PRESSMEDDELANDE: 2020-09-04

Förebilder inom Gefle IF:s damfotboll lyfts

Ett nytt stipendium instiftas för att rikta strålkastarljuset på kvinnliga förebilder inom Gefle IF.  Stipendiet ska gå till en flick- eller damlagsspelare, som ”genom sin sportslighet och laganda är ett föredöme för andra klubbmedlemmar”.

 – Fotboll är så mycket mer än bara själva spelet. Det handlar om att kunna leda sig själv på ett positivt sätt som får med sig andra i laget. Ge allt och jobba tillsammans, säger Daniel Theorin, tidigare fotbollsproffs som sadlat om till Key Account Manager på IT-företaget Consid.

Det är Daniel Theorin som, tillsammans med klubben, tagit initiativet till stipendiet. Det instiftas inom ramen för Consids jämställdhetsplattform, Q Rendezvous, som syftar till att göra IT-branschen mer jämställd. Att lyfta kvinnliga förebilder är viktigt för att bana väg för andra och att skapa ett inkluderande klimat. Det gäller såväl inom näringslivet som inom fotbollen.

– Jag tycker att det är viktigt att lyfta våra förebilder i regionens största – och Sveriges äldsta förening, Gefle IF. Jag hoppas att det här kan sporra och ge incitament till stordåd både på och utanför planen, säger Daniel Theorin.

 

Stipendiaten ska vara minst 15 år, ha fotbollen som förstaidrott och ständigt sträva efter att utvecklas. Ledarna i klubben nominerar tre spelare och skickar med motivering till Consid. Consid utser därefter vinnaren i diskussion med klubben. Tanken är att stipendiet ska gå till en spelare i Gefle IF som verkar för en inkluderande kultur i laget och föreningen, både på och utanför planen.

Förutom 5 000 kronor får stipendiaten delta i Consids kvinnliga nätverksträffar, QR, och ha tillgång till Consids vackra kontor Gevaliapalatset för möten och mingel.

 

http://Nathalie%20Besèr,%20kommunikationschef%20Consid

Nathalie Besèr

Kommunikationschef och Hållbarhetsansvarig

nathalie.beser@consid.se 073-056 70 30