som erbjuds inom affärsområdet:

– Responsen från kunderna på hur vi hjälper dem att ta sig an frågan om digital transformation på ett strukturerat och systematiskt sätt har varit mycket bra. I affärsområdet Digital transformation förenar vi kompetenser inom strategi, förändringsledning, innovation, verksamhetsutveckling och affärsutveckling, och tillsammans med Consids samlade kompetens hjälper vi organisationer att successivt förflytta sin verksamhet till önskat framtida läge. Sammantaget blir vi en stark partner som kan matcha kundens olika behov över tid, och därigenom hjälpa dem på den digitala förändringsresan, menar Lundberg.

Läs mer om Consids nya affärsområde Digital transformation.

Vill du veta mer?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss.

0 / 255
Integritetspolicy

Ta del av fler nyheter