2020-04-17

Consid lanserar specialpodd – intervjuar experter om den rådande Coronakrisen

Helhetsleverantören inom IT och kommunikation, Consid, har sedan starten av den rådande Coronakrisen skapat flera initiativ för att ur ett näringslivsperspektiv stötta samhället. Som ett led i detta släpper de nu specialavsnitt av den befintliga podcasten om digitalisering; Digitala Influencer-podden. Consids VD, Peter Hellgren, intervjuar i specialavsnitten experter inom olika branscher om samhällseffekterna som krisen vi nu befinner oss i medför.

Claes Hemberg – ekonomiexpert, Jarno Vanhatapio – grundare och vd på NA-KD, Klas Wolf-Watz – Ekochef på Sveriges Radio, Emmelie Johansson – marknadschef på Apotea, Emanuel Karlsten – journalist, Ann Molin – projektledare för Hack the Crisis/Hack for Sweden och Eric Rosén – biträdande redaktör på Aftonbladet är de experter som i olika avsnitt kommer berätta sin synvinkel på den rådande kris vi nu befinner oss i samt kommande effekter av den.

Målet med avsnitten är att ge flera perspektiv från några av landets främsta experter inom olika områden som ekonomi, e-handel, media och teknik för att rikta fokus mot vad som behöver göras för att motverka krisens negativa effekter.

– Vi är just nu mitt uppe i ett av vår tids största ekonomiska kriser varför vi känner att vi måste bidra. Med vår podd och de inspirerande gäster vi bjudit in har vi möjlighet att rikta fokus mot olika branscher och infallsvinklar för att sprida information och hitta lösningar på de problem som Coronakrisen för med sig. Det är nu viktigare än någonsin att vi alla hjälps åt. Det här är ett av våra initiativ för att bidra till att hålla Sverige levande, säger Peter Hellgren, VD på Consid.

Avsnitten kommer släppas efterhand de närmsta veckorna och först ut är avsnittet med ekonomiexperten Claes Hemberg som berättar sin syn på krisen ur ett ekonomiskt perspektiv.

Första avsnittet släpps idag, fredag den 17 april, och hittas i poddappar så som Spotify och Podcasster eller på Consids hemsida.

Vill du veta mer?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss.

0 / 255
Integritetspolicy

Ta del av fler nyheter